אז את לוקחת גלולות כבר תקופה ארוכה ומרגישה שהגיע הזמן להיפרד. בין אם את עושה את זה כי נמאס לך מתופעות הלוואי, כי את רוצה להיכנס להיריון או כי סתם החלטת לתת לגוף לעבוד לבד – כדאי מאוד שתכיני את עצמך לשינויים שעמם את עלולה להתמודד. עם הפסקת הנטילה רמות ההורמונים בגוף שלך משתנות, מה שמביא לשורה ארוכה של סימפטומים. כדי שלא תופתעי, הנה כמה דברים לצפות אליהם כשאת מפסיקה לקחת גלולות.

1. את עשויה להיכנס להיריון

כן, זה יכול לקרות מהר יותר ממה שאת מצפה, אז מרגע שהפסקת – את צריכה להשתמש באמצעי מניעה אחרים, אלא אם את מפסיקה לקחת גלולות בשביל להיכנס להיריון. בעיקרון, הביוץ אמור להתחיל כבר בשבועות הראשונים שאחרי הפסקת הגלולות, זו גם הסיבה שההפסקה בין החפיסות היא שבוע אחד בלבד, כך שאם הפסקת לקחת גלולות את יכולה לצפות לביוץ כבר בשבוע הראשון. אם את לא רוצה היריון – שימי לב שאת מקפידה על אמצעי מניעה אחרים.

via GIPHY

2. מצב הרוח שלך עשוי להשתנות

זה באמת תלוי ומשתנה מאישה לאישה, אבל אחרי שאת מפסיקה לקחת גלולות את עשויה להרגיש שמצב הרוח שלך משתנה, לטובה או לרעה. בין היתר, נשים מדווחות על שינויים גדולים במצב הרוח בימים שלפני הווסת החודשית, כלומר בזמן תסמונת קדם ווסתית. עם זאת, יש נשים שהגלולות גרמו להן לדיכאון ומצב רוח רע, ואז הירידה מהגלולה רק מסייעת.

3. הדימום שלך עשוי להתחזק

ברגע שתחזרי לקבל מחזור שאינו תוצר של הורמונים מלאכותיים, יכול מאוד להיות שהדימום שלך ישתנה, בהתאם לעובי רירית הרחם שלך. דימום כבד עם קרישי דם גדולים גורם בדרך כלל להתכווצויות חמורות יותר, מה שמביא אותנו לסעיף הבא.

גלולות (צילום: Shutterstock, מעריב לנוער)
מצב הרוח בקרשים, אך הליבידו בשיאו! | צילום: Shutterstock, מעריב לנוער

4. כאבי המחזור שלך עלולים להחמיר

כאבי המחזור קשורים, בין היתר, לכמות הדימום שלך. קרישי דם גדולים גורמים בדרך כלל להתכווצויות חמורות יותר. ולכן יכול להיות שביחד עם התחזקות הדימום, תחווי כאבים גדולים יותר.

5. את עלולה לחוות כאבי ביוץ ותסמונת קדם ווסתית

עוד תופעה שעלולה להתרחש ברגע שאת יורדת מגלולות היא שובם של כאבי הביוץ והתסמונת הקדם ווסתית. זה יכול לכלול כאבים בסמוך לביוץ עצמו, מצבי רוח, חצ'קונים, שלשולים וכו'.

6. השיער שלך עלול להתנהג אחרת

העלייה ברמות הטסטוסטרון בדם עשויה להשפיע גם על שיער הראש, הגוף והפנים שלך, במיוחד אם יש לך שחלות פוליציסטיות. את עשויה לגלות שיותר שיער צומח לך על הפנים ושחלק משיער הראש שלך נושר. אם התופעות מחמירות ומטרידות אותך, שווה להתייעץ עם רופאה.

7. השדיים שלך יכאבו פחות

סוף סוף קצת חדשות טובות! אצל נשים רבות, ההורמונים שבגלולות גורמים לרגישות ולכאב בשדיים לאורך כל החודש. ברגע שאת מפסיקה לקחת גלולות, כמות ההורמונים שתורמים לרגישות בשדיים, כמו אסטרוגן, יורדת ואיתם הכאב.

8. היצר המיני שלך יעלה

אחת מתופעות הלוואי היותר מתסכלות של גלולות היא פגיעה ביצר המיני מאחר והן מורידות את כמות הטסטוסטרון בדם, כך שברגע שאת מפסיקה לקחת אותן, חיי המין שלך עשויים רק להשתפר. חשוב רק שתזכרי להשתמש באמצעי מניעה אחרים אם את לא מתכוונת להיכנס להיריון, אחרת את עלולה לחזור לסעיף הראשון.

via GIPHY

9. את עשויה להתחצ'קן

רוב הגלולות מסייעות בהפחתת כמות החצ'קונים ואף ניתנות כטיפול באקנה. אז רק הגיוני שברגע שאת מפסיקה לקחת גלולות, אקנה שמקורו הורמונאלי עשוי לשוב. עם זאת, יש לא מעט נשים שחוות תופעה הפוכה, בה הפצעונים מפסיקים דווקא כשהן יורדות מהגלולה.

10. את עשויה לחוות מחסור בברזל

חלק מהגלולות מכילות בתוכן ברזל, כך שאם את מפסיקה לקחת אותן ודימום הווסת שלך מתגבר, את עלולה לסבול ממחסור בברזל. לא, זה לא אומר שאת צריכה לרוץ לקנות תוספי תזונה אם הפסקת לקחת גלולות – השאלה אם תחווי או לא תחווי את המחסור תלויה בין היתר בתזונה שלך, בגלולות שלקחת ובעוצמת הדימום שלך.