View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by מדריכת נישואיןכלות ‍♀️ורווקות (@neta.brodiansky)

נשים השומרות על טהרת המשפחה נשבעות תמיד כמה הריחוק הזמני בריא ומועיל לקשר; הן מספרות בשבח הימים האסורים, שמוסיפים געגוע לזוגיות והופכים את הימים המותרים לחגיגה של תשוקה ואהבה. בכל פעם שנטע ברודיאנסקי שמעה את הדברים האלה, משהו בתוכה התכווץ.

"בעלי ואני לא כל כך הסתדרנו בתקופת הנידה", היא מספרת, "זה היה קטסטרופה. הרגשתי כאילו אנחנו שני זוגות שונים, זוג מהמם בתקופה שבה אנחנו מותרים וזוג שלא מצליח לפצות על הריחוק הפיזי בזמן שאנחנו אסורים. חוסר המגע גרם לי להרגיש לא נאהבת, הריבים בימים האלה התעצמו וממש פחדתי שככה ייראו כל החיים שלנו בימי הנידה".

ברודיאנסקי, מדריכת נישואין ויועצת זוגית מוסמכת, התקנאה מאוד בנשים אחרות. "ניסיתי להבין איך לעזאזל הן עוברות את זה בשלום ועוד מספרות שזה מועיל לקשר. ידעתי כמובן שטהרת המשפחה זה דבר עצום עבור הזוגיות שלנו, אבל לא ידעתי איך מתחזקים את הקשר בלי המגע". אחרי שיצאה למסע של חיפוש תשובות בשביל להקל על הקושי הפרטי שלה והבינה איך אפשר לעשות את זה אחרת, מבקשת עכשיו נטע לעזור גם לנשים אחרות שעומדות בפני אותו האתגר באמצעות קורס מקוון בשם "המדריך המלא לימי הנידה". "יש קושי שנשים חוות בימי הנידה ואף אחד לא מדבר על זה", היא אומרת, "חשוב לי להגיד בקול רם שהדבר הזה קשה וצריך לדעת איך להתנהל בתוכו".

אז איך מתחזקים קשר של קירבה גם בימי הנידה?

קיבלת וסת? אל תבשרי על כך בדמעות

"דברים שמתחילים בתסכול ובדמעות לא נוהגים להשתפר", אומרת ברודיאנסקי, "ולכן במקום לשלוח אימוג'י בוכה כשאת מספרת לבעלך שקיבלת וסת - נסי לקחת לעצמך כמה דקות. תעשי משהו שעושה לך טוב וממלא אותך באנרגיות, ורק לאחר שאת באווירה טובה תגידי לבעלך באופטימיות 'מאמי, קיבלתי וסת. אבל לא נורא, נעבור את זה בכיף'. בעלך ייכנס לאווירה חיובית גם הוא, ובמקום לבזבז אנרגיות בניסיון משותף להתעודד תוכלו להתחיל את ימי הנידה ברגל ימין".

אפשר לצאת ולבלות ביחד גם בלי מגע

בילויים זוגיים בימי הנידה, אומרת ברודיאנסקי, הם לא בזבוז כסף. "שווה לאכול במסעדה גם אם לא מתחבקים. יתר מדי נשים מוותרות על בילויים משותפים בימי הנידה ושוכחות ש40% מחיי הנישואין שלנו הם ימי הנידה. אם נוותר מראש על 40% מהזמן המשותף שלנו יהיו לכך השלכות ישירות על הקשר הזוגי וזה ייצור ריחוק רגשי. תחליטו על יום קבוע שבו אתם יוצאים לבילוי או להליכה בפארק ותעשו את זה בכל שבוע, בלי קשר למצב הטהרה". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by מדריכת נישואיןכלות ‍♀️ורווקות (@neta.brodiansky)

ככה משלימים בלי חיבוק בסוף הוויכוח

"חיבוק אמנם משדרג את הרגשת הפיוס, אבל חשוב לזכור שמגע לבד הוא לא מה שאת מחפשת – אם במהלך ויכוח בעלך ירצה לחבק אותך, כנראה שלא תסכימי כי את רוצה שהוא יבין שנפגעת, שיתנצל ויקבל על עצמו להשתנות. חיבוק לא מעיד על הבנה ולכן תחפשי לפתור את הויכוח בדרכים של הסבר ופיוס ולא בחיבוק שמפריש הורמונים של שמחה. הרבה יותר נעים לשמוע התנצלות כנה ומנחמת מאשר חיבוק שמסיח את הדעת מהקונפליקט האמיתי".

איך למנוע ריבים בימי הנידה

"לכל אחת מאיתנו יש רשימה של דברים שהיינו שמחות לשנות בבני הזוג שלנו, חלקם מהותיים יותר וחלקם פחות. זה נכון שחשוב לדבר על הכל, השאלה לפעמים היא מתי. ימי הנידה הם ימים נפיצים מטבעם, ההורמונים בתוספת הריחוק הפיזי יכולים להכניס אותנו למחוזות לא רצויים, ולכן לפני שתבחרי לדבר עם בעלך על נושא כזה או אחר , כדאי שתשאלי את עצמך את השאלות הבאות: האם זה הרגע הנכון לדבר על הדברים ואי אפשר להמתין? האם השיח הזה יקדם את הזוגיות שלנו? האם אני מונעת מרצון טהור לפתור את הדברים?

אם התשובה לאחת מהשאלות היא שלילית, ואת יכולה לומר בכנות שאפשר לדבר על הדברים בהזדמנות אחרת, שזה שיח רגיש שסתם יוביל לפיצוץ ושהמניע שלך הוא אגו – מוטב לדחות את השיחה".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by מדריכת נישואיןכלות ‍♀️ורווקות (@neta.brodiansky)

 

אין צורך להחמיר בבדיקות הטהרה

"שמעתי רבנית שאמרה משפט יפה: 'תחמירו בלשון הרע ולא במצוות טהרת המשפחה'. כמו שלא נחשוב לשמור בין בשר לחלב עשר שעות וניצמד להלכה, כך גם לגבי מצוות טהרת המשפחה .המטרה של 'הלכות טהרת המשפחה' היא לאפשר לזוג להיות כמה שיותר ביחד, אבל בפועל המון נשים מחמירות על דעת עצמן איפה שלא צריך".

הטעות הנפוצה ביותר, מסבירה ברודיאנסקי, היא שנשים מחכות שבדיקת הטהרה תצא לבנה ונקייה בדיוק כפי שנכנסה. "הן מתבלבלות בין נקי לטהור .הבדיקה צריכה להיות טהורה ולא בהכרח נקייה. בהחמרות מהסוג הזה הנשים מחמירות על עצמן עוד שלושה-ארבעה ימים בריחוק פיזי כאשר למעשה הן יכלו לטבול כבר מזמן".