עיריית תל אביב הודיעה הבוקר (א') שהחליטה למחוק לצמיתות את הציור המיתולוגי של רמי מאירי בחוף מציצים בעיר, בו מצוירים גברים המציצים לשירותי הנשים, זאת לאחר שבשנה וחצי האחרונות הושחת הציור על ידי פעילות פמיניסטיות מספר פעמים.

הציור קיים על קיר מלתחות הנשים בחוף משנת 2002. בדצמבר 2018 הוא הושחת לראשונה על ידי פעילות לוט"ם (היחידה ללוחמה בטרור מגדרי), שציירו איקס גדול ואדום על הציור וכתבו מתחתיו "תרבות האונס!". הפעילות אמרו אז ל-mako: "אנחנו חיות במציאות שמנרמלת הטרדות מיניות ואונס. אבל אין שום דבר נורמלי בתרבות האונס שפוגעת בכל אישה ואישה. שנים אנחנו רואות את הגרפיטי הזה ונגעלות. הגיע הזמן לפעולה - אנחנו לוקחות את המרחב בחזרה". העירייה תיקנה את הציור זמן קצר לאחר מכן, אך הוא הושחת עוד לפחות ארבע פעמים נוספות מאז. באחת מהפעמים הפעילות מילאו את הקיר בשמות של גברים שעמדו במרכזן של פרשיות אונס.

פעילות לוט"ם בחוף מציצים (צילום: פעילות לוט"ם)
פעילות לוט"ם בחוף מציצים | צילום: פעילות לוט"ם

פעילות השחתה של ציור מציצים ארגון לוט"ם (צילום: לוט"ם)
צילום: לוט"ם

הבוקר, כאמור, הודיע ראש העיר רון חולדאי שהעירייה החליטה למחוק את הציור לצמיתות. "נענינו ומחקנו הבוקר את ציור הקיר המתאר נערים המציצים למלתחות הנשים", כתב חולדאי בחשבון הטוויטר שלו, "חופש הביטוי והאמנות הם ערכים חשובים בעירנו, ולמרות זאת - מאחר והציור נתפס כקבלה של מעשה פסול ופלילי החלטנו להיפרד ממנו. מחיקת הציור אינה מוחקת את העבר, אלא מבטאת מסר ברור לדורות הבאים".

"זו לא הרגשה טובה", אמר מאירי הבוקר ל-mako, "הציור הזה צויר בתקופה הרבה יותר נאיבית של המדינה, היום הוא בטח לא היה מתאים ואי אפשר היה לצייר אותו. אם מורידים את הציור, גם שמו של החוף צריך להשתנות. ברגע שהייתה מחאה של נשים כמה פעמים הבנתי שהציור הזה פוגע בנשים והחלטתי לעשות מעשה כדי שהוא לא יפגע, אלא יהיה במה ושופר נגד האלימות נגד נשים. ביקשתי שישאירו את הגרפיטי של הפעילות על הציור ואז נוצר דיאלוג והציור הופך למשהו הרבה יותר חזק. בסך הכל זה דבר מאוד כואב לשמוע מה קורה היום בחברה".

מפעילות לוט"ם נמסר: "באיחור רב ואחרי שנים של מכתבים, פקסים ומיילים, עד שלא יכולנו עוד לפעול בצינורות המקובלים - העירייה הואילה בטובה להצטרף לאנושות במאה ה-21 ולהפסיק להסית לדבר עבירה מינית במרחב הציבורי. מחיקת הציור לא מוחקת את חלקה של העירייה בעידוד תרבות האונס והאלימות. אנחנו מצפות עכשיו למהלך רחב ולשינויים נוספים".