כמה אנחנו יודעים על איבר המין הנשי או על האורגזמה הנשית? מעט מאוד. באופן אבסורדי לחלוטין, רוב הידע האנטומי קיים ממחקר שנעשה רק בעשר השנים האחרונות. איך יתכן שאף אחד לא דיבר על הוואגינה הנשית בלי לצחקק או להפוך את הנושא לסוד כמוס שאסור לדבר עליו? כמה אימהות מדברות עם הילדות על הוואגינה שלהן? כמה נשים יודעות איך נראה האיבר הפרטי שלהן, או מה עושה להן טוב? כמה נשים מסבירות לגברים איך לגשת לשם ואיך בדיוק לענג אותן? התשובה לכל השאלות האלה היא, לצערי, לא מספיק.

במשך דורות על גבי דורות נשים הוגדרו כמקור לסיפוק צרכי הגבר. מיניות נשית נתפסה כזולה וכאסורה. כבר בגיל צעיר גילינו שכאשר אנחנו נוגעות באיבר המין שלנו ההרגשה נעימה - אבל ברגע שמישהו ראה אותנו נוגעות בעצמנו והעיר לנו בפרצוף מבוהל ומזועזע, התפתח אצלנו הדיסוננס בין ההרגשה הנעימה לבין המציאות שהרחיקה אותנו מעצמנו.

אני זוכרת את עצמי, לפני שנישאתי והבאתי ילדים, מנסה לפצח את הסתירה: רגשות מורכבים של אסור ומותר, הנאה לצד אשמה. הסקרנות הייתה קיימת בי כל העת, אבל הטאבו הסביבתי היה חזק יותר. כשבגרתי, בגר איתי גם הביטחון העצמי שלי וגיליתי את הכוחות הטמונים בגוף שלי – אבל גיליתי גם איך לתפיסות המיושנות יש השפעה על ההנאה המינית שלי.

לא תיהני מחייך באופן כללי אם את לא נהנית במיטה

אם רק היו מלמדים אותנו בצעירותינו שבתור יצורים עם איבר מין ברור מאליו שאנחנו מיניים! אם רק היו מלמדים אותנו באותנטיות שהגוף שלנו הוא אוצר גנוז, שמותר לחקור ולגעת בפרטיות, שאיבר המין הוא פרח יפיפייה שרק אנחנו מחליטות למי מותר ואסור לגעת בו - אולי היינו מרגישות אחרת ונהנות מסקס ברמות שלא הכרנו.

היום יש הבנה כי חיבור לנשיות ולמיניות חשוב ביותר בכל מה שקשור ביצירתיות, חיות ותשוקה. היום יודעים ללא ספק: לא תיהני מחייך באופן כללי אם את לא נהנית במיטה. אז מה עושים כדי ליהנות מחיי מין מספקים? חזרי הביתה, חזרי אל הגוף, אל איבר המין שלך. התיידדי איתו מחדש. חקרי אותו בעצמך או ביחד עם הפרטנר שלך. מצאי דרך לנקות את הראש מדאגות וממחשבות והתחברי לגוף שלך. געי, חקרי, הציבי מראה במובן המטפורי וגם במובן הפיזי. התבונני אל תוך תוכך.

קיבלנו מתנה יפה ובעלת משמעות. צריך רק לדעת ליהנות ממנה. זו המתנה שמעניקה חיים, המתנה שמעניקה הנאה אישית וזוגית, והיא זו שבסופו של דבר מביאה לסיפוק בחיים. אל תוותרי עליה.

* הכותבת, ליאת דויטשר, היא מנכ"לית "מרכז דויטשר" ומפתחת 'שיטת 5 הגופים' להתפתחות אישית וטיפול בתת מודע