ג'יל הארטל, בת 35, לשעבר מיס קרוליינה, נאלצה להמשיך לשאת עוברית עם מום קשה בלב, ושאינה יכולה לשרוד לאחר הלידה - במשך שבעה שבועות. הסיבה: במדינה שבה היא גרה קיים חוק איסור הפלות: "כל פעם שהרגשתי אותה זזה, כל רגע קטן, היה סבל טהור", היא מספרת בראיון ל-Dailymail.

הארטל גילתה שהיא בהיריון כשנה לאחר שהתחתנה. היא הייתה אמורה ללדת בדצמבר, אבל אז, בשבוע ה-18 להריונה היא התבשרה כי העוברית היא בעלת מום לב בלתי ניתן לריפוי בשם Hypoplastic Left Heart Syndrome. חלק מהתינוקות עם מום זה מתים בעודם ברחם, ואלו ששורדים עד הלידה מתים תוך כמה ימים בכאבים נוראיים, ומטופלים בתרופות הרדמה על מנת להפחית מסבלם.

"ידעתי מה זה אומר וידעתי כמה נורא זה יכול להיות", סיפרה הארטל. כידוע, דרום קרוליינה הוציאה מחוץ לחוק הפלות לאחר השבוע השישי להריון, אלא במקרים של אונס, גילוי עריות או סכנה לאם הנושאת את ההיריון. הארטל לא ענתה על אף אחד מהסייגים האלו, ולכן קיבלה החלטה לסיים את ההיריון במדינה אחרת.

למרות מצבה היא נאלצה לחכות שבעה שבועות מאחר שהקליניקה בוושינגטון הייתה עמוסה בנשים שנאלצו להגיע לשם כדי לעבור הפלה. "זה היה בלתי נסבל", היא אומרת. לדבריה, היא עברה כאבים מייסרים, פיזיים ונפשיים. "זה היה כמו סכין בלב בכל פעם זרים היו ניגשים אליי ואומרים לי שאני נראית מדהים ומתי התינוקת אמורה להיוולד", היא מתארת, "התאבלתי על אובדן התינוקת שלי בעודי נושאת אותה ברחמי ובזמן שאני מחכה שיוציאו אותה כדי שאוכל להתחיל להשתקם". 

גם הנסיעה לוושינטגון לא היתה פשוטה: "לחפש טיסה, למצוא מקום להשתכן בו, להתארגן על אוכל - וכל זה בזמן שאני מתכוננת להפלה, זה היה פשוט איום ונורא. יום ההפלה היה אחד הקשים שחוויתי בחיי, אבל גם אחד הרגועים שחוויתי, ידעתי שאני נותנת לה מתנה, את מתנת השלווה. ההחלטה לשתף את הסיפור שלי הוא כדי ליצור לחץ על המדינה והמחוקקים כדי שיבינו איזה סבל נשים עוברות בגלל ההחלטות הדרקוניות שלהם".