אין תמונה
"אנשים מאד שונים בין היום והלילה". ליליה שבדסקי.
"עבודה נוחה ושווה מבחינה כספית, לפחות לסטודנטים"

ליליה שבדסקי, בת 19, מפתח תקווה עובדת בתור ברמנית מזה שנתיים.

"מישהי שהכרתי פנתה אליי בפייסבוק עם הצעת עבודה בבר אקטיבי. הסכמתי ועד היום אני עובדת בתחום. חייבת להגיד שזה כן מעניין אותי אבל לא בתור התחום שאני אתעסק בו כל חיי. זוהי עבודה זמנית, נוחה ושווה מבחינה כספית. בכל מקרה צריך ללמוד לגוון בין השעות והעבודה כי קשה מאוד לעבוד בעבודה כזו ולאחר כמה שעות לקום בבוקר לסידורים".

אין תמונה
"זוהי עבודה זמנית, נוחה ושווה מבחינה כספית". ליליה שבדסקי.
אין תמונה
מאיישת את הבר. ליליה שבדסקי.
שבדסקי, עתודאית במכללה, מנסה לעשות הכל על מנת שהעבודה לא תפגע בלימודיה. "אני עובדת מספר מצומצם של פעמים בשבוע ובדרך כלל כל הסופ"ש". 
איך מנהלים זוגיות עם עבודה כזאת?
"אני כרגע לא בזוגיות. אין לי ספק שעבודה בשעות הלילה היא גורם מפריע במערכת יחסים, אבל אפשר למצוא פיתרונות לכל דבר. צריך רק רצון".
איך את נערכת ליום עבודה?
"משתדלת לישון תמיד לפני משמרת, אבל זה לא תמיד יוצא לצערי. מה שכן, ברגע שאני מגיעה הביתה, הדבר הראשון שאני עושה זה מקלחת, אוכלת משהו ונרדמת בשניות".

"מזל שאני מסוגלת לישון בכל שעה, בכל מצב"

עובדות בלילה - ליאת אלדר (צילום: אריאל אריכא)
"אני לא עובדת לבד ככה שגם אם מישהו מגזים תמיד יש מי שיעמוד לצידי". ליאת אלדר. | צילום: אריאל אריכא
ליאת אלדר, בת 30, צלמת אירועים מתל אביב, עובדת בלילות מאז שהיא זוכרת את עצמה. 

"אחרי הצבא ובזמן הלימודים מילצרתי ובירמנתי במסעדות שונות וזה גם לרוב היה בלילות. צילום אירועים הוא העבודה העיקרית שלי, בכובע השני אני מתעסקת בתוכן בטלוויזיה. בצילום אירועים, אני עובדת בין  2-5 פעמים בשבוע. מתחילה משעה  18:00 ועד שנגמרת החתונה. יש ימים שאני חוזרת הבייתה באחת לפנות בוקר, ויש גם כאלה שמסיימת בארבע".
הלילות הלבנים שווים את זה?
 "בהחלט, בעיקר כי צילום זה משהו שתמיד עניין אותי. לפעמים אני חושבת שהתחום הזה בחר אותי יותר מאשר אני בחרתי אותו. ההתמחות שלי במהלך לימודי התואר הראשון (קולנוע וטלוויזיה) הייתה צילום וידאו וככל שחשבתי על העתיד הבנתי שפיזית אני לא אוכל לעמוד בזה וחיפשתי כיוון אחר. באותה תקופה נזכרתי בצלם חתונות מדהים שהכרתי פעם, פניתי אליו לבקש עבודה או עצה ומשם הכל היסטוריה. אנחנו עובדים יחד כבר משהו כמו 5 שנים. העניין של הלילה ממש לא הפריע לי, זה לא משהו שחשבתי עליו בכלל כי הייתי רגילה לזה".
ומה החבר אומר על ההיעדרויות בלילה?
"זה לא מפריע לו בשלב זה, אבל זאת מערכת יחסים דיי טרייה ככה שאין לדעת. מקווה שלא יפריע גם בעתיד".
במה שונים בין חיי הלילה לחיי יום
"בעבודה מהסוג שלי זה לא רק העניין של השעה, אלא המפגש עם אנשי הלילה. אני מצלמת חתונות ככה שאני פוגשת מלבד החתן והכלה גם את המשפחות שלהם וגם את החברים. אחת הסיבות שאני כל כך אוהבת את העבודה שלי היא שמדובר באירוע שמח. בשעות המאוחרות יותר אנחנו 'זוכים' לראות את אותם אנשים שיכורים, ללא מעצורים, משתטים וזה משהו שלא קורה לרוב בשעות היום".

עובדות בלילה - ליאת אלדר (צילום: אריאל אריכא)
"יש ימים שאני חוזרת הביתה ב-4 בבוקר". ליאת אלדר. | צילום: אריאל אריכא
עובדות בלילה - ליאת אלדר (צילום: אריאל אריכא)
בפעולה: ליאת אלדר מצלמת אירוע. | צילום: אריאל אריכא

איך את נערכת ללילה של עבודה?
"אני ישנה פשוט עד מאוחר. ביום שבו אני לא עובדת בבוקר, אני מתעוררת ב-12 בצהריים. ביום שאני עובדת גם בבוקר, אני מגיעה עייפה אבל מצליחה להתמלא באנרגיות בהלוך. רק בחזור אני מרגישה את העייפות הגדולה. העובדה שאני מסוגלת לישון בכל מצב, בכל שעה ובכל סיטואציה מקלה עליי".
ובכל זאת, יש איזשהו חשש בלחזור בשעות הקטנות של הלילה?
"אני לא חווה את הסכנות הליליות משום שאני לא עובדת לבד. הסכנות היחידות שאני נחשפת אליהם הם אנשים שיכורים. אבל אם מישהו מגזים, יש מי שיעמוד לצידי תמיד".
אם לא תעבדי בלילה, מה את חושבת שתעשי?
"אתמקד בתוכן בטלוויזיה, מה שאני עושה בשעות היום בחלק מהזמן, אבל אני לא רואה את זה קורה בזמן הקרוב שאוותר על הלילה".

"אני מאוד רגילה לחיים ההפוכים האלה"

אין תמונה
"תחום חיי הלילה תמיד משך אותי". ניקול קוקשייב .
ניקול קוקשייב בת 29, מפיקת אירועי לילה ומסיבות מזה 7 שנים, גרה בבת ים.

"התחלתי לעבוד כסלקטורית ומשם התקדמתי, הכרתי אנשים, יצרתי מעגל חברים משלי והתחלתי להפיק מסיבות לבד. תחום המסיבות וחיי הלילה תמיד משך אותי. אני אוהבת להכיר אנשים חדשים, אוהבת לעשות כיף ושמח לאנשים. העבודה בלילה לא מפריעה, אני רגילה לזה".
בתקופות העמוסות, עבדה קוקשייב בין פעמיים לשלוש בשבוע משעה 22:00 ועד 5:00 בבוקר. היום, היא הורידה את התדירות לפעם בשבוע. לטענתה, זה לא הפריע לה בעבר משום שהיה לה בן זוג שעסק בתחום.

אין תמונה
לוקחת טבליית"טונייט", להפרעות שינה זמניות ונרדמת די מהר. ניקול קוקשייב.
מה שונה בין חיי הלילה ליום בעינייך?
"בלילה אנשים יותר שמחים, מרגישים יותר משוחררים מאשר ביום ולא חושבים על הבעיות שלהם. הכל באווירה יותר שמחה וכיפית".
איך נערכים ללילה של עבודה?
"אני מאוד רגילה לחיים ההפוכים האלה, כך שגם אם אני מספיקה לתפוס תנומה קלה לפני המשמרת, זה לא מפריע לי. מה שכן, דווקא אחרי יום עבודה, כשאני חוזרת בבוקר אני מתקשה להירדם, אפילו הטלוויזיה לא עוזרת לי. יש כדור להפרעות שינה זמניות, קוראים לו טונייט, והוא עוזר לי במקום שהטלוויזיה לא".
אין תמונה
מפיקת אירועי לילה ומסיבות. ניקול קוקשייב.
עד מתי תמשיכי באורח חיים הזה?
"למרות שאני מרוויחה טוב, לא מאמינה שאמשוך עוד תקופה ארוכה. אני מתכננת להכנס לתחום הפקת אירועים משפחתיים- בר מצוות/ חתונות. אבל אני עדיין אשאר בתחום הפקת האירועים".

>> איך נשים באמת רואות את הגוף שלהן?
Mako  נשים גם בפייסבוק: תצטרפי לכיף