נשים יכולות לעשות אלף דברים במקביל, נכון? אז כן, הקלישאה הכי גדולה שאומרים על אישה היא זו שעוסקת ביכולת המופלאה שלנו לג'נגל בין טריליון משימות יומיומיות. יש כאלו שעושות את זה בהידור על עקבים במשיחת ליפסטיק אדום, יש כאלו שמתנהלות בג'ונגל בתוך פיג'מה ואבועגילה – אבל לכולן המכנה מהשותף: הן עושות את זה כמו גדולות. ובכל זאת, במרדף האינסופי הזה סביב משפחה, קריירה, כביסות, זוגיות, סידורים, הסעות, איסופים ופיזורים – כל אחת צריכה לעשות לעצמה קצת שקט. מרחב אישי שיאפשר לה לנצח את כל הדבר הזה. שאלנו כמה נשים איך הן עושות את זה? וקיבלנו כמה טיפים מעולים.

תנו לעצמכן פס

את הטיפ הראשון קיבלנו מג'סיקה אלבה היפהפייה, אמא לשלושה, שחקנית ובעלת עסק משלה. בראיון ל-Parents Latina, נשאלה איך היא עושה את כל זה: "אל תייסרו את עצמכן. תעשו כל מה שאתן יכולות כדי להיות הכי נוכחות ברגע הזה". עוד המליצה לכל הנשים העובדות זה לקחת זמן לעצמכן. "חשוב להטעין כוחות פעם בשבוע: לישון טוב, לצאת לערב בנות ולשתות יין". ואם לשפוט את עמוד האינסטגרם של האמא המג'נגלת ניכר שהיא עושה בדיוק את זה. אז שימו את רגשות האשם בצד, תגידו יפה שלום גם לילד שעוד לא נרדם ותנו לעצמכן שעה של כיף בלי הילדים (למרות שבסוף רק תדברו עליהם אבל יאללה, נזרום). 

דברים לנשמה. או בקיצור: הארון שלנו

כולנו מכירות את כוחו המרפא של ארון מסודר. "משהו שעשיתי לאחרונה ועבד לי כמו קסם: הבאתי סטייליסטית הביתה שסידרה לי את הראש, את המלתחה ואת מצב הרוח. היא התחילה בסידור הארון (או נכון יותר: הפינוי שלו), ומשם יצאנו לסיבוב בחנויות. היא נתנה לי כלים איך לקרוא ולהלביש את הגוף שלי בצורה נכונה ומחמיאה  - מתנה נחמדה מאוד לתת לעצמי אחרי 30 שנים בעולם הזה. אבל אני אפילו מצליחה לראות גם מה יש לי ללבוש בלי שהארון יקרוס עליי כל בוקר שזה בונוס מטורף"  (לירון, 32, ראשון לציון).

כשנח לך את וואו

"כל מה שאומרים על עקבים - נכון: הם מיישרים, מחטבים, מרימים ישבן ומייצבים עמידה. אז כשבא לי לעשות שופוני אני נועלת את העקבים שלי ומרגישה להיט. אבל האמת? ביומיום כבר מזמן ויתרתי על התענוג המרים והכואב הזה ומעדיפה ללכת על האלטרנטיבה הלא פחות יפה, יש לציין: סניקרס. הסניקרס של סקצ'רס למשל, גם הכי נוחות שיש, גם מגניבות בטירוף וגם מאפשרות לי לרוץ לאוטובוס בכל פעם שאני יורדת 2 דקות מאוחר יותר מהבית. כלומר כל יום" (איילה, 23, תל אביב).

כושר

ספורט תמיד היה אצלי איפה שהוא בחיים. אבל האמת? מאז שאני אמא גיליתי שאלה השעות הכי טובות שלי בשבוע. לבד עם עצמי, בלי אף אחד שמפריע לי, בלי בכי ויללות ותלונות של 'אמא, תביא לי, תנגבי לי, תקנחי לי' ועם טונה הרגשה טובה אחרי שסיימתי להזיע. הכושר הוא לחלוטין משהו שהופך את כל החיים שלי להרבה יותר טובים, וזה עוד בלי לדבר על התלת ראשי. הבונוס האמיתי הוא אותן אנרגיות מעולות שמטעינות אותי להמשיך את היום. או בעצם להתחיל את הלילה. תלוי באיזה שעה אני יוצאת לאימון" (ורד, 42, רחובות).

אין תמונה
"הבונוס האמיתי הוא אותן אנרגיות מעולות שמטעינות אותי להמשיך את היום"

ג'ל עד הבית

"ביום הולדת 30 התחלתי לעשות לק ג'ל. פתאום הבנתי איך זה משדרג לי את החיים - פעם בחודש והיד מסודרת כמו פקידה בבנק. אחר כך גיליתי גם את הפן הדו שבועי, טיפול הפנים פעם בחודשיים ולפעמים בשבוע ממש ממש מעייף אני מזמינה גם מסאג' הביתה. יודעת שיש כאלה שחיות על זה קבוע וזה בטח לא נשמע כמו איזה ביג דיל, אבל מה שבאמת משדרג את כל החוויה הזו היא שאני מזמינה את כל נותני השירות האלה לסלון שלי. ככה אני אפילו לא צריכה לצאת מהבית ואני מרגישה לרגע כמו ג'יזל – מפונפנת, מתוקתקת והכל בפיג'מה בבית. תקשיבו, זה להיט" (נעמה, 44, חיפה).

מקבלת מחמאות

"בשנה האחרונה החלטתי שכל מחמאה שאני מקבלת אני קודם כל אומרת עליה תודה. במשך שנים הייתי הודפת מחמאות כמו 'וואי, איך רזית!' - ואני בתגובה הייתי מתרצת שזה המכנסיים שמחמיאים או הגרביונים שמחליקים. וכשהיו מפדבקים אותי על יופי של עבודה, הייתי מגיבה שזו לא רק אני ויש עוד צוות שלם איתי. בסוף הבנתי שלא רק שזה מעייף אותי, זה גם מתיש את המפרגנים. אז החלטתי לקבל כל מילה טובה שאני מקבלת. לקבל ולהאמין. אני גם דואגת להחזיר מחמאות תמיד ודואגת להעביר את המסר לכל מי שאני מכירה, במיוחד לנשים שסובלות מתסמונת 'הודפת המחמאות'. מגיע לנו, רבאק!" (לילי, 39, חולון).

אישה מושכת בלחיים (צילום: shutterstock)
"החלטתי לקבל כל מילה טובה שאני מקבלת" | צילום: shutterstock

סטורי סטורי סטורי

"בין שיטוט בסטורי של דוגמניות על לעמוד הפייסבוק של אימהות מבשלות, אני תמיד מקבלת קצת שקט לעצמי. נכון, מסכים זה לא להיט בלה בלה אבל תכלס? אין מצב שלוקחים ממני את הגילטי פלז'ר שלי. מה שכן, כדי לא להפוך לזומבי של הרשת, החלטתי להתמודד עם ההתמכרות הזאת אחרת. פשוט למנן את התופעה. במקום להתעדכן על הפיד שלי בכל 10 דקות, אני עושה את זה פעמיים ביום. זה גם יוצר איזו ציפייה נחמדה, אבל בעיקר משחרר אותי מהנטל הזה של העדכון הבלתי נפסק. ואני אף פעם לא שוכחת להעלות סטורי מגניב שעושה לי טוב על הלב" (עדי, 21, גבעתיים).

למדתי להגיד לא

"אומרים עלינו שאנחנו יכולות לעשות הכל, שזה נכון. אבל יש דבר אחד שתמיד היה לי קשה איתו וזה להגיד לאנשים לא. תמיד הרגיש לי לא נעים, אבל מצד שני התחושה הלא נעימה הזו העמיסה עליי. וכשהתחלתי להגיד לא (בנימוס אסרטיבי) – לחברים, לאיש, להורים ובעיקר בעבודה, גיליתי שזה הוריד לי הרבה מאוד לחץ ואנרגיות רעות מהיום. ונשארתי בחיים. חיים הרבה יותר טובים" (נעמה, 41, תל אביב).

שגם הפרטנר יהיה מסונכרן. סנכרני גם אותו. לא הכל עליך

"מספר קבוצות הוואסטאפ שאני מחוברת אליהן הוא פסיכי. בעלי לעומת זאת מחובר לשתי קבוצות במקרה הטוב, ואלי. מה שאומר שאני הרשות השופטת והמוסמכת לכל מה שצריך בבית, וזה מתיש. אז במסגרת זוגיות שוויונית, החלטתי להשתמש באפליקציה שמסנכרנת את את הלו"ז שלי ושל בעלי. כל דבר שצריך לעשות, צריך להביא, צריך ללבוש, צריך להכין – אנחנו בלופ משותף. זה עשה לנו כל כך הרבה סדר בחיים והפחית פדיחות לא נעימות – כמו להלביש את הילד בבגד רגיל ביום צילום חגיגי. תענוג". אגב, גם את הדייט השבועי אני מכניסה לשם - מזמינה מראש כרטיסים למשהו שממש בא לי - סטנדאפ, הופעה, סרט. קובעת עובדה. וסה טו. הכל בלו"ז" (אסנת, 32, רמת השרון).