בשנה וחצי האחרונות, מאז שנכנסה הקורונה לחיינו, הרבה מאוד אנשים איבדו את מקום עבודתם. ובעוד המשק מנסה להשתקם, משפחות שלמות נשארו ללא מקור פרנסה – כשלחלקן אפילו אין מספיק כסף כדי לקנות מוצרי אוכל בסיסיים לילדיהן. שני שרביט שוקרון (26) יחד עם בעלה אשר שוקרון, החליטו לעשות עם זה משהו והקימו מיזם שמחמם את הלב: סופר חינמי.

שוקרון היא פעילה ותורמת לנזקקים כבר ארבע שנים, והיא גם מנהלת את קבוצת הפייסבוק "משמחים ילדים רעבים" שבה יותר מ-11,000 חברים. "הסופר הראשון שהקמנו היה בדירה שלנו בראש העין", היא מספרת, "אבל אז נולדה לנו תינוקת פגה והחלטנו להעביר אותו לפתח תקווה". הזוג שכר מקום והקים סופר עם מוצרים לכל מי שזקוק. כרגע עובדים השניים במקום במקביל לעבודתם הפרטית, יחד עם חמישה מתנדבים. "אבל אנחנו תמיד זקוקים לעוד אנשים ונשמח לקבל כל מי שירצה להתנדב במקום", היא מציינת.

סופר חינם  (צילום: עצמי)
שני שרביט ואשר שוקרון: "הסופר הראשון שהקמנו היה בדירה שלנו ראש העין" | צילום: עצמי

את המוצרים קונה שוקרון בעצמה, דרך התרומות שמגיעות מהקבוצה שהקימה, "את המקום עצמו אני שוכרת מאדם פרטי", היא אומרת, "אבל אם אמצא מקום שיתרמו לי כדי ליישם את זה אני אעבור עיר לאן שיציעו. את הארגזים לסחורה אני מקבלת כתרומה מבית העסק get packin. 

סופר חינם  (צילום: עצמי)
תמיד זקוקים לעוד מתנדבים | צילום: עצמי

בסופר הזה אפשר למצוא כמעט הכל, החל ממוצרי אוכל יבשים ועד חומרי ניקוי והיגיינה. "יש גם שבועות שיש ירקות ופירות טריים ולפעמים גם בשר – כשאני מצליחה לקבל תרומה כזו". לדבריה אין לה חשש שאנשים שאינם זקוקים לאוכל יבואו ויקחו – רק כי זה חינם. "לבוא ולהשתמש בסופר כזה זה לא קל", היא אומרת, "אני מאמינה שאף אדם שיש לו כסף יבוא וייקח סתם, אבל אני לא מבקשת לראות מסמכים או משהו, פשוט סומכת עליהם".

את התרומות מקבלת שוקרון מאנשים פרטיים. "יש המון שתורמים באופן קבוע מעשר מהמשכורת שלהם", היא מציינת, "ועם הפרסום בפייסבוק התרומות עלו, אבל עם זאת גם כמות הנזקקים עלתה. מאז הפרסום פנו אליי עוד 800 משפחות חדשות". התגובות לפרויקט כמובן מפרגנות ותומכות: "מלא אנשים מציעים לי לפתוח סופר כזה בכל עיר, לעשות משלוחים לקשישים. אני חושבת ממש לפתח את זה ולגדול עם זה כי זה באמת כיף ומספק, וגם רק ככה מבינים כמה מצוקה ועוני יש במדינה".   

לתרומות: באתר