כשזה מגיע לסקס, אין סוף למיתוסים, לשמועות, לדאגות ולסרטים שמכניסים לנו לראש, וזה בהחלט יכול להזיק - כיוון שלרבים מהם אין כל אחיזה במציאות. כל כך הרבה אנשים, למשל, חושבים שלהידבק בהרפס יהיה הסוף של חיי המין שלהם, אבל זה ממש ממש לא נכון. למעשה, הרפס מדבק בעיקר כשהוא במצב של התפרצות, וכאשר הוא רדום אין כל מניעה לקיים יחסי מין. התוודות על הרפס מול פרטנרים עתידיים היא אחלה דרך לסנן את מי שרציניים לגבייך ומי שסתם מחפשים להיכנס לך לתחתונים. 

אז לפני שאת מחליטה שדברים אלו ואחרים יהרסו לך את חיי המין, הנה כמה דברים שהם ממש-ממש לא גרועים כמו שהם נשמעים וכמו שאנשים לפעמים גורמים לנו לחשוב. 

ריבוי שותפים

בהתחשב בעובדה שאנו חיים בעידן של פתיחות מינית עצם המחשבה על זה שריבוי פרטנרים (בהווה או בעבר) עלול לפגוע בדרך כלשהי בחיי המין שלך היא קצת משונה. כאילו, ניסיון רק עושה אותנו יותר טובות וטובים, לא? 

מחלות מין

נכון, אף אחד לא רוצה להידבק במחלת מין, אבל גם אם נדבקת זה לא סוף העולם ולא הסוף של חיי המין שלך. מעבר לעובדה שכמות גדולה ממחלות המין יכולות להיות מטופלות היום באמצעות אנטיביוטיקה פשוטה (קלמידיה או זיבה לדוגמה), מחלות אחרות וקשות יותר יכולות להגיע למצב מאוזן ואפילו לא מדבק באמצעות טיפול תרופתי ראוי.

הכי חשוב, לא להילחץ, לטפל בעצמך כמו שצריך ולהקפיד על שימוש בקונדומים. חיי המין יכולים להמשיך כרגיל. 

אמצעי מניעה הורמונאליים

אם את חוששת ששימוש באמצעי מניעה עלול לפגוע בחשק המיני שלך ולכן להרוס את חיי המין שלך - צפוייה לך הפתעה. המחקרים היום לגבי השפעת אמצעי המניעה ההורמונאליים על המיניות הנשית סותרים. הדרך הכי טובה לדעת מה יהיה זה לנסות, להחליף ולבחור בסופו של דבר את מה שהכי מתאים לך. 

גיל המעבר

גלי חום, יובש בנרתיק, מצבי רוח - אין ספק שגיל המעבר הוא הגיל עם המוניטין הכי גרוע כשזה מגיע למין (טוב, אולי חוץ מהריון). אבל נחשי מה? זה רק עוד שלב בחיים ואין שום סיבה שחיי המין שלך יצאו להפסקה.

נכון שרוב הנשים חוות שינויים הורמונאליים שלוקח זמן להסתגל להם, אבל החדשות הטובות הן שכולם ברי טיפול. דברי עם רופאת הנשים שלך או לכי למטפלת אלטרנטיבית - מה שעובד לך הכי טוב. רק אל תתני לגיל לגרום לך לוותר על סקס מצויין (זוכרת מה אמרנו קודם על ניסיון עשיר? בדיוק!)

בריחת שתן

על פי הספרייה הלאומית לרפואה של ארה"ב, 3% עד 17% מהנשים חוו בריחת שתן בשלב זה או אחר בחייהן וזה יכול להיות מביך במהלך יחסי מין. אז פרט לטיפול אצל פיזיוטראפיסטית רצפת אגן, ברצינות רגע - זה רק קצת פיפי. תקפידי להתרוקן טוב לפני הסקס וזהו. וגם אם קצב ברח - לא קרה כלום, כולנו משתינים. 

להביא ילדים

יש מספיק פחדים ובלגאנים שמגיעים עם התפקיד הזה של אמא, אז למה שנוסיף גם פגיעה בחיי המין לרשימה?

נכון שבדרך כלל בתקופה הראשונה שאחרי הלידה חיי המין עלולים להיפגע, לוקח זמן להסתגל לחיים עם תינוק חדש, הווגינה שלך צריכה להחלים ואת עוברת שינויים נפשיים והורמונאליים. אבל חשוב שתזכרי שזו רק תקופה. אצל 80%-90% מהנשים, בתוך 3 חודשים מהלידה, חיי המין חוזרים לשגרה.