אוף, איזה מייאש זה דייטים. כן, שוב הקדשת עוד ערב מהחיים שלך עם בחור די בסדר, ניהלתם שיחה שהיא די בסדר ובאמת היה סך הכל ממש...בסדר. אופוריה? התרגשות? פרפרים? פחות. אבל מחר הוא יגיד שהיה לו נחמד ויציע לך להיפגש שוב ואת הכי לא רוצה עוד ערב סביר.

אבל בואי נגלה לך משהו על דייט ראשון: כולנו גרועים בו. למעט האנשים הבודדים האלה שנולדו בלי חרדה חברתית וממש טובים ברושם ראשוני. יש סיכוי שהדייט שלך לא אחד מהם. וזו לא סיבה מספיק טובה לפסול אותו. ויש לנו עוד כמה סיבות לתת לו סיכוי לדייט שני:

כי כבר הסכמת לצאת איתו פעם אחת

נילי שטיינברג, מאמנת לדייטים, מסבירה בראיון למגזין גלמור, שלפני שאת מסמסת לו שזה לא יעבוד, תשאלי את עצמך שתי שאלות: האם הערב באמת היה סביר? והשנייה: האם את נמשכת אליו? אם לשתי השאלות האלו ענית בחיוב, את כנראה צריכה לצאת איתו שוב.

הוא לא מה שאת רוצה – הוא מה שאת צריכה

אנחנו תמיד מדמיינות אותו חתיך, כיפי, ספונטני, שנון, מרגש עם תחומי עניין זהים לשלך. אבל תמיד צריכות את הבחור שיכבד אותך, יתקשר איתך, יחלוק את אותם הערכים שלך ויעריץ את האדמה שאת דורכת עליה. "את יכולה לקבל את מה שאת רוצה, אבל זה לא בהכרח מבטיח לך אושר", מסבירה לורל האוס, מאמנת דייטים. בקיצור, תבדקי אם הוא ממלא את רשימת הגחמות או את רשימת הצרכים שלך. 

דייט ראשון (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כי אי אפשר באמת להרים בשעתיים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אולי את לא היית ביום הכי טוב שלך

יכול להיות שהערב לא היה משהו – כי את לא היית משהו? "יכול להיות שהגעת לדייט עם ווייב פחות מוצלח, הוא קיבל את האנרגיה הזו ממך והגיב בהתאם", מסבירה שטיינברג ומוסיפה, שייתכן ויום רע בעבודה, ריב עם חברה או אפילו שנת לילה גרועה, משפיעות משמעותית על מצב הרוח הכללי. "אם זיהית שלא באמת הענקת לו הזדמנות הוגנת, כי נפשית כרגע את לא במצב רוח הכי מתאים, אז תגידי לו שתשמחי להיפגש שוב. תוכלי להבין אם זו את או הוא".

דייט שני זו הזדמנות ללמוד עליו עוד

דייט שני נותן לך אפשרות לחפור עמוק יותר לא רק בו, אלא בעצמך. "את תקבלי עליו עוד אינפורמציה, תלמדי מה הוא אוהב, מה מרגש אותו וייתכן ותראי אותו באור אחר", אומרת שטיינברג. "דייט ראשון שבוער מהר – נכבה מהר, כל שלא צריך לרדוף אחרי כימיה מיידית. לפעמים זה פורח לאט".

את לא תקבלי את כל התשובות בדייט הראשון

אם את כרגע מתלבטת אם לצאת לדייט שני איתו או לא – את הכי צריכה. שטיינברג טוענת שיש לנו נטייה לקבוע עמדה כלפי הדייט שלנו מהר ככל שניתן. זה מתבטא בצורך שלנו לנסות להבין כמה שיותר מהר אם מדובר בשבלים ראשוניים של מערכת יחסים, או שכל התקשורת הזו היא לא יותר מבזבוז זמן. "אל תרוצי עשרה צעדים קדימה לגבי מערכת יחסים פוטנציאלית. תביני שרק בדייט השלישי תתחילו באמת להיפתח אחד אל השנייה. מפגש אחד לא יכול לעזור לך לקבל החלטה".