כשהילה ורנר, סטודנטית לרפואה ואם לארבעה ילדים הייתה ילדה בעצמה, היא עברה התעללות מינית קשה ואונס. "אחרי מסעות כואבים וקשים, תהומות של בדידות וצער ובעיקר מפגשים תכופים עם עוד ועוד ילדות נערות ונשים כמוני, הגעתי למסקנה, שהעולם לא יכול להמשיך לנהוג כמנהגו" היא מספרת ל-mako. "חברתי אל תמר ריקליס - שותפתי למסע, ואורלי פרוינד ויחד יזמנו אפליקציה מדהימה חדשנית ויחודית-הנקראת "מעטפת"- לפנגעות תיקפה אלימות מינית".

הרעיון של ורנר ופרוינד פשוט: אפליקציה חינמית, בחמש שפות ("חוצת מגזרים מגדרים ומעמדות - כמו האלימות מולה היא פועלת") שתרכז ותנגיש את כל המידע שנפגעות ונפגעי תקיפה מינית צריכים לדעת, ביוזר אישי, דיסקרטי ונגיש. "המידע מפוזר היום באינטרנט" מסבירה ורנר, "האפליקציה תאפשר לנפגעת לאסוף רק את מה שרלוונטי לה בצורה מסודרת. היא תוכל לשמור תיעוד של חומר אישי שלה עדויות - לאו דווקא משפטיות, מסמכים, קבצי קול, וידאו או כל פרט שתרצה, באיזור חיצוני מבלי להשאיר עקבות בפלאפון. בנוסף יהיו באפליקציה שירותי חירום שונים, קריאת מצוקה ועוד".

בכדי לסיים לפתח את האפליקציה פתחו ורנר ופרוינד עמוד הדסטארט והן מבקשות את עזרת הציבור "דווקא עכשיו כשטירוף האלימות נגד נשים גואה. אנחנו מרגישות שחובתנו המוסרית, האנושית היא לייצר את השינוי" היא אומרת.

"רבות מאיתנו עברנו אונס והתעללות מינית, אנחנו מכירות את הצורך הנואש, והמכאיב הזה בעזרה, מכירות את הבלבול, חוסר האונים ובעיקר את התסכול כשאת רוצה עזרה, מאוד רוצה, ולא מוצאת מענה, ישיר, ממוקד, מכוון וחד משמעי למה שאת מחפשת" הן כותבות ומסבירות בעמוד ההדסטארט, "בשנתיים האחרונות עסקנו בעבודת שטח שכללה התייעצות עם כל הגורמים הרלוונטיים ומגובה ע"י אנשי מקצוע, במהלכן אספנו רסיסי אינפורמציה, פיסה אל פיסה, שבר אל שבר והרכבנו פסיפס מדהים ביופיו של מעטפת נהדרת שמכילה הכל".

בין היתר תכלול האפליקציה: חיוג מהיר לשירותי החירום, איתור חדרים אקוטיים קרובים ועדכון הצוות הרפואי על בואה של הנפגעת, יצירת קשר מהיר עם מוקד 105 לפשיעה אינטרנטית, מידע על סיוע במצבים של מצוקה רגשית, מידע מהתחום המשפטי על הגשת תלונות והליכים משפטיים, ערוצי סיוע ושיקום, מידע על סיוע לבני משפחה שנפגעו מינית ועוד ועוד,

לתמיכה בפרוייקט לחצו כאן