אין דבר יותר מסקרן מלדעת כמה אדם אחר מרוויח. פוסט שעלה בקבוצת הפייסבוק "עוברות ושוות", בו ביקשה חברת הקבוצה מנשים לשתף בגובה השכר שלהן, שרטט תמונה עגומה על מצב הנשים בשוק התעסוקה בישראל. 

"נשים שעובדות בהוראה או במקצועות שנחשבים 'נשיים' טהורים מרוויחות גג 10,000 ש"ח ברוטו, ועובדת סוציאלית תרוויח בקושי 5,000", סיפרה לפאולה וליאון הבוקר יעל וינר, מקימת קהילת עוברות ושוות, "לעומת זאת נשים שעובדות בהייטק מרוויחות משכורות די יפות, בין 18-35 אלף בחודש".  

לדבריה של וינר, יש מכלול סיבות לכך שנשים מרוויחות פחות. "מאז ומעולם לנשים אין את הכוח לבוא ולהגיד 'מגיע לי ואני שווה'. מה שמדהים הוא שנשים לא התביישו לחשוף את המשכורות הנמוכות - אלא את הגבוהות, כי לא היה להן נעים אם הן מרוויחות הרבה. זאת בניגוד לגברים שאוהבים לשתף בזה. זה רק מראה שכל האישיו של נשים עם כסף הוא בעייתי".

גם לדברי בת מגידו, מקימת בית השקעות בוטיק "פינסה קפיטל" קשה מאוד לנשים לדבר על כסף או לנהל שיחות שכר. "זה מתחיל בילדות", היא אומרת, "תחשבו על הילדות שלנו מול הילדים שלנו. בנים הולכים לסוגי ספורט תחרותיים ובנות הולכות למקומות אחרים, כמו לבלט, שגם כשיש בהם תחרות הכל נעשה בעדינות. תראו למשל את הבורסה, יש יותר גברים שעוסקים בשוק ההון, כי נשים מפחדות מזה".

"כשעבדתי כמנהלת השקעות ב'פסגות', ישבתי עם עם המנכ"ל שלי ואמרתי לו שדיר באלק אם אני אבין שגברים בתפקיד שלי מרוויחים יותר", מתארת מגידו, "אבל הרבה נשים פוחדות להגיד את זה". הדיסוננס של המעסיקים, אומרת מגידו, הוא שהם מעוניינים מצד אחד להרוויח ומצד שני להעניק שוויון לנשים שעובדות אצלם. "אנחנו פונות למעסיקים ולמנכ"לים שיסגרו את פערי השכר. צריך שתהיה מדיניות שאין מצב שמעסיקים ינצלו אישה רק כי היא אישה".

"אני קוראת לנשים: לכו למקום העבודה שלכן ותתחילו לשאול כמה גברים מרוויחים", סיכמה וינר, "ותלתה את תקוותיה בדור ה-Z: "אין להן בושה. אני בטוחה שהן ידרשו ואני בטוחה שהן יקבלו".