האם כל דבר מצויר ומצחיק יכול להיות בסיס לסדרת ילדים? תכנית אנימציה דנית חדשה מציגה במרכזה גיבור על שעושה דברים מופלאים - בזכות איבר המין הארוך-במיוחד שלו. 

הסדרה החדשה משודרת בערוץ הציבורי המרכזי הדני, DR (המקביל ל-BBC או לחינוכית, אם תרצו), ומיועדת לילדים בגילאי 4-8. ג'ון דילרמנד (דילר = פין, מנד = איש) הוא הגבר עם איבר המין הארוך ביותר בעולם, והוא נאלץ להתגבר על קשיים ואתגרים בשל ממדיו הפיזיים החריגים. מצד שני, הוא גם מסוגל לרתום את השרוך המשתרבב ממכנסיו ולבצע איתו שפע פעולות, מה שכמובן מאדיר את יכולותיו בפני קהל הילדים הצעיר. 

הסדרה אמנם בקושי שבוע באוויר, אך כמובן שכבר הספיקה להצית ויכוח ער בקרב צופים ואנשי מקצוע שדנים האם מדובר בתוכן ראוי לילדים. רבים טוענים כי הדימוי של גבר שלא מסוגל לשלוט באיבר מינו הוא לכל הפחות בעייתי, בטח בעידן הנוכחי. "האם זה המסר שאנחנו רוצים לשלוח לילדים שלנו בזמן מהפכת #MeToo?", תהתה סופרת דנית ידועה, ופרופסור דני למגדר הוסיף כי חגיגה של איבר המין הגברי עלולה להחזיר את עקרון השוויון לאחור: "זה מנציח את הרעיון הסטנדרטי של חברה פטריארכלית, ומנרמל את תרבות 'דיבורי המלתחה' ששימשה המון פעמים בידי גברים כתירוץ להתנהגות רעה", אמר בראיון ל-theguardian הבריטי. "זה אמור להיות מצחיק, כך שזה נראה כאילו זה לא מזיק. אבל זה כן. וזה מה שאנחנו מלמדים את הילדים שלנו".

לעומתם היו גם שצידדו בהומור של התכנית הדנית: "ג׳ון דילרמנד מדבר לילדים בגובה העיניים, וילדים אכן חושבים שאיברי מין זה מצחיק", אמרה פסיכולוגית מקומית, "הסדרה מתארת אדם אימפולסיבי שלא תמיד בשליטה ועושה טעויות – כמו שילדים עושים, אבל דילרמנד תמיד מתקן את המעוות. הוא לוקח אחריות על הפעולות שלו. כשאישה בסדרה אומרת לו שהוא צריך לשמור את איבר מינו במכנסיים, למשל, הוא מקשיב, שזה נחמד". אותה פסיכולוגית הסכימה שהעיתוי של הסדרה לא אידאלי, אבל סייגה כי הסדרה לא עוסקת במין, וכי מבוגרים שטוענים כך משליכים את המחשבות שלהם עצמם עליה.

ג'ון דילרמנד (וידאו WMV: צילום מסך, יוטיוב)
"ילדים חושבים שאיברי מין זה מצחיק" | וידאו WMV: צילום מסך, יוטיוב

ערוץ DR ספג בעבר ביקורת על מספר סדרות ילדים נועזות אחרות, כמו זו שמציגה גיבור אשר מקלל, מעשן מקטרת ונמנע ממקלחת, גיבור שחשף שהוא אוהב ללבוש בגדי נשים או תוכנית שבה ילדים בני 11-13 צופים בנשים ובגברים עירומים (מתוך כוונה חינוכית לנהל דיון בריא על השאלה איך נראה גוף האדם). בערוץ הגיבו לתלונות על דילרמנד בכך שטענו כי היו באותה המידה יכולים להעלות סדרה על ״אישה שאין לה שליטה על הוואגינה שלה״, ושהדבר הכי חשוב הוא שהילדים ייהנו מהתכנית.