מי אני: שירן שני, בת 24, מעצבת גרפית מאשקלון. 

שירן שני - לפני ואחרי (צילום: תומר ושחר צלמים)
45 קילו בשנתיים וחצי. שירן שני | צילום: תומר ושחר צלמים

מי אני במספרים: 
גובה: 1.66
משקל לפני הירידה:112 ק"ג
משקל נוכחי:67 ק"ג
כמה ירדתי:  45 ק"ג
תקופת השינוי: שנתיים וחצי      
במשך כמה זמן אני שומרת משקל: שנה

שירן שני תמיד זוכרת את עצמה עגלגלה. אבל היא גם זוכרת שזה לא באמת הציק לה. "הייתי מודעת למשקל שלי, אבל במקביל גם תמיד הייתי אהובה, לא הייתה לי בעיה למצוא בגדים ובעיניי רבים – תמיד נראיתי טוב", היא משחזרת. אז נכון שהיו פה ושם, אנשים שטרחו לציין בפניה שאם היא רק תרד קצת, היא תהיה עוד יותר יפה, אבל לשירן – כאמור, זה לא לגמרי הפריע. כלומר, היא תמיד זוכרת את עצמה בדיאטות, אבל כמו שהיא ירדה יפה, ככה היא עלתה עוד יותר יפה. דבר לא באמת קרה עד אותה משמרת לילה בבסיס, אז שירן נפלה על סרט שעוסק בניתוחי טבעת לקיצור קיבה. 

שירן שני - לפני (צילום: תומר ושחר צלמים)
חיה עם עצמה בשלום, עד שכבר לא יכלה. שירן לפני | צילום: תומר ושחר צלמים

"זה היה סרט של דוקטור אבינוח שהציג את היתרונות ואת החסרונות בניתוח. פתאום הבנתי שאני צריכה משהו שיעצור אותי מלאכול. כי עבורי, כל פעם שרק ראיתי אוכל, איבדתי שליטה".

שירן התחילה בצעדים לקראת הניתוח, אבל גם זה לא היה פשוט. "למרבה האירוניה, נדרשתי לעלות במשקל כי ה-BMI  שלי לא היה מספיק בכדי להגיע לניתוח. אז עשיתי זאת, אבל שוב קיבלתי דחייה. אחרי חצי שנה של ניסיונות, אישרו לי את הניתוח. מדובר בניתוח אשר מצר את הקיבה, כך שהמעבר בוושט הוא מאוד צר ולא ניתן לעכל סוגי מזון מסויימים. מהרגע שיצאתי מחדר ניתוח הבנתי ששם החיים משתנים".

מה היה הרגע הקשה ביותר בתהליך? "שהראש רוצה לאכול כל הזמן, אבל בפועל הגוף לא מאפשר לאכול כל דבר, וזה קשה מאוד. בהתחלה, התעצבנתי והמשכתי לאכול מה שבא לי, כמו למשל פיצות, מלאווח, ג'חנון, ומאפים. אבל מהר מאוד הרגשתי לא טוב, ואז התחלתי לעשות שינוי אמיתי: המרקים נכנסו לתפריט, כמו גם מעדנים חטיפי אנרגיה ירקות, ומותר מדי פעם גם גלידה". 

שירן שני - לפני (צילום: תומר ושחר צלמים)
"תמיד הייתי בדיאטות". שירן לפני | צילום: תומר ושחר צלמים

התפריט היומי שלי:

אני אוכלת כל 3-4 שעות: מעדנים, ירקות, סלטים, חטיפי אנרגיה. מעט מאוד פחמימות ומעט מאוד שמן.
צהריים: משתדלת לאכול ארוחה חמה, כמו חזה עוף, קציצות רכות עם פירה והרבה מאוד מרקים.

איך הסביבה הגיבה?
"המשפחה שלי תמיד תמכה ועזרה לי ובלעדי אמא שלי לא הייתי יכולה לבצע רבע מהתהליך המסובך הזה. אני זוכרת רגע אחד משמעותי, אחרי שהורדתי 35 קילו, לבשתי שמלה, ואנשים לא הפסיקו להחמיא. זאת תחושה מעולה, אבל מה שיותר כיף זה שהפכתי להיות בן אדם בריא יותר. אני רצה לצד התזונה, ואם בתקופת הצבא, סבלתי מלחץ דם גבוה ולא הייתי מסוגלת לעשות משהו מבלי לנשום בכבדות, היום אני רצה בלי בעיה".

שירן שני - אחרי (צילום: תומר ושחר צלמים)
"אנשים בטוחים שריטשתי את עצמי". שירן אחרי | צילום: תומר ושחר צלמים

איך מגיבים כשאת מספרת שעברת ניתוח?
"אני אף פעם לא מתנצלת, וישר נותנת קרדיט לד"ר אבינוח ששינה את חיי. יש גם כאלה שמתקשים לפרגן ואומרים: 'היית יפה יותר שהיית שמנה' או 'נעלמו לך הלחיים'. אבל האמת היא שללבוש מידה 47 ולא להרגיש טוב מבחינה בריאותית זה ממש לא לעניין. מה שמצחיק הוא שיש גם כאלה שרואים תמונה שלי מפעם, אז הם בטוחים שבגלל שאני גרפיקאית במקצועי, ריטשתי את התמונה"

מלבד הקילוגרמים, מה השתנה בך?
"נהייתי בן אדם אחר. נקודה. הביטחון העצמי שלי עלה, למדתי לחיות נכון, אני מתלבשת בהתאם לגילי ולא בגדים שמבגרים יותר, וכיף לי לקום  בבוקר ולהבין שהצלחתי".

שירן שני - אחרי (צילום: תומר ושחר צלמים)
מרגישה בריאה יותר. שירן אחרי | צילום: תומר ושחר צלמים

מה הטיפ הכי טוב שיש לך למי שמעוניין בשינוי?
"מכיוון שמה שהניע אותי היה להרגיש טוב יותר כי אני מאמינה שאדם בריא הוא אדם שמח יותר, אני מציע לאנשים לבחון טוב טוב מה הם רוצים לעשות. אם אדם מרגיש שדיאטות לא עובדות לו, ואין לו מוצא, אלא ניתוח, אני ממליצה על ניתוח טבעת. כן, יש בו יתרונות וחסרונות, אבל היתרון המהותי שבו הוא שמדובר בתהליך הפיך. מדובר בניתוח שאורך רבע שעה, ומשנה את החיים" 

שירן שני - אחרי (צילום: תומר ושחר צלמים)
"כשראו אותי עם שמלה, אנשים היו המומים". שירן אחרי | צילום: תומר ושחר צלמים

יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך. שלחי את פרטייך ל-women@mako.co.il

>> בפעם הקודמת: 36 קילו בשנה - לא תאמינו איך רון נראית היום