במרדף הבלתי פוסק של החיים, אנחנו לא פעם שוכחות את הדברים החשובים. כמו למשל הדבר הזה שעוזר לנו להישאר מפוקסות, שמישות ובעיקר חיות – לשתות מים. משום מה, למלא בקבוק וללגום אותו נראה לנו כמו משימה שגוזלת אנרגיות וכוחות, וכל עוד אנחנו לא חשות בתופעות הלוואי של כאב ראש עצבני, סחרחורות, טשטושים, התעלפויות לא חביבות והרע מכל, עור יבש – נשכח לגמרי שעלינו לשתות.

מים מבקבוק (צילום: Vladimir Piskunov, Istock)
הגוף שלך ממש צריך את זה | צילום: Vladimir Piskunov, Istock

גם כל קמפיין "ישראל מתייבשת" רק מעניק אסמכתא להמשיך עם התירוץ הכי מעודכן בספר. ובכן, הרשו לנו להרים אצבע מנג'סת ולהניע אותה בשיטה המסורתית של "נו, נו, נו": כמה שזה לא מחמיא לנו, אין לנו מנוס אלא לומר שזה לא בסדר.

 ושלא תביני, נימת ההתרסה מופנית לא רק כלפייך, אלא כלפי כל אחת מאיתנו. שתיית מים, יודע כל  ויקיפדיה לומר, היא הכרחית לקיומנו. מניעת שתייה יכולה לגרום (ולצערנו היא גורמת) להתייבשות שבמקרים קשים גם עלולה להוביל למוות. לא שאנחנו רוצות חלילה להפחיד, אכן מדובר במקרים קיצוניים, אבל גם התעלפות בלתי צפויה באמצע היום יכולה להיות מפחידה. אז כל מי שמעדיפות הפוך על חלב דל עם קצפת על נוזלים חיוניים, הרשי לנו לשמש כשעון מעורר. ורק כדי להכניס מספרים לתמונה: אדם צריך לצרוך ליטר וחצי של מים ביום לשם תפקוד תקין. בימים חמים ובתנאי אקלים שונים אפילו יותר.

8 כוסות מים ביום - מה כל כך קשה, מה?

לפי ההמלצות התזונתיות האמריקאיות, אישה צריכה לצרוך 2.7 ליטרים של מים ביום. אבל אנחנו לוקחות בחשבון שאת מקבלת חלק מהנוזלים מהתזונה שלך (ירקות, פירות, מעדנים), לכן בפועל זה משאיר אותך עם משהו כמו 8 כוסות ביום. על פניו, לא סיפור רציני, אז איך זה שבדרך למילוי הבקבוק במטבח אנחנו מוצאות את כל הסחות הדעת האפשריות (למשל, שיחת נפש עם המנקה על ההיסטוריה של המטאטא), ולא פעם, שוכחות לגמרי את הדרך?

נדמה שהסיבה פשוטה, מבאסת וחסרת טעם, בדיוק כמו המים: הם פשוט לא אטרקטיביים במיוחד. הפעמים היחידות שנבקש ללגום אותם תהיה אחרי אימון כושר (שגם זה לא קורה הרבה, אם בכלל), אחרי פעילות מייגעת או במהלך שופינג, אז אנחנו מאבדות הרבה מאוד נוזלים.

אבל את כבר לא ילדה, ואת יודעת שפשוט אין ברירה אלא לגמוע, ולא רק שזה הדבר הבריא לגוף, זה גם מסייע לעכב  את הרעב המציק. ואם גם כל הסיבות השכלתניות הללו לא גורמות לך לרדת על בקבוק מים, הנה 5 דרכים מתוחכמות (כלומר ערמומיות) שיגרמו לך לחשוב שאין על מים.

1. תשתי מקשית: מדובר בטריק ישן נושן, אבל הוא לגמרי עובד. את חייבת לנסות את זה. בלי שתשימי לב, את מסיימת בקבוק וגם נראית פלרטטנית על הדרך. רק שימי לב שאין בה חור. אין דבר מעיק מזה.

אישה בחלוק לבן שמה קרח נגד כאב ראש (צילום: jupiter images)
סובלת מכאב ראש? יש להניח שפשוט לא שתית מספיק היום. כלומר, השבוע | צילום: jupiter images

2. הוסיפי מעט טעם: דרך נחמדה לרענן את אין-הטעם שח המים היא להוסיף עלי נענע או מנטה, או פרוסת לימון/תפוז קטנה ואף מלפפון. ואז, אם תעצמי את העיניים, את אפילו יכולה לפנטז שאת שותה מוחיטו מופלא ומקרר. בינינו, את גם תמיד יכולה ללכת על כל החלופות החדשות בשוק שממתיקות את המים. החיסרון הוא שזה פשוט מוסיף לך קלוריות. אבל אם האופציות שלך הן לשתות את המים בטעמים לבין להתנזר מהם בכלל, לכי על הקלוריות. הן רק יעזרו לך לעכל טוב יותר את הסופלה שהזמנת לקינוח.

3. הקפיאי בקבוק בפריזר: בכל פעם כשאת יוצאת ליום סידורים ארוך, קחי אותו איתך. גם אם בהתחלה הבקבוק הקפוא נראה לך לא מזמין בעליל (ובצדק) הרי שבין התיזוזים של הבנק לדואר, לגן של הילדים ולקניות – ברגע הקריטי ביותר, את תגלי שיש לך מים קרירים (שהופשרו במהלך היום) ותמצאי בהם חבר טוב ומציל נפשות.

4. תאכלי ארוחה נוזלית: כאמור, אם את לא חובבת מים גדולה, את יכולה לקבל אותם במקומות שונים. כמו למשל ירקות ופירות (מלון, עגבניה, תפוזים, קישואים ועוד). הכיני לך סלט עשיר מהדברים שאת אוהבת והנה לך, המנה הנוזלית בשינוי אדרת.

5. שתי סודה. זה אולי נשמע כמו משקה של סבא, אבל בסך הכל מדובר במים מוגזים. משהו בגזוז מרגיש קצת אחר. כמו קולה, רק בלי הקלוריות, הקפאין ויתר הנזקים.

יש לך רעיונות מקוריים משלך איך נוכל לשתות יותר? טקבקי אותנו

 >> והנה עוד משהו שכדאי לך לדעת על הבגדים שאת קונה