נתונים מצמררים שהתקבלו לאחרונה במחוז צפוני בהודו מציפים שוב את התופעה הכואבת של הפלה מכוונת של בנות: בתוך שלושה חודשים נולדו בכפרי מחוז אטרקשי שבצפון הודו 216 תינוקות – אף לא אחת מהן תינוקת ממין נקבה. הרשויות, כמובן, חושדות שמדובר בתוצאה של הפלות סלקטיביות של הורים שמעוניינים במודע לוותר על הבאת נקבות לעולם.

הפלה סלקטיבית על רקע מין הילוד היא תופעה מוכרת במדינות המזרח, בעיקר בהודו ובסין, בהן החברה פטריאכליות מאוד. משפחות רבות רואות בבנים ברכה ובבנות טרחה – מה שמביא לבחירה להיפטר מהיריון של נקבה, ולשמור על היריון שאמור להביא בן זכר. בעבר דווח על "מחסור" בעשרות מיליוני נשים בהודו, שגורמים שונים מניחים כי נגרם בעקבות הפלות של תינוקות נקבות.

הרשויות בהודו חשפו השבוע את הנתונים המטרידים ממחוז אטרקשי, והכריזו כי הנושא יקבל תשומת לב מיוחדת. "התופעה מחשידה ומהווה קריאת אזהרה", אמר גורם הודי רשמי לדיילי מייל הבריטי, והבטיח כי הכפרים בהם לא נולדו תינוקות יסומנו כ'איזור אדום', במטרה להמשיך ולאסוף בהם נתונים ולחשוף את הסיבה להיעלמות התינוקות. "הנחינו את מחלקות הבריאות באיזור למצוא את הסיבה האמיתית לתופעה המבהילה, ולנקוט בצעדים רציניים במטרה להעלים אותה", אמר.