בלייר, גיימרית פופולארית בפלטפורמת הגיימינג טוויץ' (Twitch) נפלה קורבן לפורנו דיפ פייק, כשעבריינים השתמשו בפנים שלה והלבישו אותן על סרט פורנו מוכן מראש. דיפ פייק היא טכנולוגיה מרהיבה ומבעיתה כאחד המאפשרת לעשות שימוש בפנים של אדם בסרטים וסרטונים כאילו הוא או היא שיחקו בהם. היא משמשת גם יוצרים בהוליווד, וזה לא מפתיע שהיא הפכה לכלי של נוכלים ועבריינים.

הקורבן הפעם היא בלייר, אמריקאית בת 28 שהיוזר שלה ברשתות הוא QTCinderella. לאחרונה היא עשתה סטרימינג לייב כדי לחשוף את עברייני הסייבר שביצעו את ההונאה. "אני כל כך מותשת, ואני חושבת שאתם צריכים לדעת איך נראה כאב אמיתי, כי זה מה שזה", אמרה בסרטון כשהיא מתייפחת. "ככה זה נראה שמפרים את הפרטיות שלך, ככה זה מרגיש שמנצלים אותך, ככה זה נראה כשאת רואה את עצמך ערומה נגד רצונך ומרוחה בכל האינטרנט. ככה זה נראה".

היא פנתה לגיימר בשם אטריוק, שדיווח למעריצים שלו שהוא רכש שני קטעים מזויפים שבהם מופיעות כוכבות טוויץ' נוספות, מה שהעלה את הטראפיק לאתר הפורנו המזויף. "פאק דה פאקינג אינטרנט קינג", שחררה בלייר קיטור, "פאק אטריוק שהראה את זה לאלפי אנשים, פאק לאנשים ששלחו לי תמונות של עצמי מהאתר הזה, תזד**נו כולכם!", אמרה במהלך השידור. "לאדם שיצר את האתר הזה, אני הולכת לתבוע אותך", היא נשבעה. "אני מבטיחה לך, עם כל חלק בנשמה שלי, אני הולכת לתבוע אותך". 

 

 

לאור ההתקדמות המהירה של הטכנולוגיה, קשה להבחין בין פורנו דיפ פייק לבין סרטונים אמיתיים. מאחר שהחקיקה בתחום מאוד בחיתוליה, ייתכן שזה יהיה כמעט בלתי אפשרי עבור בלייר לתבוע את העבריינים שזייפו אותה. עיתונאי בשם ריבר פייג' שדיווח לראשונה על סיפורה של בלייר הסביר כי: "קיים חוק פדרלי נגד פורנו נקמה המאפשר לקורבנות של פורנו ללא הסכמה להגיש תביעות נגד עבריינים, אך החוק אינו מתייחס ספציפית לדיפ פייק". לטענתו חייבים לחוקק חוק כזה. "האם זה יעצור את הדיפ פייק? לא לגמרי, זה לא שהצלחנו למגר פורנוגרפיה של ילדים. אבל אכיפה של חוק כזה יכולה לגרום למחיר כבר עבור אלה שמרוויחים מזה כסף".

נכון להיום, יש לא מעט שמשתמשים בטכנולוגית AI כדי לזייף סרטים ולא חוששים בכלל להיתבע. גם כוכבות כמו סקרלט ג'והנסון ואמה ווטסון נפלו בעבר קורבן לפורנו דיפ פייק ומי שיחפש טוב ברשת יוכל לרכוש סרטון נקמה באקסיות, קולגות או חברות לכיתה בעבור 20 דולר בלבד. "קורבנות עלולים להרגיש מושפלים ומפוחדים", כתבו רוברט צ'סני מאוניברסיטת טקסס ודניאלה ציטרון מאוניברסיטת מרילנד במחקר מ-2019. "כאשר קורבנות מגלים כי נעשה בהם שימוש בסרטוני סקס מזויפים, הנזק הפסיכולוגי עשוי להיות עמוק, בין אם זו הייתה המטרה של יוצר הסרטון ובין אם לאו".