אין תמונה
מי אמר גן אירועים מיוחד ולא קיבל? אתם

אחת ההחלטות הראשונות שעליכם לקבל במהלך ארגוני החתונה היא גם אחת המשפיעות ביותר. גן קסום או אולם יוקרתי? על גדות אגם או לאורך הים? גדול ומרווח או קטן ואינטימי? תעשיית החתונות המפלצתית מציעה כל אופציה שרק העליתם בדעתכם. אתם רק צריכים לשקלל את הקריטריונים הרלוונטיים ואת ההעדפות האישיות. ופשוט לבחור. אמרתי פשוט? שיקרתי. בחירת המקום היא המורכבת והקשה ביותר מכל ההחלטות שתקבלו בהמשך הדרך. אחריה, במידה שתהיו שלמים איתה, החיים יהיו הרבה יותר קלים (כן, אני שוב משקר).
אז ניסיתי לעשות לכם קצת סדר, יותר נכון – להעלות בפניכם את רשימת השיקולים המלאה שצריכה להנחות אתכם. ללכת לראות – את זה כבר תעשו לבד.

שיקול ראשון: כמה ומי

הקריטריון הראשון והחשוב ביותר שמשפיע על בחירת המקום הוא רשימת מוזמנים. יש הבדל עצום בין אירוע מצומצם ל-150 עד 200 אנשים, כזה שיכול להתקיים גם במסעדה או בחצר פרטית, לבין אירוע של 400 מוזמנים ומעלה שמחייב גם את המקומות הגדולים להיערך באופן מיוחד.

גם הרכב הרשימה חשוב: אם, למשל, יש קבוצת מוזמנים הומוגנית המסתכמת בכ-100 עד 150 קרובים, ייתכן שכדאי לכם לשקול אירוע מפוצל, כלומר, ארוחת ערב לאורחים של ההורים, ומסיבה מאוחרת לחברים. כך או כך, רשימת המוזמנים קובעת את המסגרת הכללית שבה אתם פועלים.

שיקול שני: אליך דני רופ

מזג האוויר הוא פרמטר חשוב בבחירת המקום. חתונה בעונות הגשומות, למשל, מגבילה אך חוסכת לכם התלבטות – אין סיכוי למקום שאינו מקורה, לפחות לא בשעות הערב. זה לא אומר שבעונות הלא-גשומות אינכם צריכים להתחשב במזג האוויר.

דווקא בקיץ צריך לייחס לעניין חשיבות יתרה: אם במקומות סגורים ניתן לשלוט באופן מוחלט בטמפרטורה ובאחוזי הלחות, הרי שבמקום פתוח אתם ואורחיכם נתונים בלעדית לחסדיו ולהשלכותיו של מזג האוויר. נכון שביולי-אוגוסט לא ירד עליכם גשם, אבל בטח שלא תרצו אורחים מזיעים כעדר שוורים, או אורחות רועדות מקור. חשוב לבחון מבעוד מועד את התנאים המטאורולוגיים הצפויים במקום הספציפי, את כמות המאווררים, ואפילו את הצמחייה שעלולה למשוך חרקים מיותרים בעונות מסוימות.

שיקול שלישי: גינת האגוז או אחוזת הקשיו?

חשבתם שאם תכניסו למחשב רשימת מוזמנים סופית, תקבלו פלט עם שם המקום המתאים עבורכם? טעיתם. אמנם כיום ניתן לעשות כמעט הכל באמצעות העכבר, ואתרי המתחתנים השונים מכילים אלפי נתונים ותמונות ממאות אולמות וגני אירועים ברחבי הארץ. הבעיה היא שאחרי בילוי מפוקפק בן חמש דקות באתרים כאלו, תגלו שההבדל היחיד בין המקומות השונים מסתכם במספרי הטלפון. התמונות דומות להפליא, הסלוגנים זהים להחליא ומידע שעוד עשוי להיות רלוונטי חסר בכל מקום. אפילו השמות דומים עד כדי בלבול. לך תבדיל בין גן הפקאן, גינת האגוז או אחוזת הקשיו.

בלב כבד נאלצנו להפנים שבבחירת המקום לחתונה נהיה חייבים לצאת מהבית, להיכנס לאוטו ולנסוע לחתונות. בלי צ'ק אמנם, אך גם בלי אוכל, בלי אלכוהול ובלי חניה בדרך חזרה. הגדרנו שבוע מאמץ, קבענו פגישות ויצאנו לדרך.

כלה דוחפת אוטו (צילום: Brand X Pictures, Istock)
לא חייבים לנסוע רחוק, אפשר למצוא מקום מוצלח גם ליד הבית | צילום: Brand X Pictures, Istock

שיקול רביעי: 5 דקות מגן עדן

יצאנו מתל אביב צפונה, לאזור השרון. באזור בעל צפיפות של ארבעה גני אירועים לקמ"ר, היה נוח לקבוע שתי פגישות בהפרש של שעה, בשני מקומות המרוחקים כדי זריקת אבן האחד מהשני. שמחים וטובי לב פסענו אל משרדי "גן הפנאן" בדיוק בשעה שנקבעה. לצערנו, 100 אלף השקלים שהתכוונו להשאיר במקום לא הרשימו את האדון שאיחר לנו לפגישה בחצי שעה. אם כן, עזבנו מבעוד מועד וחמוצי פנים והקדמנו לפגישה ב"עדן על הכיפאק". כאן הסיפור היה שונה: אשת מכירות חביבה הובילה אותנו אל תוך הגן, התעניינה בפרטי האירוע שלנו וסיפרה על מאפייני המקום. מאוחר יותר קיבלנו את הצעת המחיר וברושור מהודר, נרשמנו בשני תאריכים אופציונליים בסימן שאלה ושבנו לעיר הגדולה.

שיקול חמישי: לא עוזבים את העיר

אחרי עוד כמה ניסיונות כושלים, הוחלט שהפרוצדורה המייגעת של נסיעת ערב לא קצרה בכבישים לא סלולים ו/או מוארים, היא לא בשבילנו. שכנענו את עצמנו שגם האורחים לא ייהנו מהנסיעה, והחלטנו שהמקומות הבאים שנבדוק יהיו במרחק נסיעת טוסטוס מהבית.

מבחן הטוסטוס שחרר הרבה לחץ. נאלצנו לחפש מקומות בתל אביב ולא הבנו איך לא חשבנו על זה קודם. הרי אנחנו מתחתנים בחורף – למה לגרור את האורחים בכבישי עפר שכוחי אל כשאפשר להביא אותם בניחותא לתל אביב? למה לחפש אולם סגור במרחק 40 דקות נסיעה כשיש מקומות מושלמים (עבורנו) במרחק הליכה מהבית? חשבנו שמאחר שמדובר בחתונת חורף, הפער במחירים יהיה קטן, אבל טעינו בגדול. המחירים של רוב אולמות האירועים הנחשבים בתל אביב גבוהים בשיעור של 15-25 אחוזים ממקומות מקבילים באזורים אחרים. אולם, הערך המוסף של העיר הלבנה גבר על המחיר, ולאחר שביקרנו בארבעה מקומות נפלה ההחלטה, בשעה טובה.

שיקול שישי: הכל כלול! (חוץ מ...)

אל תפלו בפח הזה: ראשית, חשוב שתתחברו למקום כשאתם רואים אותו בפעם הראשונה. נכון שמקומות רבים עשויים להיות מודולאריים וגמישים מאד מבחינת הסידור הפנימי. היו בטוחים שזה מה שאיש המכירות יאמר לכם מבלי למצמץ. ראו הוזהרתם! למשפט "אין שום בעיה! נסדר את הרחבה איפה שאתם רוצים!" יש המשך שנשמע כמו: "אאאה!.. אתם רוצים אותה בגלריה?.. טוב, תצטרכו להוסיף 1100 דולר + מע"מ, גאאאג!", ומסבירים לכם למה הם מפסידים עליכם. לכן, גם אם נראה לכם שלמקום יש פוטנציאל, קחו בחשבון שבסוף זה עלול לעלות לכם יותר.

 שנית, אם כבר התלהבתם ממקום מסוים, חייבו את איש המכירות להעביר לכם את כל המידע לפני שאתם סוגרים. אתם חייבים לדעת בדיוק מה כלול בסכום שאתם משלמים, וכמה תצטרכו להוסיף על דברים שלא כלולים. נשמע טרחני? אולי, אבל אתם משלמים המון כסף בשביל אירוע שנמשך בין שבע לשמונה שעות, אין סיבה שהוא לא יהיה מושלם גם בתקציב הראשוני שקבעתם. שלישית, אתם בטוחים שאתם עדיין רוצים להתחתן?

>> מה הסוד לחיי זוגיות נצחיים?