גבר ישן במיטה, אישה ערה. סקס. זוג (צילום: realsimple.com, getty images)
את סובלת והוא לא ממש יודע מזה עדיין? כדאי שתספרי לו | צילום: realsimple.com, getty images
בסרטים זה תמיד נראה אידיאלי: זוג נכנס למיטה ונהנה ממשגל פוטוגני, מספק ועתיר גניחות, לחישות, צווחות והוקרת תודה אחת גדולה לאלוהים שבשמים. אבל בפועל, יש לא מעט נשים שסובלות מכאבים בסקס משלל סיבות: בין אם זו תנוחה לא נכונה, בעיות פיזיות או פשוט מחסומים רגשיים. לטענת ד"ר בני שכטר, מומחה למיילדות וגיניקולוגיה, סקסולוגיה וטיפול מיני, אכן מדובר בלא מעט פקטורים מהותיים שמקשים על קיום יחסי מין, אך באותה נשימה הוא גם מרגיע ומבשר שלכל בעיה יש פתרון, וכולם יכולים ליהנות מהסקס הזה של הסרטים, או זה של החמישים הגוונים: פרוע, לוהט וטוב במיוחד. טוב, אולי רק בלי אזיקים וכל זה.

סקס? מה זה בכלל?

בורות בקשר ליחסי מין עשויה להוות מכשול די משמעותי. בין אם מדובר בבעיה של שני בני הזוג או של אחד או אחת מהם, מחסור בידע בנוגע ליחסי מין, איך אמורים לבצע אותו ואיך בכלל פועל המבנה האנטומי, עלולים להוביל לכאבים בזמן קיום יחסי המין ולחוסר הבנה בנוגע לדרכים בהן הגבר או האישה ניגשים לאקט המיני.
אל דאגה יש פתרון: עליכם לקבל הדרכה, בין אם זה אומר לקנות ספר הדרכה, לחפש באינטרנט (לוא דווקא באתרי פורנו שיציבו רף ציפיות לא הגיוני) או ללכת לרופא נשים או סקסולוג שיפרשו בפניכם את האמת בפנים.

אמא'לה. סקס.

פחד מיחסי מין נפוץ בדרך כלל בקרב נשים בתולות שניזונות מסיפורי טראומות של חברות שחוו כאבים עזים בפעם הראשונה. אותו פחד שנבנה עלול להוביל לוגיניסמוס, בעיה נפוצה שממנה סובלות בין 10%-17% מנשים. מדובר למעשה בהשפעה של הנפש על הגוף: בשל החרדה מפני החדירה, האישה מכווצת את השרירים בכניסה לנרתיק, מה שמוביל לכאבים עזים בקיום יחסי מין ואף לאי יכולת חדירה. וגיניסמוס יכול להופיע גם בקרב נשים שכבר קיימו יחסי מין או עברו בדיקות גיניקולוגיות בהצלחה, אבל עברו טראומה שחוסמת מהן את האפשרות לקיים יחסי מין בהנאה וללא חרדה.
אל דאגה יש פתרון: גם בתחום הזה רצוי לעבור הדרכה או הנחיה ואף ללכת לבדיקת גניקולוג או סקסולוג שיוכיחו בעזרת אביזרים מסיליקון שעל ידי הרפיית השרירים באזור, ניתן לחדור אליו. במקרים קשים יותר, מדובר בפיזיותרפיה של רצפת האגן ותרגול של הכנסת אביזרים מסיליקון שהמטופלת לומדת להכניס לנרתיק מבלי שזה יכאב לה ועד שהיא מגיעה לגודל הרצוי.

שוב פעם הפטריה באה לביקור
אישה אצל הגיניקולוג- תובעת את הרופא (צילום: Thinkstock)
אין ממה לפחד | צילום: Thinkstock

נשים רבות סובלות מדלקות בנרתיק או מפטריה בנרתיק אשר חוזרות וחוזרות, לא משנה כמה פעמים הן כבר באו לבקר. אולם, כשהמצב הופך לקשה מנשוא ומדובר בדלקת כרונית, אז הכאבים בזמן קיום יחסי המין עשויים להפריע עוד יותר ולהחמיר כתוצאה מחוסר טיפול. אז עדיף שלא תשכבו הלילה ותלכי על הבוקר לרופאת נשים באופן דחוף מאשר שלא תוכלו לשכב עוד הרבה מאד זמן.

ישנן  גם לא מעט נשים (בין 3%-15%) שסובלות מוסטיבולודיניה ובשמה הישן, וסטיבוליטיס, מצב של כאב כרוני בכניסה לנרתיק המלווה לעתים בתחושת צריבה, שריפה, דקירה, גרוי מכאיב או גרד. הסיבות הן רבות אולם לרוב המצב נגרם כתוצאה מדלקות כרוניות, חיכוך כרוני, השפעה של תרופות כמו גלולות, שימוש בתחתוניות או בסבונים אינטימיים. למרות מספר הנשים הרב שסובלות מהמצב, רבות לא מדברות על כך ועל כן לא תמיד תוכלי להיעזר ברופאי נשים אלא תצטרכי לפנות לממומחים.
אל דאגה יש פתרון: גם אנחנו לא ממש ידענו, אבל מסתבר שישנם רופאים המתמחים בטיפול בכאבים בזמן קיום יחסי מין או במקרים של דלקות חוזרות. בעזרתם ניתן  לפתור את הבעיה כיוון שביקור אצל רופא נשים לא תמיד יספיק. טיפול בוסטיבולודיניה עשוי לכלול טיפול תרופתי, שינוי הרגלים, טיפול בשמנים ופיזיותרפיה של רצפת האגן.

רק ילדת

נשים רבות חוות כאב בזמן קיום יחסי מין לאחר לידה כתוצאה מתפירות או צלקות באזור התחתון. בעיה שעלולה לנבוע מכאבים מסוג זה הינה התכווצות אוטומטית אפילו מהמחשבה על סקס ומחשבות על דרכי מילוט מהחוויה הכואבת, מה שעלול השפיע על האינטימיות והזוגיות.
אל דאגה יש פתרון: לעתים המתנה אחרי הלידה יכולה לפתור את הבעיה, אולם אם הבעיה מחמירה יש צורך בטיפול אצל רופא נשים או סקסולוג.

הופס, את בגיל המעבר

גבר ואישה שוכבים גב אל גב במיטה (צילום: Wavebreakmedia, Istock)
מה זה לא בא לך עליו והוא נעלב? יש פתרון | צילום: Wavebreakmedia, Istock
כתוצאה מרמות האסטרוגן הגבוהה בגוף בזמן גיל המעבר , נשים רבות סובלות מיובש נרתיקי כשהרירית בכניסה לנרתיק וובנרתיק עצמו הופכת לפגיעה יותר, מה שעלול להוביל לפגיעות, דלקות וחיכוך יתר בזמן קיום יחסי מין.
אל דאגה יש פתרון: על ידי טיפול בהורמונים כמו גם שימוש במסככים מתאימים תוכלי לחזור לימייך הפרועים ביותר בין הסדינים.

מה זה לא בא לך עליו

יש גם נשים שפשוט סובלות מחוסר חשק וחוסר הנאה מקיום יחסי מין. הבעיה היא שבשל חוסר הרצון הן נוטות לסבול מיובש וכיווץ לא רצוני של רצפת האגן אשר מובילים לשפשוף וחיכוך יתר.
אל דאגה יש פתרון: הכל מתחיל בהבחנה וכך יותר קל לכוון את הטיפול. הטיפול יכול לכלול טיפול תרופתי, טיפול הדרכתי, פיזיותרפיה של רצפת האגן וטיפול בעזרת שמנים וחומרי סיכה כמו למשל "פמינה הג'ל שאחרי" שאמור להרגיע את האזור האינטימי אחרי ביצוע האקט. 

בשורה התחתונה, על כל בעיה שלא תהיה, הכי חשוב שלא להזניח כל בעיה שיש לך ולבן זוגך בזמן קיום יחסי המין שכן ברגע שבעיה אינה מטופלת היא הופכת לכרונית והטיפול בה נעשה עוד יותר קשה. אה כן, וחשוב גם שתדברו על זה.

>> אם לא עומד לו, זה אומר שהוא לא בעניין?
>> נימפומניה: איך נראית אישה כשהיא גומרת?
>> אמצעי מניעה חדש: פורטרט עצמי של צוואר הרחם

מאקו נשים גם בפייסוש. יאללה, את באה?