ברברה וולטרס, מהעיתונאיות המשפיעות בארצות הברית ובעולם, הלכה אתמול (שבת) לעולמה בגיל 93. דמויות מפתח מעולמות העיתונות, התרבות והפוליטיקה ספדו לוולטרס ששינתה - לאורך קריירה מפוארת של 50 שנים - את מקומן של הנשים בעיתונות ובטלוויזיה בעולם כולו. "בלעדיה לא הייתם רואים אותי או כל אישה אחרת בחדשות", כתבה אופרה ווינפרי בפוסט בעמוד האינסטגרם שלה. "היא הייתה פורצת דרך אמיתית. אני אסירת תודה על היותה מודל לחיקוי, עוצמתית ומלאת חן. אני אסירת תודה על כך שהכרתי אותה ועל שהלכתי לאורה".

וולטרס החלה את הקריירה העיתונאית שלה ב-1961 כחברת פאנל בתוכנית "Today" של NBC. בשנת 1976 היא הצטרפה ל-ABC News, ועשתה היסטוריה כשנעשתה למגישת חדשות הערב הראשונה בתולדות התוכנית. וולטרס חתומה על כמה מהראיונות הנצפים בהיסטוריה, בהם ריאיון משותף עם מנחם בגין ואנואר סאדאת, השאה של איראן, וכן ריאיון עם מוניקה לווינסקי ששבר את שיאי הרייטינג לתוכנית חדשות בארה״ב, עם 74 מיליון צופים: ״לא חשבתי לעצמי ׳אה, אני הולכת להראות לכולם׳, פשוט ממש רציתי לעשות את זה, זה מה שעניין אותי״, היא אמרה באחד מהראיונות שלה, ״אתן לא תשיגו את המטרות שלכן אם תוותרו או רק תהיו שם. פשוט תצטרכו לעבוד קשה יותר מכולם״.

ואכן דרכה של וולטרס לא היתה קלה. בריאיון עבר היא סיפרה כי כאשר המגיש האייקוני פרנק מקגי הצטרף לצוות המנחים של ״today״ - כמה שנים לפני שנכנסה באופן רשמי לפאנל המנחים - הוא קבע חוק חדש וסקסיסטי במיוחד: וולטרס לא הורשתה לשאול את המרואיינים השונים שאלה - עד שהוא ישאל אותם שלוש שאלות שלמות. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

 

בראיון אחר היא ציינה כי גם לאחר שחתמה על הסכם של מיליון דולר בשנה והצטרפה כמגישת החדשות הראשונה ב-ABC News - הדרך הייתה מורכבת יותר, רק בגלל שהיא אישה. במהדורה הראשונה שבה השתתפה - שהונחתה על ידה ועל ידי המנחה הוותיק הארי ריזונר - היא "זכתה" לקבלת פנים לא מלבבת במיוחד. "חשבתי הרבה על איך אני אציג אותך", אמר ריזונר לקראת סיום המהדורה. "לא רציתי להישמע סקסיסט ולומר ׳הארת את המקום׳, או להישמע פטרוני ולהגיד ׳זה היה ריאיון לא רע׳. גם לא רציתי להתחנף ולומר ׳איך את עושה את זה?׳. החלטתי לקבל אותך כמו שהייתי מקבל כל קולגה מכובדת מכל מין, ולכן שמתי לב שהסיפור שלך לקח זמן מהסיפור שלי הערב. את חייבת לי ארבע דקות״.

 


ולמרות זאת, עם השנים נעשתה וולטרס לאחת העיתונאיות המוערכות בעולם, שברה לא מעט תקרות זכוכית לאורך הקריירה שלה והשפיעה על מעמדן של נשים בשלל דרכים, שנוגעות בעיקר לגישתה הנשכנית והבלתי מתפשרת בנוגע לשווין בין המינים. 

בראיון משנת 2014 היא אמרה: ״עולם הטלוויזיה והעיתונות היה עולם של גברים. זה לא סוד שהיו לי יחסים מורכבים עם פיטר ג'נינגס (שהגיש את המהדורה לצידה). הוא היה חותך אותי, הוא בחיים לא הודה לי או אמר שהסיפורים שלי מעניינים, וכולנו לקחנו את זה כמובן מאליו. הם קראו לזה ׳חדשות קשות׳, כאילו אישה לא יכולה לעשות את זה כי הקהל לא יקבל את הקול שלה. העובדה שכן שאלתי שאלות קשות תמיד הייתה שנויה במחלוקת - חלק העריצו את זה וחלק אמרו שזה בוטה. מצד אחד זה עשה אותי יותר מוערכת, ומצד שני תמיד נחשבתי ככזו שדוחפת את עצמה מדי. אם אמרתי לפוליטיקאי שהוא לא ענה לשאלה שלי זה היה נשמע נורא, אבל אם גבר היה אומר את זה - זה לא היה נשמע נורא. אז כן, אני זו שדוחפת את עצמי״.