תינוקת אפגנית (צילום: BBC)
"לילדה אין מושג מה יהיה העתיד שלה". התינוקת האפגנית שנמכרה מתוך כתבת ה-BBC | צילום: BBC

הורים אפגניים מהכפר הרט מכרו את בתם התינוקת תמורת 500 דולר כדי שיוכלו להאכיל את ילדיהם האחרים - כך פרסם השבוע ה-BBC בדיווח מאפגניסטן. "אפגניסטן בקושי שרדה לפני השתלטות הטאליבן, אבל עכשיו סיוע זר שהחזיק את כלכלת המדינה הוקפא - והשאיר לפחות מיליון ילדים בסכנת מוות", מספרת סנחאי גנגולי, כתבת ה-BBC באסיה.

"שירותי הרווחה במדינה קורסים. רוב שירותי הבריאות במדינה מומנו על ידי מקורות זרים, וכעת זה נפסק. בבית החולים בהרט הרופאים והאחיות לא קיבלו משכורת שלושה חודשים. אין כסף לקנות אספקה רפואית", היא ממשיכה ומתארת את המצב האיום במדינה ומספרת כיצד מחוץ לעיר פגשה באנשים שעשו את הלא יעלה על הדעת במטרה להציל את משפחתם - ומכרו את בתם התינוקת לגבר זר. 

"אנחנו מורעבים. כרגע אין לנו קמח או שמן בבית, אין לנו כלום", סיפר האב בראיון לרשת החדשות. לדבריו הצטרפה גם האם: "הילדים האחרים שלי גוססים מרעב, אז נאלצנו למכור את הבת שלי כדי שיהיה להם אוכל. אני כל כך עצובה, היא הילדה שלי. הלוואי ולא הייתי צריכה למכור אותה". "לבת שלי אין מושג מה יהיה העתיד שלה. אני לא יודע איך היא תרגיש עם מה שעשינו. אבל הייתי חייב לעשות את זה", אומר אביה, שעבד עד לפני ההפיכה באיסוף זבל ועכשיו נותר ללא פרנסה.

משפחה אפגנית (צילום: BBC)
"אנחנו מורעבים. אין לנו קמח או שמן בבית, אין לנו כלום". המשפחה האפגנית מכתבת ה-BBC | צילום: BBC

 

ברגע שתוכל ללכת תאסף התינוקת על ידי הגבר שקנה אותה - הקונה שילם למשפחה 250 דולר מראש, סכום שיספיק להם למספר חודשים, ואת השארית ישלם בהמשך, כאשר ייקח את הילדה. להורים נאמר שהתינוקת תחותן בעתיד עם בנו של הקונה, אבל אין להם דרך לדעת מה יעלה בגורלה.

עוד על נישואי ילדות:

>> הובטחה לנישואין לפני גיל שנה - וניצלה

>> נישואי ילדות עדיין מתקיימים בארצות הברית של ימינו

>> "הוריי אילצו אותי להינשא לאנס שהכניס אותי להריון בגיל 13"

נישואי ילדים אינה תופעה חדשה באפגניסטן, אבל המשבר הכלכלי החריף שפרץ עקב עליית הטאליבן לשלטון גרם למצבם של האזרחים להיתדרדר ועל פי דיווחים התופעה של מכירת ילדים החלה לתפוס תאוצה כעת, כאשר משפחות מורעבות מחפשות הכנסה באופן נואש. "ידוע לנו שיש משפחות נוספות שמכרו את הילדים שלהן, ובמהלך השהות שלנו כאן גם איש צוות שלנו קיבל הצעה לקנות ילד", המשיכה הכתבת ותיארה את המצב הבלתי נסבל במדינה, "קשה להסביר במילים את הייאוש והדחיפות של המצב. לא נותר זמן להציל את אנשי אפגיניסטן. זה לא יכול לחכות עד שמדינות העולם יחליטו אם להכיר או לא בממשלת הטאליבן".