@stocksandsquats Surprise! My latest venture: @salarytransparentstreet I had so much fun filming this! Which city should we visit next? #salarytransparency #paytransparency #moneytok #careertok #georgetown #washingtondc #howmuchdoyoumake ♬ original sound - Hannah

אחת השאלות שאולי כמעט אף אחד לא מעז לשאול מישהו אחר הוא כמה הוא מרוויח. הטיקטוקרית האנה וויליאמס בת ה-25, החליטה לבעוט בכללים ושאלה אנשים זרים ברחוב כמה הם מרוויחים. התגובות, תופתעו לשמוע, אדיבות למדי, ואחוז גבוה מהנשאלים נתן לוויליאמס את פרט המידע הזה. אבל המוטיבציה שלה, לדבריה, היא לא רק סקרנות, ומטרת הסרטונים שלה, שמגיעים למיליוני צפיות, היא לעודד שוויון בשכר.

בריאיון ל-CNBC סיפרה וויליאמס, מנתחת נתונים מוושינגטון, כי לאחר סיום לימודיה בקולג' החליפה חמישה תפקידים בתוך שלוש שנים, ובכל פעם התקשתה לגלות כמה כסף היא אמורה להרוויח בתפקידה החדש. כשניסתה להעלות את השאלה בשיחות בין חברים כדי לקבל מספרים רלוונטיים יותר מאלה שמצאה בחיפוש מהיר באינטרנט, ראתה שהם חוששים לדבר על הנושא. "פתאום היה לי ברור שזה צריך להיות חלק מהשיח בחברה שלנו - משהו שכבר לא בגדר טאבו".

בסרטונים שהיא מעלה שואלת וויליאמס את המרואיינים על תפקידם, משכורתם ולפעמים גם על הוותק שלהם, כדי לתת לצופים תמונה מלאה ככל הניתן על המצב בשוק. "האם התמקחת על השכר שלך?" היא פנתה לאחת מהנשים. "כן, אני חושבת שזה יותר כמו שיחה פתוחה על תקציב", ענתה המרואיינת, "זה ממש חשוב בעולם של ימינו. תמיד כדאי לשאול על התקציב ועל טווח השכר".

 

@stocksandsquats Give me transparency or nothing ‍♀️ Talking about your pay is a legally protected right, don’t work for a company that gatekeeps #paytransparency #salarytransparency #salarytransparentstreet #equalpay #talkaboutpay #howmuchdoyoumake ♬ locked up - Coinyes

 

בריאיון מתייחסת וויליאמס לפוסט ויראלי שנתקלה בו, שבו כתבה אישה העובדת כמגייסת בחברה שהיא הציעה למועמדת 85 אלף דולר בשנה (כ-280 אלף שקלים) כי זה הסכום אותו דרשה המועמדת, אף שהתקציב לתפקיד עמד על 130 אלף דולר בשנה (כ-430 אלף שקלים). "זה ממש הכעיס אותי", היא אומרת, "יש לך את התקציב, מה שאומר שזה מה שאתם מוכנים לשלם למישהו. זה אומר לי הרבה יותר על החברה ועל המגייסת הזאת מעל העובדת שהציעה סכום נמוך מדי".

<< סמנכ"ל שיווק כתב מייל למועמדת: בראיון הבא תבקשי יותר

כאן, אומרת וויליאמס, נכנסת השקיפות בשכר. "הרבה אנשים לא יודעים לתמחר את עצמם", היא מסבירה. "שקיפות בשכר מסייעת לעובדים לעשות מחקרי שוק ולהבין כמה הם צריכים לבקש, ככה המעסיקים לא ינצלו אותם. אחרת הם יכולים פשוט לשלם לאנשים פחות ממה שמגיע להם, ונמאס לי מזה".