האמת שרובינו מכירות את זה: את כמה ימים לפני הוסת ופרט לנפיחות, העייפות, הגודש בשדיים ומצבי הרוח נראה שמערכת העיכול שלך קיבלה חיים משלה - גזים, והמון ולא מהסוג ה"ידידותי". החדשות הרעות הן שזה כנראה לא הולך לשום מקום. החדשות הטובות הן שאת ממש ממש אבל ממש לא לבד ושמדובר בתופעה מאוד מאוד מאוד נורמאלית. 

מחקר שנערך בשנת 2014 באוניברסיטת מאניטובה בקנדה מצא כי 73% מהנשים חוו לפחות סימפטום אחד במערכת העיכול לפני או במהלך הוסת. בעוד כאב בטן ושלשולים הם הנפוצים ביותר, גם גזים בהחלט מצטרפים למסיבה. 

נתחיל בלהזכיר עובדה בסיסית: גזים זה נורמאלי ובריא. זה תוצר לוואי בריא, טבעי ונורמאלי של מערכת עיכול מתפקדת. נכון שזה לפעמים נתפס כמביך, במיוחד אם הם יוצאים בקול או ריח חזקים, אבל זה לא אומר שמשהו אצלך לא בסדר. הריח, סתם שתדעי, הוא בדרך כלל תוצר של תסיסה חיידקית במעיים עם מזון עשיר בסיבים או גופרית.

כשהביוץ מתקרב, בדרך כלל סביב היום ה-13 או ה-14 של המחזור החודשי (או יותר או פחות, תלוי באורך המחזור החודשי שלך), רמת הורמון הפרוגסטרון בדם מתחילה לעלות כהכנה להיריון אפשרי. פרוגסטרון ידוע בתרומתו ל"מעיים עצלנים", כלומר - שמערכת העיכול עובדת לאט יותר. 

מרגע שלא נכנסת להריון והגוף שלך מזהה את זה, רמת הפרוגסטרון יורדת חזרה וזה משחרר את המעיים שלך חזרה לעבודה רגילה - זו הסיבה שהרבה פעמים תסבלי משלשולים וגזים. בנוסף, מערכת העיכול שלך משחררת פרוסטגלנדינים, הורמונים אשר מעודדים את רירית הרחם שלך להשתחרר ולצאת במהלך הווסת ומעודדים את התכווצויות הרחם.

בדרכי העיכול, הפרוסטגלנדינים יכולים לגרום לכיווצי שרירים שעלולים לגרום לכאבי בטן, שלשולים וכן - גם גזים. 

למרות שמדובר בתופעה נורמאלית לגמרי, היא בהחלט עלולה להיות לא נעימה ואפשר להקל עליה: נסי להימנע ממזון מעובד בימים שלפני הוסת, אכלתי הרבה ירקות ומזונות שקלים לעיכול והימנעי ממזונות שידועים כמעוררי גזים (כרובית ושעועית לדוגמה).

אם את ממש סובלת אל תתביישי לדבר עם הרופאה שלך על הנושא.