לפעמים מגיעות אלינו ידיעות מהעולם ידיעות שפשוט עושות לנו חשק לחתוך מהכל ולפרוש לאי בודד. פרקליטות מחוז מנהטן פתחה בקמפיין שמזהיר גברים לא לצלם תחתונים של נשים בלי ידיעתן, או בלעז: "אפסקרטינג" (Upskirting). אז נכון שמצד אחד זה נחמד ומרענן שמשטרת ניו יורק רוצה ללמד את הגברים לא להטריד - במקום לדרוש מהנשים לחסות את עצמן, ומצד שני: מתי כבר יבוא יום שנשים יוכלו להסתובב בכיף שלהן במרחב הציבורי מבלי שמישהו ירצה להוריד או לצלם להן את התחתונים?

קראו גם: היא נרדמה - הוא צילם לה את התחתונים

התזמון של הקמפיין לא מקורי. במשטרה מציינים שככל השמעלות עולות - כך גם גדלים המעצרים נגד עברייני המין. הנשים נפטרות מהמכנסיים ועוברות לשמלות וחצאיות, והסוטים מנצלים את זה. חלק מכם עשוי אולי להגיד, "אם היא לא רוצה שיצלמו אותה, שתנהג בצניעות", קודם כל: לא. ושנית, הקריפים עושים מאמצים רבים כדי לתעד את הנשים, וזה כולל חיפוש זוויות צילום ואפילו שימוש במצלמות קטנות (למרות שסמארטפונים הם עדיין האמצעי הפופולארי ביותר). את המצלמות הם מחביאים בתוך עיתונים, תיקים ואפילו פחיות שתייה.

קמפיין נגד אפסקרטינג
מחביאים מצלמות גם בנעליים

חוץ מהגברת מודעות, המשטרה מבקשת להבהיר שמי שיתפס עושה אפסקרטינג עשוי להישלח למאסר של עד ארבע שנים ולקבל רישום בגין עבירה מינית. "זהו פשע רציני עם השלכות רציניות", מוסר התובע המחוזי בהצהרה רשמית. "אני קורא לתושבי ניו יורק להימנע מזה, ולדווח לרשויות אם נתקלתם בהתנהגות כזאת. גם בארץ אגב אפסקרטינג היא עבירה פלילית כשהעבריין למעשה עובר על החוק לזכות לפרטיות, ומי שגם יפיץ את התמונות יכול לקבל עד חמש שנות מאסר.

A photo posted by Anton Hogkvist (@antonhogkvist) on


#Japan #Tokyo #subway #Japan_only #sign #notice #skirt #upskirting #good_to_know

A photo posted by @danae_world on


קרונות לנשים בלבד: רעיון טוב?

כחלק מהקמפיין המשטרה מזהירה מפני תחנות בהן האפסקרטינג פופולרי במיוחד, ובאופן כללי - אם לשפוט מהידיעות המתפרסמות בחודשים האחרונים, נראה שמדובר בתופעה במדינות רבות. הסיבה ברורה: הרכבות העירוניות והתחתיות נוטות להיות צפופות מאוד, בעיקר בשעות עומס. ויש מי שמנצל את זה.

בסוף מרץ התפרסם בטלגרף שחברת הרכבת בגרמניה החלה להציע קרון לנשים בלבד, אחרי שהתקבלו תלונות רבות על תקיפות מיניות. הדיווח מפנה אצבע באשימה בעיקר אל אוכלוסיית המהגרים, במיוחד בעקבות התקיפה המינית ההמונית שארעה בתחנת הרכבת בקלן בראש השנה האזרחי. אז, כאלף גברים תקפו מינית כשמונים נשים בצורה מאורגנת.

קרון לנשים בלבד ביפן (צילום: ויקיפדיה)
קרון לנשים בלבד ביפן | צילום: ויקיפדיה

גם באוסטרליה שוקלים בימים אלו להקדיש קרון לנשים בלבד במטרה להקטין את מספר הפגיעות המיניות נגד נשים. כבר עכשיו המהלך גורר ביקורת שעיקרה: אם יש איזורים שבהם יש יותר אירועי תקיפה, צריך להגביר שם את האבטחה, ולא להפריד בין גברים ונשים. אם כבר, אומרות הפמיניסטיות, בואו נסגור את הגברים בקרונות נפרדים.