עבור רוב הנשים, הניתוח להגדלת החזה עובר ללא סיבוכים ומשפר את הדימוי העצמי. אבל בחודשים האחרונים עולים כל מני סיפורים על נשים שעברו הגדלת חזה וזמן מה לאחר מכן החלו להן כאבים ומחלות שנראו, לכאורה, לא קשורים לשתלים, אבל רק אחרי שהן הוציאו אותם חל שיפור מהיר במצבן והן הבינו שאולי זה באמת קשור.

שתי נשים שעברו ניתוח להגדלת חזה והחליטו להוציא את השתלים בעקבות הבנה שהם פוגעים באיכות החיים והבריאות מספרות.

"בעקבות מחלת הסרטן עשיתי שחזור עם שתלי סיליקון והרגשתי בסדר בהתחלה אבל נכנסתי לתקופה אחרי זה של דיכאון, חרדות, היו לי כאבים בידיים ובפרקים, אפילו היה לי קשה להרים כוס או לעמוד על הרגליים, הכל במשך שנתיים" מספרת לורה משגב, בת 51, "שייכתי את הכל לכימו וההקרנות שעברתי, אבל אז הגעתי לדף פייסבוק שיש בו למעלה מ75,000 נשים, שסיפרו על סימפטומים בדיוק כמו שהיו לי וגיליתי שיכול להיות שזה מהשתלים. גיליתי שמאות אלפי נשים ברחבי עולם סובלות מאותן תופעות ובכלל לא יודעות שזה קשור".

"אין פה איזה אג'נדה, מדובר פה באמת ברצון לשתף. החשיפה הזו לא נעימה לכשעצמה. זה כדי ליצור הבנה שיש בנות שסובלות ולא מבינות למה. יש להן כאבי פרקים, מגרנות, דלקות שתן חוזרות. לי היו ממש סימפטומים כמו של התקף לב, לא יכולתי לנשום. איבדתי שליטה על הגוף שלי" אומרת רייצ'ל שטיינברג, בת 30, שהוציאה את השתלים אחרי שבע שנים, "בזבזתי קרוב ל-100,000 ש"ח בניסיון להבין מה קורה איתי ואף רופא לא אמר לי שאולי זה השתלים".

תגובת משרד הבריאות: "המשרד עוקב באופן שותף אחר הנחיות רשויות הבריאות בעולם והודעותיהן. ככל שהן מנחות להפסיק שימוש בשתל מסוים, המשרד מיישם הנחיה זו גם בישראל. לגבי המעקב אחר מצב השתלים, בדיקות אבחון על ידי MRI מבוצעות בהמלצה רפואית של רופא מטפל ובמימון קופת החולים".

צפו בקטע המלא מתוך "פאולה וליאון"