יש גברים שחושבים שניתוח להקטנת שד צריך להיות לא חוקי, אבל עבור נשים רבות עם חזה גדול מדובר בעול של ממש. לצד הקשיים הפיזיים, כאבי הגב וכתפיות החזייה שמכאיבות, יש גם אתגרים נפשיים: תחושה של כבדות, קושי למצוא בגדים מתאימים, ועוד לא אמרנו מילה על בגדי ים. השילוב הזה גורם הרבה פעמים לנשים להימנע מפעיליות מסויימות, כמו השתתפות בפעילות אירובית, או אפילו הסתגרות בבית בגלל סוגיות של דימוי גוף. ד"ר איירי וד"ר יוסי פיכמן הגיעו ל"בוקר בריא" ושוחחו עם פאולה וליאון על ההליך, מי יכולה לעבור אותו ומה בעצם הבעיה עם חזה גדול?

11 סיבות שנשים עם חזה גדול שונאות את הקיץ

ראשית, בתגובה לשאלה האם גם נערות יכולות לעבור ניתוח להקטנת חזה, ד"ר יוסי פיכמן מסביר שזה אפשרי ומידה מסויימת אף עשוי למנוע הפרעות בדימוי גוף והפרעות אכילה (מתוך ניסיון לצמצם את גודל השד באמצעות דיאטה). עם זאת, חשוב לדעת שאי אפשר לעבור את הניתוח לפני תום ההתפחות המינית, סביב גיל 17-18. 

בעולם מסתובבים 7 סוגי שדיים. איזה לך יש?

מבחינת ההליך, יוסי פיכמן מסביר שלאישה עם חזה גדול במיוחד יש למעשה שלוש בעיות: בשד יש עודפי רקמת שומן, שד ועור; החזה כבד ונפול עד לרמה שהוא צונח עד הבטן; ושלישית - העטרה והפטמות פונות כלפי מטה. בניתוח ההקטנה מסירים תחילה את עודפי השד והעור, ומעלים את הפטמה למקום גבוה יותר.

חשוב להבהיר, אלו הן בעיקר בעיות אסטתיות, ונשים רבות מעדיפות ללמוד לאהוב את גופן כפי שהוא, אבל עבור רבות אחרות הניתוח מהווה פתרון להרבה מצוקות. למעשה, לדברי ד"ר איירי פיכמן, כל המטופלות שלהן שמחות על ההליך, גם הצלקות נראות היום הרבה יותר טוב מאשר פעם. השאלה העיקרית היא: האם את עושה את זה למען עצמך או בגלל אידאליים של החברה?