מי אני: שחר ורפל, בת 34, נשואה ואם לשלישייה. מתגוררת במושב עין ורד ועובדת כמאפרת, מעצבת תסרוקות ואדריכלית פנים.

מי אני במספרים:
גובה: 1.73 מ'.

משקל לפני הירידה: 78.5 ק"ג.

משקל אחרי הירידה: 61 ק"ג.

כמה ירדתי: 17.5 ק"ג.

תקופת השינוי: ארבעה חודשים.

שחר זוכרת את עצמה בתור ילדה נמוכה ורזה שאוהבת להיות פעילה. בתיכון היא לקחה חלק בנבחרת הכדוריד והכדורעף וגם בשירות הצבאי, הצליחה לשמור שחר על כושר גופני ועל מבנה גוף בריא. לאחר השחרור, סבלה מפריצת דיסק והפסיקה לעסוק בפעילות אירובית. אך העלייה המשמעותית במשקל הגיעה לאחר שהחלה לעבוד כדיילת אוויר.

"התחלתי לאכול באופן לא מסודר, לסבול מעייפות ומשעות ערות ארוכות ולא שגרתיות", מספרת שחר על החיים בעולם: "נמשכתי לאכילה במסעדות בכל מקום חדש שהגעתי אליו בעולם. הייתי מסתירה את המשקל שלי בלבוש, לא ידעו שאני מתחילה לסבול מעודף משקל".

שחר ורפל
שחר לפני השינוי

"מישהי שאלה אותי אם אני בהריון"

בגיל 25 התחתנה שחר ולטענתה המשקל הגבוה לא הפריע לה. אך כשנשאלה על ידי מכרה אם היא בהריון – היא הבינה שהיא רוצה לעבור שינוי ונרשמה לקבוצת הרזיה במהלכה הצליחה להוריד 10 ק"ג תוך שנה. אך בעקבות טיפולי הפריה חוץ גופית ונשיאת הריון עם שלישיה – העלתה שחר שוב במשקל, הפעם 20 ק"ג.

"אחרי ההיריון נשארתי בבית עם הילדים. אכלתי את המנות שלי ואת השאריות שלהם. כך במשך שלוש וחצי שנים, עליתי בהדרגה קרוב ל-20 ק"ג ומבלי להרגיש", מספרת שחר על הרגלי האכילה הלא בריאים שאימצה לעצמה בעקבות ההורות.

שיטת ההרזיה של הקבוצה הקודמת בה השתתפה שחר, כבר לא התאימה לאורח החיים החדש שלה, לכן היא החליטה להצטרף לקבוצת ההרזיה של שומרי משקל, בה התחילה ליישם את שיטת הנקודות המוכרת. "למדתי שאני יכולה לאכול הכל ורק לקחת אחריות במסגרת הקצבת הנקודות שלי".

כחלק מתהליך ההרזיה שלה, הפחיתה שחר את כמויות האוכל למנות קטנות ומדודות יותר. בנוסף, היא למדה לבשל עם כמויות מופחתות של שמן ואף למדה להכין רטבים ביתיים דלי קלוריות.

שחר ורפל
שחר אחרי השינוי

האתגר המרכזי בתהליך ההרזיה של שחר, היה היציאה למסעדות: "פעם הייתי רגילה להזמין את כל מה שאני רוצה, היום אני צריכה לחשוב יותר ולחשב מה אני יכולה לאכול", היא מסבירה ומציינת שהשמירה על המשקל הוא אתגר יום יומי מבחינתה. "לפעמים אני פחות מקפידה וצריכה למצוא את הכוחות לחזור לדרך הנכונה עבורי ולא להתייאש".

התפריט היומי שלי:

ארוחת בוקר: פיתה קלה עם קוטג 5% שומן, ירקות וכוס קפה.

ארוחת צהריים: חזה עוף צלוי במחבת עם שעועית, מנת אורז או פסטה עם סלט. או ממולאים.

ארוחת ביניים: כוס קפה עם סלט פירות.

ארוחת ערב: פיתה קלה עם חביתה וסלט טונה, או טחינה וביצה קשה עם ירקות אנטיפסטי.

 

שחר ורפל
"תמיד אפשר לשנות אורח חיים"

טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:

להבין שתמיד אפשר לשנות אורח חיים לטובה ולא משנה כמה זמן אימצת הרגלים שליליים.

אם את מקבלת החלטה, חשוב לאמץ אורח חיים שאת מסוגלת להתמיד בו.

להקיף את עצמך בסביבה תומכת שנותנת לך דחיפה, כוח ורצון לאמץ הרגלים חיוביים לחיים.