אפליקציית טלגרם ממשיכה לעורר סערות מסביב לעולם: לפי חקירה של המשטרה בקוריאה הדרומית, לפחות 74 נשים, בהן 16 קטינות, נסחטו ואולצו לבצע בכפייה מעשים מיניים משפילים אשר צולמו והועלו לקבוצות טלגרם בהן צפו לפחות 260,000 משתתפים.

לפי הפרסומים במדינה, צ'ו ג'ו-בן, בן 24, ניהל באפליקצית ההודעות המוצפנות טלגרם שורה של חדרי צ'אט אירוטיים בהם שילמו משתמשים בכדי לראות נשים צעירות, בהן גם קטינות, מבצעות מעשים מיניים משפילים בכפייה. 

ב- 20 במרץ הודיעו הרשויות כי צ'ו נעצר ומואשם, בין היתר, בהפצה והפקה של פורנוגרפיית ילדים, התעללות מינית, סחיטה, כפייה, הונאה, הפצה בלתי חוקית של מידע פרטי ותקיפה מינית באמצעות צילומים בלתי חוקיים. כתב האישום צפוי להיות מוגש בקרוב. 

ביום שני הגיב לפרשה נשיא המדינה, מון ג'ה-אין, וקרא למשטרה לחקור את כל חברי קבוצות הצ'אט ולא רק את צ'ו. נכון לעכשיו יצרה המשטרה קשר עם 124 אנשים שקשורים לקבוצות הצ'אט ועצרה 18 מהם. אבל עבור דרום קוריאנים רבים זה לא מספיק. 

שתי עצומות עם למעלה מ-4 מיליון חתימות הוגשו לבתי המשפט במדינה בדריכה להטיל על צ'ו את העונשים הכבדים ביותר ולהפיץ את תמונותיהם ושמותיהם של כל המעורבים בפרשייה. 

את הפרשייה חשפו שתי סטודנטיות לעיתונות שהביאו למשטרה את המידע. הם גילו את קבוצות הצ'אט בקיץ האחרון, בזמן שערכו תחקיר על פשעי מין מקוונים. למרות שקבוצות הצ'אט היו פרטיות, קישורים אליהן נמצאו בקלות באמצעות חיפוש בסיסי בגוגל. 

"כשראיתי את הקבוצות בפעם הראשונה לא יכולתי להאמין למה שנפרש מולי" מספרחת אחת הסטודנטיות, "הרגשתי שאני חייבת לידע את הציבור שהפשעים החמורים הללו מתחוללים".

בראיון ל-CNN סיפרו הסטודנטיות שאמנם קיימות המון קבוצות בעלות אופי דומה בטלגרם, אך הן התמקדו בצ'ו, שכונה "הגורו", בגלל שהוא ניהל לפחות 8 קבוצות שכילו קרוב ל-10,000 משתתפים כל אחת. לדבריהן, צ'ו השיג את הקורבנות שלו באמצעות פרסום מקוון של עבודות דוגמנות מזוייפות. 

הנשים נענו למודעות, מסרו מידע אישי כולל מספרי תעודת זהות וכתובת ביחד עם שתי תמונות. לאחר ש"התקבלו" לעבודה הן התבקשו על ידי צ'ו לספק תמונות חושפניות יותר. בשלב הזה, כך לפי חקירת המשטרה, נהג צ'ו להתחיל את הסחיטה ואיים שיפרסם את התמונות באינטרנט, לצד פרטיהן האישיים, אם לא תעבודנה בחדרי הצ'אט שלו. 

צ'ו ניהל, לכאורה, צ'אטים ללא תשלום, שהציעו את ההזדמנות לשלם כדי לשדרג לקבוצות פרימיום נוספות, שם יכלו הגולשים לדרוש מהנשים לבצע אקטים יותר ויותר קיצוניים. לפי המשטרה, המשתמשים שילמו עד 1,200$ בכניסה לחדר הצ'אט באמצעות ביטקוין. 

רשת CNN פנתה לטלגרם לתגובה אך זו בחרה שלא להשיב.

מעצרו של צ'ו הוא רק עוד חולייה במלחמה שמתחוללת בדרום קוריאה כנגד פשעי מין מכוונים. בקיץ 2018 יצאו עשרות אלפי נשים לרחובות סיאול במחאה על צילומי נשים לא חוקיים, על ידי מצלמות נסתרות, המופצים ברשת. 

בשנת 2019 גילו שוטרי דרום קוריאה צ'אט קבוצתי מקוון ששיתף סרטונים פורנוגרפיים של נשים שצולמו ללא ידיעתן והסכמתן, ביניהן גם כוכבות K-pop בעלות פרופיל גבוה. בהמשך אותה שנה, הפעיל החברתי נאם היי-רי פתח חשבון טוויטר וביקש מאנשים לדווח על שיחות טלגרם בעלות אופי פוגעני.

מה שהופך את המקרה של צ'ו למטריד במיוחד הוא הטענה שלפחות 16 מהקורבנות הידועות היו קטינות. על פי החוקים הקיימים בדרום קוריאה, עונש על החזקת פורנוגרפיה של ילדים או נערים הוא עד שנת מאסר בפועל או כנסות של עד 16,000$, אך צפייה בפורנו קטינים מבלי לדעת שמדובר בקטין הוא לא מעשה בר ענישה.