אנחנו רגילות לחשוב על מישטור לבוש של נשים בעיקר בהקשרים של לבוש שעשוי להחשב חשוף מדי, אבל מסתבר שלפעמים זה קורה גם בכיוון ההפוך. בפוסט שהעלתה הבוקר גולשת בשם תהילה קעטבי דרורי היא משתפת בבילוי בפארק המים ימית 2000 שהפך, לטענתה, לחוויה משפילה ומבזה לאחר שלא הורשתה להיכנס לג'קוזי עם בגד הים הצנוע אותו לבשה.

"אני רוצה לשתף אתכם במשהו מבזה, משפיל, מבדיל ובעיקר רע ומכעיס! שעברתי ביום הולדתי שחל בשישי האחרון" כותבת קטעבי דרורי, "כחלק מחגיגות יום ההולדת בחרתי להתפנק עם בעלי בספא ומסא'ז זוגי. לאחר בדיקות ובירורים שעשינו הגענו לספא ימית 2000 שנמצא בתוך פארק המים. רכשנו כרטיסים והתייצבנו למסא'ז שנקבע בשעה 9:00...  בסיום המסא'ז יצאנו לחלק של הספא על מנת להשתמש במתקני המקום (ג'קוזי, סאונה) שנרכשו כחלק מהכרטיס שלנו. שבאתי להכנס לג'קוזי בא אליי שומר שעמד בכניסה למקום ואמר שאני לא יכולה להכנס".

"הסתכלתי עליו במבט משונה ושאלתי למה?" היא ממשיכה, "בגלל מה שאת לובשת הוא ענה. מפה לשם לא אעלה אותכם בדברים מתברר שהכניסה לג'קוזי היא בבגד ים בלבד, אך רק בבגד ים שעונה על ההגדרות של ימית 2000. פה המקום לציין שהבגד שהיה עליי הוא בגד ים לייקרה לכל דבר שנרכש במאות שקלים על מנת שיעמוד בכל התקנים הנדרשים לבגד ים! הסברתי למאבטח של המקום שמה שנמצא עליי זה לא חולצה וחצאית רגילים אלא בגד ים לכל דבר והוא מוזמן לגעת בעצמו ולהרגיש. התשובה הייתה חד משמעית אסור".

"שאלתי היכן נמצא המנהל? כי זה לא מקובל עליי בכלל! אחרי שכל אחד זרק אותי מאחד לשני ובזבזתי 40 דקות מיום הכיף שלי הגעתי למנהל המקום בשם גיל. הצגתי בפניו את בגד הים שאני לובשת ודרשתי ממנו להכנס לג'קוזי. תשובתו הייתה (הצביע לי על התמונה) רק עם בגדי ים כאלה כמו שכתוב. עניתי לו שכתוב הכניסה בבגד ים בלבד ואני לובשת בגד ים לכל דבר והוא אמר רק אם הוא בצורות האלה. הבנתי שאין עם מי לדבר ודרשתי לפחות הסבר הגיוני להחלטה הזו? התשובה שקיבלתי הייתה מכיוון שיש טמפרטורה גבוהה במים של הג'קוזי, הבגד שעליי יכול להתמוסס במים. "צחקתי לו בפרצוף שהרי מדובר בבגד ים! לא שבאתי עם חולצה ומכנס רגילים! אז אם זה יכול להתמוסס כנראה שגם בגד ים שלם עם גופייה או בקיני יכול להתמוסס לא, הרי הבד הוא אותו בד!".

"לא יכול להיות שהמקום בוחר להדיר ציבור שלם של דתיות (וערביות). לא יכול להיות שאם אני לא הולכת בקוד לבוש מסויים שנוגד את הדעות והעקרונות שלי אני אהיה מובדלת משאר החברה!" היא מסכמת, "אנחנו בשנת 2019 איך יכול להיות שדבר כזה עוד קורה במדינה שלנו? לאחרונה עולות מלא כותרות על כפייה דתית והרי כאן מדובר על כפייה חילונית לכל דבר! בעבר היה לדתיות בעיה להכנס למקומות כאלו כיוון שלא היו בגדי ים צנועים והיינו נאלצים לצאת עם חלוק או חולצה וחצאית מאולתרים מהבית. היום יש בגדי יום צנועים שמוכרים אותם בלא מעט שקלים, והם עומדים בכל התקנים הנדרשים ועונים על כל ההגדרות מבחינת בד, עמידות, נוחות ועוד. אז איך יכול להיות שיש עדיין מקומות שלא מקבלים את זה?".

בשיחה עם מאקו אמר שמשון חן, מנכ"ל ימית 2000: "לספא אין כניסה ללא בגדי ים ורק עם בגדי ים מאושרים ומקובלים. אני לא מכניס לא שמלות ולא כובעים ולא שום דבר. בגלל שמדובר במים חמים שלפעמים מגיעים ל-40 מעלות, השהייה גם מוגבלת בזמן. יש שם צילומים שמראים מה אפשר ומה אי אפשר, אנחנו פועלים לפי דין וחוק של משרד הבריאות. אנו שומרים על היגיינה ותברואה לפי חוקים וכללים. כיסויי ראש לא נכנסים אלי לספא. בבריכות השחייה כאשר אנחנו שומרים על טמפרטורה אחרת הגישה אחרת ועדיין רק. הספא הוא שונה ומופרד. עזבי מה הבחורה אומרת, שנינו יודעים מה זה בגד ים, אין שום דבר שבא ומצביע על אפלייה".

תגובת משרד הבריאות לדברים טרם התקבלה, אך מבדיקה של הנחיות משרד הבריאות לתנאי תברואה נאותים לבריכות זרמים (ג'קוזי) לא מופיעה כל התייחסות לבגדי הים שהמשתמשים נדרשים ללבוש.