המרצה ואושיית הרשת שני שטלריד, שגילתה בעבר כי היא קורבן אונס, פרסמה אתמול פוסט בו היא מזמינה נשים שקיבלו ללא הסכמתן תמונות של איברי מין בהודעות פרטיות להגיב להזדהות. למעלה ממאתיים נשים הודו בשרשור שפתחה שהן קיבלו הודעות מהסוג הזה, חלקן לא פעם. אסף שמואלי, יועץ ומרצה להתמודדות עם שיימינג, שנחשף לפוסט החליט לקחת את הסיפור הזה צעד אחד נוסף קדימה ופתח עמוד פייסבוק שחושף מטרידני רשת.
העמוד, שנקרא "לא ביקשתי אל תשלח", הוקם במטרה לצמצם את תופעת שליחת צילומי איברים אינטימיים (דיק פיקס) ברשתות החברתיות ומזמין את אותן נשים שהוטרדו, לשתף את תמונות המטרידים ואת השמות כדי לבייש אותם, מספר שמואלי. "שמעתי על התופעה הזו של שליחת תמונות של איברים אינטימיים לנשים, אבל כשראיתי את כמות הנשים שהזדהו עם שני בתגובות, הזדעזעתי", הוא מוסיף.
כבר היום, כשעתיים לאחר הקמת הדף, התקבלו לא מעט תמונות של גברים מטרידנים שפורסמו עם טשטוש ובצירוף שמם. שמואלי אגב, מבטיח להסיר את התיוג במידה והמטרידן יתחייב בפומבי להפסיק עם ההרגל המגונה. "הפרקטיקה היא פשוטה: אני מקבל צילומי מסך מנשים, שמראים שיחה תמימה ולא דיאלוג אירוטי מוסכם. זה ברור שזה כפוי. ואם אני יכול לתייג, אני אעשה את זה".
"אין כאן מקום לבריונות", מוסיף שמואלי. "הרעיון מאוד פשוט, המטרידן צריך להבין שלקבל תמונה של איבר מין של אדם זר היא חוויה לא פשוטה ששום אישה לא צריכה לחוות. זו כפייה, הטרדה ועליבות. שיימינג הוא אחד מהדרכים להתמודד עם זה".
יש מי שאולי ירים גבה לנוכח העובדה שהמאבק מנוהל דווקא על ידי גבר, אבל שמואלי מאמין שלא צריך לייחס לזה חשיבות. "זה לא באמת משנה מי עומד מאחורי זה, אבל אני כן מקווה שנשים ירגישו שהן לא לבד במאבקים שלהן". שטלריד עצמה הגיבה ליוזמה וכתבה בעמוד הפייסבוק שלה: " המשטרה לא מטפלת ממש במקרים כאלה. היא לא מטפלת במקרים חמורים בהרבה מזה. אף אחד לא יישלח לעונש בכלא על משלוח תמונה שכזו ותראו כמה זה נפוץ. אז במקום לזרוק את המילה שיימינג לאוויר - תזרקו את המילה צדק. או די! די כבר להיות מוטרדים בכמויות מבלי לעשות כלום. די לסתימת הפיות".