בימים אלו, בהם מתפרסמים עוד מקרי אונס שמחרידים את כולנו ועוד נשים אמיצות חושפות תקיפות מיניות שעברו – סרט סטודנטים קצר וחשוב בשם "אולימפיה" מנסה לעמוד על הקשר בין אינטימיות, החפצה ותרבות האונס. את הסרט כתבה וביימה שרון אטיאס, בת 44 מרחובות, במאית ואחות במקצועה, כסרט הגמר בתואר השני שלה במכללת ספיר, ובימים אלה הוא מוקרן בפסטיבל קולנוע דרום.

עלילת הסרט עוקבת אחרי שלושה צעירים שמחליטים לגנוב בובת מין ריאליסטית במיוחד, ובמהלך הסרט גם מבצעים בה שניים מהם אקט מיני. הסצנות האלה נדמה שזורקות את הצופה ישר אל הסיפורים המזעזעים שהתרגלנו לשמוע בחדשות: הדיסוננס בין המראה המציאותי של הבובה למבטה החלול וחסר ההבעה מזעזע את הצופה ומותיר אותו מבולבל, ולרגעים נדמה שלא מדובר בחפץ דומם אלא באישה אמיתית שמוחפצת, שנאנסת ושנסחבת מעולפת ללא כל יכולת להתנגד.

"הרעיון לסרט עלה אצלי לפני כשנתיים", מספרת אטיאס, "צפיתי בסרטון בפייסבוק שבו אפשר לראות בובת מין בגודל אנושי שנראית אמיתית ומדהימה ביופייה. בסרטון רואים יד נשית ומטופחת שממששת את הבובה, מחדירה אצבע לפיה המשורטט, האלסטי והמחורר, חושפת את החזה של הבובה ומדגימה כמה הוא רך. היא ממשיכה לחשוף בטן מושלמת עם כפל שומן ולבסוף מצלמת בין רגליה איבר מין שנראה אמיתי באופן מטריד. זוהי בובת מין שהגיעה מחו"ל והיא למכירה. הסרטון הותיר בי רושם חזק. עלו בי שאלות רבות".

>> "השטן רוצה להבהיר שהוא באופן חד משמעי נגד אונס"

בפני אטיאס נפתח עולם שלם של בובות מין בכל הגדלים ומכל הסוגים. "קראתי שבקרוב תהיינה בובות מין עם בינה מלאכותית. האם לא רחוק היום שבו יחליפו את כולנו במודל משובח ומשודרג של אישה הנעתרת לכל הפנטזיות  והגחמות המיניות של הגברים?", היא תוהה. "מחקרים רבים מצביעים על כך שהדור הצעיר מתקשה לנהל מערכות יחסים אינטימיות, הם מבלים יותר זמן במציאות וירטואלית ופחות במגע אנושי. גיבורי הסרט שלי חיים בעידן המסכים, הראש שלהם בתןך הטלפון החכם, באינסטנגרם ובוואטאפ, הכל נראה נוצץ וזמין  ולכן אולי משעמם ושגרתי. אולימפיה היא אמנם בובה פאסיבית, אבל דווקא בשל כך היא ניצבת כמראה מול בני הנוער המתפרקים מערכיהם המוסרים, כי הלא בסופו של דבר הם לבדם שם עם עצמם ועם המבחן המוסרי שלהם ושלנו כחברה מדי יום ביומו".

את הסוף של הסרט לא נגלה לכם, אבל אנחנו יכולים להבטיח שצפייה בו תטלטל אתכם ותגרום לכם לחשוב. "התגובות שאני מקבלת על הסרט הן שאי אפשר להישאר אדישים אליו", אומרת אטיאס, "הוא מאלץ לעצור לרגע ולהרהר מחדש על חיינו במקום המשוגע הזה".

פסטיבל קולנוע דרום ה-19 יתקיים השנה בין התאריכים 10-17.9.2020 במרחב קמפוס מכללת ספיר