על הרקע החשש ממחסור באפידורל, ארגון המיילדות בישראל ניסה להרגיע הבוקר (שלישי) בהודעה רשמית והבהיר: "כרגע אין מחסור באף אחד מחדרי הלידה בכל רחבי הארץ. כל הלידות בהן משתמשים בהרדמה אפידורלית מתבצעות כסדרן". הארגון הדגיש שהחשש הוא תחזית עתידית בלבד של צפי למחסור מלאי בשל ביקוש בייצור ואספקה. הודעה זו פורסמה לאחר מכתב דחוף ששיגר איגוד הרופאים המרדימים למנכ"ל משרד הבריאות פרופסור נחמן אש, בשבוע שעבר, על המחסור העולמי החמור בערכות לביצוע הרדמה אפידורלית.
יושבת ראש ארגון המיילדות, יפעת הדר רובננקו, תיארה את המצב הנוכחי בבתי החולים: "אין ולא יהיה מצב שבו אישה שתרצה ללדת עם אפידורל, לא תוכל לעשות זאת. זאת הזכות המלאה שלה ללדת בלי כאב ואנחנו שם כדי לדאוג שהיא תממש את הזכות הזו". בארגון, המייצג את המיילדות בבתי החולים הציבוריים בארץ, קוראים גם לשנות את התקינה של המיילדות בישראל: "יש צורך חיוני וממשי להוספת תקנים לחדרי הלידה, תוך שאיפה לשיפור דרמטי והגעה למצב של מיילדת אחת לכל יולדת כמקובל במדינות מפותחות".
לפי נתוני הארגון, כיום בישראל כל מיילדת מטפלת בין 3-4 נשים במקביל בכל משמרת: "המצב היום כבר לא מתאים למדינת ישראל עם כ-170,000 לידות בשנה ושיעור פריון גבוה של 3.04 לידות לאישה". בסוגיית האפידורל, הארגון מסביר שמדובר בחשש עתידי בלבד: "אנו מקוות שזה לא יקרה כלל ויודעות שבמערכת הבריאות עושים הכול כדי למנוע אותו. גם אם חלילה נגיע לשם, אנחנו נמצאות שם איתכן כדי לתמוך בכל יולדת במהלך כל הלידה".
מנתוני משרד הבריאות מחדרי הלידה בארץ עולה כי כ-52.3% מהלידות בישראל מתבצעות תחת הרדמה אפידורלית. כמו כן, על פי איגוד הרופאים המרדימים בישראל, בין 70 ל-80 אלף יולדות מקבלות מדי שנה אלחוש אפידורלי, כאשר על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מתבצעות בישראל כ-170 אלף לידות בשנה.