אם עד לא מזמן, שגרת הטיפוח והיופי שלנו הסתכמה במניקור-פדיקור ושורשי שיער, הרי שזה כבר כמה שנים טובות שהתווספו לאלו עוד תתי קטיגוריות שאנחנו מטפחות (ומטפחים) בתדירות די גבוהה. אחת הקטיגוריות הראשית שנכנסנו לנו לקלנדר החודשי היא הגבות שלנו. אלו שממסגרות לנו את הפנים, ומסתבר שכמה שיותר מהן  - יותר טוב.

יש לא מעט שיטות לסידור הגבות. לצד המורטות והמסדרות על בסיס שבועי/חודשי, יש גם פתרונות שמבקשים לשמר לנו את המראה לאורך זמן. שיטת מיקרובליידינג היא אחת מהן: מחדירים פיגמנט על העור בעזרת להב קטנה שבקצה שלה ישנם מחטים עדינים. בעזרת שרטוט מדוייק, החתכים מדמים למעשה שערות גבה והתוצאה היא אשליה של גבה מלאה. הפיגמנט חודר אל שכבת הדרמיס העליונה של העור ולא נשאר באופן קבוע כמו קעקוע שחודר עמוק יותר. לרוב התוצאה מחזיקה לשנה. 

פנינו לנורית אורן, אמנית גבות ומיקרופיגמנטציה שידה קלה על הפינצטה ועל סכין המיקרובליידינג, וביקשנו לשמוע את כל הסודות הקטנים מאחורי השערות הסוררות. 

באיזה יום הכי כדאי לעשות טיפול גבות?

"זה פחות עניין של יום בשבוע כמו תקופה בשנה. המועד המועדף לביצוע הליך של מיקרופיגמנטציה הוא בעונת החורף או עונת מעבר. למזג האוויר יש השפעה על הצלחת התהליך. כדי להגיע לתוצאה טובה יש לשמור על העור מפני חשיפה לשמש והזעה. לכן אם נעשה טיפול כזה בעונה היותר קרה יהיה לנו יותר קל לשמר אותו. זה לא אומר כמובן שזה טיפול שלא ניתן לעשות בקיץ, אך צריך להיות מודעים להשלכות ולקחת בחשבון שבמשך שבועיים 'תקריבו' את ימי הים והבריכה שלכם".

View this post on Instagram

A post shared by Nurit Oren BROWS ART (@nurit_microblading)

 מה השאלה הכי הזויה ששאלו אותך?

"שאלו אותי פעם: 'איך אני בעצם משתילה את הגבות?'. לכן חשוב לומר: אין כאן עבודת ניתוח או השתלת שיער. אני אמנית שמציירת גבות ולשמחתי זה יוצא כל כך טבעי, כך שזה נראה כמו שערות אמיתיות". 

האם הטיפול מתאים לגברים והאם גברים עושים את הטיפול?

"כמובן. יש היום יותר ויותר גברים שמגיעים לטיפולי מיקרובליידינג משלל סיבות. בין אם מדובר בטיפוח עצמי ובין אם שיקולים אחרים כמו נשירת גבות, מקרים של טריכוטילומניה (תלישת שיערות) או אלופציה (נשירת שיערות). גברים בעיקר מעדיפים גבות עבות ומלאות נוכחות. את הנפח אנחנו יוצרים באמצעות שיידינג (הצללה) וזה נותן מראה מלא ונוכח". 

מהו העיצוב הכי מבוקש היום?

"הטרנד הכי חם לאחרונה הוא גבה ישרה, עבה ומוברשת למעלה. זה לא בהכרח מתאים לכולן/ם. טרנד הוא בסוף עוד מגמה חולפת והתפקיד שלי כאמנית הוא להתאים למבנה הפנים בדיוק את מה שמתאים לכל אחת". 

View this post on Instagram

A post shared by Nurit Oren BROWS ART (@nurit_microblading)

האם מיקרובליידינג עובד גם על עור בהיר ושיער בלונדיני?

"השיטה העדינה הזו עובדת מצויין על כל גווני העור והשיער. ההתמחות שלי היא עבודה על גוונים בלונדינים. לכאורה גבות בהירות נשמע מאתגר, אבל כיום יש פיגמנטים בהירים מנצחים שמשתלבים בול עם גוון שיער הגבה של הלקוחה. פיגמנטים מינרליים, שלא 'נתקעים' על העור שנים ולא משנים גוון".

מה חשוב שהלקוחה תגיד כבר בהתחלה כדי שלא תתבאס או תופתע?

"תיאום ציפיות הוא מאוד חשוב לפני תחילת הטיפול. האמנית חייבת להבין טוב מה דרישות הלקוחה וכמובן הכל בהתאם לנתוני הפתיחה. חשוב להבין למשל שאי אפשר לייצר גבות עבות למי שאין גבות בכלל. חשוב שהלקוח/ה יסבירו בדיוק מה הם רוצים להשיג וביחד, נחליט איך מתקדמים". 

View this post on Instagram

A post shared by Nurit Oren BROWS ART (@nurit_microblading)

טיפ לסבון גבות

"אחד הטרנדים כיום הוא המראה המוברש והמבולגן אותו ניתן להשיג בעזרת סבון גבות שנמכר בשלל חנויות הפארם או לחילופין טיפול הרמת גבות שמחזיק לחודשיים שלושה. אפשרות ביתית היא לקחת סבון ידיים קשיח, להתיז מים על מסרק גבות, לשפשף ולסרק את הגבות בעדינות, זה עמיד ויחזיק לאורך היום". 

ומה לגבי הטיפות שמצמיחות שיער בגבה?

"מדובר בשמן קיק שידוע בסגולותיו והוא אכן תורם לצמיחת שיער. אפשר לקנות בכל פארם ולהשתמש מדי יום בעדינות".

מה חשוב לעשות לפני טיפול גבות?

"להימנע מאלכוהול 48 שעות לפני הטיפול ועדיף שלא לצרוך קפאין כשעתיים לפני. אם אתם נוטלים תרופות אנטי דלקתיות, חשוב להפסיק כ-48 שעות לפני הטיפול, כמו גם תרופות מדללות דם ובאישור רופא. 
אם לוקחים אנטיביוטיקה -  יש להמתין מינימום 7 ימים לאחר התרופה.
בנטילת רואקוטן - יש להמתין כשנה לאחר סיום שימוש.
מי שעברה פילינג כימי תידרש להמתין שישה חודשים מיום ביצוע הטיפול.
אם המטופל/ת נוהג/ת לצבוע את הגבות - יש לעשות זאת 10 ימים לפני הטיפול.
מי שעבר/ה הזרקת בוטוקס וחומצה היאולורנית באיזור הפנים  - יש להמתין חודש לאחר ההזרקה".

View this post on Instagram

A post shared by Nurit Oren BROWS ART (@nurit_microblading)

מה אסור לעשות אחרי טיפול גבות?

"אין לגרד את הגבות או לקלף את הגלדים, חשוב לתת להם ליפול באופן טבעי לאחר הטיפול.
אין לבצע אימון ספורט מוגזם שגורם להזעה - למשך מספר ימים לאחר הטיפול.
אין לישון על הפנים - עד לקילוף הגלדים. חשוב להימנע מחשיפה ישירה לשמש באיזור המטופל כשבוע לאחר הטיפול ולאחר מכן עדיף להקפיד כדי לשמר את הפיגמנט.
יש להימנע מסירוק הגבות עד לקילוף הגלד.
אין לרחוץ בבריכה, בים - עד לקילוף הגבות.
אין לצבוע את הגבות - כשבוע.
אין למרוח מוצרים קוסמטיים פעילים על הגבות שכן הדבר יגרום לדהיית הפיגמנט".

למי לא מומלץ לעשות מיקרובליידינג?

"שיטת מיקרובליידינג היא למעשה פעולה של 'סמי איפור קבוע' ואף על פי שהיא שיטה עדינה - היא אינה מתאימה לכל אחד. לנשים הרות/מניקות לא מומלץ לעבור את הטיפול, מאחר ומדובר בהליך קוסמטי ואין אנו יודעים מה ההשפעות לטווח הארוך בלקוחות אלה. כמו גם ההשפעה על הפעילות ההורמונליות בתקופה זו של החיים. במקרים של עור שומני מאוד, חשוב לקחת בחשבון שפיגמנט הצבע עלול לא להישאר לאורך זמן. לכן כשאני עובדת על עור מאוד שומני, אני מקפידה לעבוד במרווחים גדולים על מנת להימנע ממריחות. כמו כן, מי שסובל מאלרגיות או בעיות עור כמו סבוריאה, פסוריאזיס, רוזציאה, אקזמה אסורות לא יוכל לבצע הליך זה. כמו גם מחלות אוטואימונייות כמו זאבת, דלקת מפרקים שיגרונית או HIV, ומחלות כמו סכרת, אפילפסיה וסרטן מצריכות אישור רפואי".

View this post on Instagram

A post shared by Nurit Oren BROWS ART (@nurit_microblading)

מה הפתרון החלופי עבור מקרים אלו?

"הפיתרון עבור מי שלא יכול/ה לעשות מיקרובליידינג מהסיבות שצויינו קודם לכם הוא שיטת הפודרה: שיטת איפור קבוע נוספת שנראית כמו צללית עדינה על גבי הגבות ותוצאותיה נשמרות למשך שנה. טיפול זה נעשה באמצעות מכשיר חשמלי בניגוד למיקרובליידינג שנעשה על ידי סכין ידנית. גם בשיטה זו, יש מקרים מעטים שיידרש אישור רפואי. פתרון זמני נוסף הוא ללכת לסידור גבות אצל מישהי מקצועית ולצבוע אצלה את הגבות בחינה. זה מחזיק כחודש וחצי ומעניק תוצאה יפה שתואמת את הגוון של הגבה".

כמה טיפול מיקרובליידינג עולה?

"המחירים בשוק נעים בין 800 ל-4,000 שקל לשני טיפולים. הפערים הם גדולים וחשוב לתת עליהם את הדעת. לפני שאתם בוחרים את המטפל/ת, בדקו היכן למדו, אילו קורסים מקצועיים עשו, עם אילו עם חומרים הם עובדים. צריך מאוד להיזהר למי הולכים ולוודא שהאדם שמבצע את הטיפול מקצועי, כך שלא תיגרם טראומה לעור".

איזה נזקים יכולים להיות אם מבצעים טיפול אצל מישהי לא מקצועית?

"ישנם מצבים בהם נגרמת טראומה לעור כתוצאה מעבודה עמוקה מדי. הפיגמנט 'תקוע' על העור ולא יוצא. על מנת לתקן זאת יש לעבור הליך של הסרת הצבע והוא עלול להיות מייגע. לצערי יש גם מצבים של צילוק הריקמה".