"את כבר לא במערב, את במזרח התיכון. כאן נשים כמוך נרצחות", את המילים האלו אמר, לכאורה, חאלד אבוהנם לבתו – כך לפי כתב האישום המוגש נגדו בימים אלה בגין חטיפה. בתו, אישה אמריקאית ממוצא תימני, שהעדיפה להישאר בעילום שם, החליטה לחגוג את חתונתה לבן זוגה מזה תשע שנים. אף שידעה שבני משפחתה מתנגדים לנישואים היא הזמינה אותם לחתונה שאותה תכננה לעשות בגוודלחרה שבמקסיקו. אביה, אמה ואחיה ווליד הגיעו – רק כדי שיוכלו לחטוף אותה בניסיון לאלץ אותה להינשא לגבר אחר בתימן.

על פי הדיווחים האב הצליח לפתות את האישה לעזוב את מקסיקו יחד איתם "כדי לערוך את החתונה בארצות הברית" - והבטיח לה בתמורה שיתמוך בנישואיה. כמו כן, אחיה טען שהוא הגיע להסכם עם הארוס – ושהם יוכלו לקיים את החתונה באותו התנאי. האישה, בלית ברירה, הסכימה.

עם הגיעה לארצות הברית היא ננעלה בבית משפחתה. כאשר היא מחתה על כך איים עליה האב שהוא "יזרוק אותה מהחלון מהקומה ה-12". לטענתה היא הייתה תחת השגחה מתמדת, כאשר אפילו כשהלכה לשירותים אחד מבני משפחתה צפה בה. במקביל אחיה התחזה לה, התקשר לאוניברסיטת באפלו שבה היא למדה, והודיע שהיא עוזבת את הלימודים, וכן מחק את כל חשבונות הרשתות החברתיות שלה. לאחר מכן היא אולצה לעלות על טיסה למצרים, ומשם הועברה לתימן - שם תכננה משפחתה לארגן את הנישואים לגבר לא ידוע בתמורה ל-500 אלף דולר.

כאמור, בני המשפחה הצליחו להבריח את האישה עד תימן, שם היא הייתה תחת פיקוח של שניים מאחיה. "נאמר לקורבן כי אם היא לא תציית ותסכים לנישואים יסגרו אותה בבית ויהרגו את ארוסה" - נכתב בכתב האישום. בשלב זה פנה הארוס לשלטונות שהצליחו לאתר ולעצור את האב והאח שחזרו לארצות הברית. האישה עדיין נמצאת בתימן ונתמכת על ידי ארגון למען זכויות בני אדם – כך לפי מסמכי בית המשפט. על פי החשדות היא הוכתה, הוצלפה בחגורה ונחנקה על ידי אביה בצורה כה קשה שהיא חשבה שהיא תירצח. כמו כן, ככל הנראה היא עברה בדיקה פולשנית כדי לוודא שהיא עדיין בתולה.

אביה ואחיה נמצאים בימים אלה במעצר, והדיון בעניינם יערך ב-2 במרץ. האב מכחיש את כל ההאשמות נגדו, ועל פי עורך דינו: "לעתים קרובות מדי הממשלה נכנסת לחיים אישיים של אנשים ומתעלמת מהמוצא או מהמסורת התרבותית שלהם". עדיין לא ברור אם האם תעמוד גם היא לדין או שהיא פעלה בכפייה. לדברי השלטונות האב אמר לאחר שנעצר כי "הטעות הכי גדולה שלו הייתה להשאיר את בתו בחיים".

"ההבדל בין נישואים מוסדרים – מנהג שנפוץ במדינות כמו תימן, הודו ועוד, לבין נישואים כאלה – הוא הכפייה", נמסר מארגון Unchained At Last המנסה לשים סוף לנישואי ילדים ונישואים בכפייה בארצות הברית. "הגבר והאישה עשויים להסכים לנישואים כאלה בשל גורמים תרבותיים, אבל יש גם נישואים שנעשים תוך איומים והתעללות".