בשבוע שעבר סיפרה הקומיקאית אופיר סגרסקי, שהייתה הראשונה שחשפה את ההודעות ששלח לה ארז דריגס, כיצד קיבלה תמונה של איבר מין מגבר זר וכיצד החליטה הפעם לא לשתוק. "עשיתי סרטון ביקורתי על דיקפיקס, על הנטיה של גברים לעשות את זה ללא התראה מוקדמת ככה שאין לך הזדמנות שלא להסכים", סיפרה סגרסקי לפאולה וליאון בתכנית הבוקר, "בעקבות הסרטון גבר שאני לא מכירה שאל אותי אם אני רוצה לראות את איבר מינו. אמרתי לו שלא, אז הוא שלח לי תמונה. שאלתי אותו, 'למה שלחת לי אם אמרתי לך בפירוש לא, אז הוא ענה לי 'כי הוא יפה ורציתי שתראי'".

"דיק פיקס", שליחת תמונות עירום בשיחות פרטיות ברשתות החברתיות, היא אחת מההטרדות המיניות הנפוצות ביותר. נשים שמקבלות תמונות כאלה יכולות להתעלם או לחסום את השולח – אבל ייתכן וסיפורה של סגרסקי יפתח פתח לאפשרות שלישית, מוכרת פחות ואולי יעילה הרבה יותר.

מכרה של סגרסקי סיפרה לה שהיא מקבלת הרבה תמונות פין בניגוד לרצונה, ושלאחרונה התחילה לתבוע את הגברים ששולחים לה את התמונות. "אצלי זה לא הגיע לכדי תביעה", סיפרה סגרסקי, "פניתי לעורך דין, ניסחנו ביחד מכתב התראה לפני תביעה, שילמתי כמה מאות שקלים לחוקר פרטי כדי למצוא את הכתובת של המטריד ושלחנו לו את המכתב. הוא נבהל והייתי מוכנה לזה, עורך הדין הכין אותי שבדרך כלל במקרים כאלה אנשים כל-כך מתפדחים ומבינים כמה מטומטם מה שהם עשו, שהם מעדיפים לסגור את זה מחוץ לבית המשפט, וגם לי זה היה עדיף".

הגבר שהטריד את סגרסקי שילם לה חמשת אלפים שקלים כדי שלא תתבע אותו – וכעת היא ממליצה לנשים שנתקלות במקרה דומה לעשות כמוה. שני גברים צעירים, המתכנת חן כהן ועורך הדין יובל ניר, ששמעו את הסיפור של סגרסקי, החליטו להרים את הכפפה ויצרו ממשק אינטרנטי פשוט ונוח לשימוש שיכול לסייע לנשים שקיבלו בהפתעה "דיק-פיקס" לתבוע בתביעה אזרחית את המטרידנים.

dick pick מפסיקות לשתוק
ממשק קל ונוח לשימוש לייצור מכתב התראה לפני תביעה

חן כהן (מימין) ועו"ד יובל ניר (צילום: צילום פרטי)
חן כהן (מימין) ועו"ד יובל ניר | צילום: צילום פרטי

"שליחת 'דיק פיקס' זו עבירה פלילית, וכמובן שאפשר להיאבק בתופעה גם בהליך אזרחי", מסביר עו"ד ניר, "אין שום סיבה שאדם, גבר או אישה, יחווה הטרדה מינית ויקבל תמונת עירום נגד רצונו, ולא ידרוש פיצוי מהמטריד". המיזם, שקיבל את הכותרת "dick pick מפסיקות לשתוק", מאפשר לכל אחד להוציא מכתב לפני תביעה לשולח התמונה. על ידי תשובות לכמה שאלות פשוטות כמו "שם המטריד", "באיזה רשת חברתית נשלחה התמונה" ו"תיאור המקרה" מייצר האתר מכתב התראה לפני תביעה, עליו ניתן להחתים עורך דין ולשלוח ישירות אל המטריד. "כשראיתי את הפוסט של אופיר הבנתי שאני חייב לפעול בנידון", מספר חן כהן, "באותו ערב יצרתי קשר עם יובל ותוך שעתיים בנינו את האתר הזה שמטרתו שכמה שיותר נשים יתלוננו, יעיזו וישימו סוף לתופעה המטרידה הזו".