ואגינה, פות, נרתיק, פיפי, כוס, פושפוש או מושמוש: אנחנו יודעות לתת מגוון שמות לאיבר המין שלנו, אבל לא תמיד יודעות עליו (או עליה) את העובדות החשובות. אז ליקטנו כמה עובדות מבוססות, כדי שתכירי את הפרח בגנך:

1. היא מגיעה בכל מני צבעים

הצבע של שפתי הנרתיק נע בין ורוד בהיר לחום כהה. בזמן עוררות מינית הצבע עלול להשתנות באופן זמני, שכן השפתיים מתכהות בשל זרימת דם לאיזור.

2. לשיער הערווה שלך יש מטרה

לפני שאת מתחילה למרוט את הפות (או הולכת על ה-Shaven heaven האהוב על לא מעט גברים) זכרי שלשיער הערווה שלך יש מטרה. חוץ מלהגן על פתח הואגינה מחיידקים ומזיקים, הוא גם מגן על העור העדין של האיזור. גילוח עלול להותיר פצעים (גם אם קטנים ומיקרוסקופיים) בעור, ובכך להעלות את הסיכון לזיהומים, בעוד שעווה עלולה לגרום לכוויות. אנחנו אומרות: תנו פוש לבוש!

via GIPHY

3. הואגינה שלך מנקה את עצמה

חברות הקוסמטיקה אמנם אוהבות לדחוף לנו מוצרים לשטיפה אינטימית, אך מתברר שהואגינה שלנו די טובה בלשמור על הפלורה שלה בעצמה. בנרתיק בלוטות שמטרתן לשחרר נוזלים שנועדו לטהר ולשמן את הנרתיק, ומוצרי היגיינה שמוחדרים אליו מתערבים ופוגעים ב-PH הטבעי שלו. מחקרים אף מראים קשר בין מוצרי שטיפה אינטימית לבין זיהומים בנרתיק  והיריון חוץ רחמי, כך שאתן יכולות לזנוח סופית את ההרגל הלא בריא הזה. 

4. תרגילי קגל הם הקרם אנטי אייג'ינג של הנרתיק

"כפי שחשוב לנו למרוח קרמים נגד קמטים, כך צריך להיות לנו חשוב לעשות תרגילי קגל, במיוחד אחרי הלידה" אומרת הגיניקולוגית האמריקאית ד"ר שרון גרבר. מדובר בשיטת תירגול שקרויה על שם מי שהמציא אותה - ד"ר ארנולד קגל - ונועדה במקורה לסייע במניעת בריחת שתן, לחזק את השרירים באזור הנרתיק ופי הטבעת כהכנה ללידה, ולזרז את קצב החזרת שרירים אלה למצבם טרם ההריון והלידה. איך עושות את זה? על ידי הפעלת שרירי רצפת האגן - לחיצת השרירים/כיווצם במקום שבו הנרתיק וצינורית השתן נפתחים (כמו להתאפק לפיפי). אה, ופילאטיס. 

5. הדגדגן שלך יותר דומה לפין ממה שחשבת

הדגדגן אמנם קטן יותר מאיבר המין הזכרי, אבל הוא כולל פי שניים יותר עצבים ממנו. מחקרים מעידים שבדגדגן יש 8,000 קצות עצבים, בעוד בפין יש "רק" 4,000 כאלה. זה הופך את הדגדגן שלך לאיבר הכי רגיש בגוף - נתון מדהים בהתחשב בעובדה שאורכו של הדגדגן הממוצע הוא פחות מסנטימטר אחד. 

via GIPHY

6. גם לנו יש "כאב ביצים"

ובכן, מתברר שגם אנחנו יכולות לחוות "כאב ביצים", מונח שמתייחס לאי נוחות וכאב שנובעים מחוסר סיפוק/תסכול מיני. אז בזמן שגברים השתמשו במונח הזה כדי לסחוט אותנו רגשית ומינית, גם אנחנו חווינו את אותה התחושה - אך תלינו את האשמה בדברים אחרים. 47 אחוז מהנשים, מתברר, חוו "כאב ביצים נשי", אך ייחסו את זה לדלקת בנרתיק או בדרכי השתן. וממש כמו כאב הביצים המפורסם, גם הכאב הזה לא מסוכן. 

7. אורגזמות יכולות לטפל בכאבי מחזור

עוד סיבה לקיים יחסי מין בזמן הווסת, ולא לוותר על האוננות. 

8. לכל ואגינה ריח משלה

כי לניחוח הדרומי שלך יש אינספור פקטורים, כמו תזונה, רמת ההגיינה, בד התחתונים שאת לובשת ומידת ההפרשות שלך. ובקיצור - כל ואגינה וריחה הייחודי. קפיש?

via GIPHY

9. צמיחה פנימית או מחלת מין?

השיערות האלה שצומחות מתחת לעור יכולות להיות מטרד אסתטי לא נעים בכלל, אך לפעמים מדובר במשהו חמור בהרבה. "צמיחה תת עורית זה משהו שעובר, אך לפעמים לא מדובר בשיערה אלה בהרפס" אומרת הסקסולוגית מישל הופ. למרות ש-73 אחוז מהנשים לא ילכו לבדוק את הנושא, כדאי שתפנו לרופא/ת הנשים שלך, רק כדי לבדוק שאכן מדובר במשהו שיפתר על ידי הזמן והפילינג, ולא במחלת מין. 

10. חדירה לא תמיד מספקת את הואגינה שלך

כלומר, ממש לא תמיד. למעשה, מחקרים מראים כי בין 67 אחוז ל-92 אחוז מהנשים זייפו אורגזמה לפחות פעם אחת בחייהן, מה שאומר שנשים רבות מאוד כלל לא מגיעות לסיפוק מיני באמצעות חדירה. מה עושות? מפנות את הגברים שעמנו לסעיף 5, ועפות על גירוי דגדגני.