חיוך (צילום: jupiter images)
להיות מנומסת ועדינה זה אולי פוטוגני, אבל ממש לא יעזור לך בחיים | צילום: jupiter images

הנה מחקר שאחושרמוטה התחברנו אליו: קללות עושות לנו טוב. איך? ובכן, הן מקלות על מכאובנו, מרפות את נפשנו הפצועה והדואבת ועוזרות לנו להיות נשים שמחות, בריאות ומאושרות יותר. כך שבפעם הבאה שאת מוצאת את עצמך עמוק בתוך מונולוג חסר רסן שכמו יצא מתוך פה של נהג משאית, ובו את מקללת את האמ-אמ-אמא של מי שזה לא יהיה, אל תרגישי רע עם עצמך ואל תמהרי לשטוף את הפה עם אקונומיקה.

המחקר נעשה על ידי חוקרים מבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת קיל שבאנגליה (ופורסם בעיתון NeuroReport), וכלל 64 מתנדבים, גברים ונשים כאחד, אשר נחלקו לקבוצות. כל אחד מהמשתתפים התבקש להניח יד בתוך גיגית של מי קרח ולהשאיר אותה שם עד כמה שניתן לשאת את הכאב. בזמן שזה קורה, קבוצה אחת נדרשה לקלל לאורך כל הדרך. בעוד שקבוצה האחרת, התבקשה לזרוק מילה נייטרלית לאוויר שמתארת שולחן. הרי רחוק מגידוף שאפשר.

אפילו בקללות, אנחנו יותר טובות מהגברים

החוקרים גילו כי אלה שקיללו החזיקו מעמד זמן רב יותר בתוך אותה קערת קרח. הגברים המגדפים הצליחו לעשות זאת במשך 190 שניות, בזמן שהגברים ששמרו על פה נקי התייאשו כעבור 140 שניות בלבד. אבל זה עוד כלום לעומת הנשים. אצלן זה עבד הרבה אבל הרבה יותר טוב, וההן הצליחו כמעט להכפיל את הזמן בתוך הקרח. ריצ'רד סטפנס, שעומד בראש המחקר, טוען שהסיבה לפערים אלו טמונה בכך שבאופן כללי, נשים מקללות פחות מגברים. "המשמעות של התוצאות מראה כי כשהן כבר מקללות, המילים הרבה יותר משמעותיות וחזקות עבורן". ניכר כי החוקרים לא בילו זמן רב בקרב נשים ישראליות בחום יולי-אוגוסט.

ריב אוהבים (צילום: jupiter images)
"יא-בן בן בן בן של *&^%^". נכון שאת מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו? | צילום: jupiter images

"קללות היו כאן מאז ומתמיד ומדובר בתופעה בלשנית אוניברסלית" אומר סטפנס בראיון לרויטרס, אבל הוא עדיין מתקשה להסביר את הקשר בין הגידופים לכוח הסבל שלנו. "מה שכן ברור שקללה משפיעה על הנפש שלנו, כמו גם על גופנו. כשאנו מטנפים, אנחנו משחררים אגרסיות. התגובות של המשתתפים שופכים אור על השתלטות הקללות על השפה שלנו ומדוע הן קיימות גם היום".

ואם תשאלו אותנו, אנחנו לא באמת זקוקות לדלי עם מים קפואים כדי לטנף, לחרף, לגדף ולטמא. מספיקה לנו נסיעה על כבישי איילון, ביקור במשרד הפנים או טלפון לשירות לקוחות של כל חברה שאמורה כאילו בערך לתת לנו יחס ומענה. עכשיו מה שבטוח, זה שקללה עסיסית וטובה יכולה לעשות פלאים לשקט הנפשי שלנו. אם כי לא בטוח כמה טוב היא עושה למי שעומד מולנו.

עוד ב-mako נשים מאדרפאקרס: 
השירות החדש שיחלץ אותך מג'וקים, איפה קנית: מאיפה השמלה של ימית סול והנעליים של אניה בוקשטיין? דיכאון אחרי חתונה - לצערנו, יש דבר כזה, "פרוייקט מסלול" חוזרת לעונה חדשה - כל מה שצריך לדעת.