אם את מספיק ברת מזל כדי לא לבלות 3-5 ימים בחודש נאבקת במצבי רוח, נפוחה, עייפה ושכובה על הספה עם נטפליקס וגלידה - טוב, אני רוצה את החיים שלך. אבל גם את הווסת שלך היא יחסית קלה, ואת מגלה שקל לך להמשיך בחיים הרגילים שלך למרות הכל - יכול להיות ששמת לב לתופעת לוואי אחת מוזרה: את משתכרת יותר בקלות בזמן מחזור.

כן כן, התופעה של השתכרות בזמן מחזור אמנם לא נחקרה בקפדנות, אבל רופאות וחוקרות כן כבר שמו לב לכך שהסיבולת שלנו לאלכוהול בדם משתנה ביחד עם ההורמונים שלנו. "שמעתי ממספר נשים שהן משתכרות בזמן הווסת שלהן יותר מאשר בייתר הזמן של החודש מאותה כמות של אלכוהול" מסבירה ניקול ג'רדים, מומחית לבריאות האישה מארצות הברית, "הייתי אומר יותר נשים מושפעות לרעה על ידי אלכוהול במהלך הווסת שלהן". 

אז למה כל כך הרבה מאיתנו הופכות לדייטים זולים במיוחד דווקא בזמן הזה של החודש? ג'רדים מציינת שאין נתונים מדעיים רבים סביב התופעה והמחקרים שנעשו אינם חד משמעיים או שתוכננות בצורה גרועה, אבל יש לה תיאוריה משלה. "הראיות מראות כי רגישות לאינסולין יורדת בשלב הלוטאלי של המחזור החודשי. משמעות הדבר היא כי הגוף שלנו נוטה יותר לסוכר בדם וחוסר איזון באינסולין במחצית השנייה של המחזור שלנו, ואת הסימפטומים המלווים אותם. אלה כוללים תשוקות PMS, נדנדות במצב הרוח, ערפל המוח, התקפי עייפות".

"במחצית השנייה של המחזור שלנו, אנו עשויים להרגיש שיכורות מהר יותר, כי הסוכר בדם שלנו הוא יותר יציב", היא מסבירה, "צריכת אלכוהול מעלה את רמת הסוכר בדם מהר יותר, וייתכן שתהיה לנו תחושה של סחרחורת, שיכרות ושוגאר-ראש, מהר יותר משהיינו בשלבים המוקדמים של המחזור החודשי".

למרבה הצער, אין גלולה קסם שתגדיל את הסיבולת שלך על הבר. אז אם את מוצא את עצמך משתכרת מהר מדי אחרי כמה לגימות בודדות, זה אומר שיש רק משהו אחד לעשות. "הייתי ממליץ בחום שלא לשתות בזמן הזה של המחזור שלך" אומרת ג'רדים, "בסופו של דבר, את הולכת רק להחריף את חוסר הסוכר בדם וזה עלול לשבש את המחזור ההורמונאלי שלך. אם את בכל זאת שותה, עדיף להימנע מקוקטיילים פירותיים וסוכריים מדי ולהסתפק במשקאות מרירים יותר, כמו טקילה נקייה או כוס יין אדום".רק תחשבי על זה ככה - כאבי הראש שבאים ביחד עם הווסת שלך יהיו פחות גרועים בלי להוסיף גם אלהוכול, נכון?