אינטימיות (צילום: istockphoto)
סקס עושים בחוכמה, או לא עושים בכלל | צילום: istockphoto

אין בכלל ספק, עם השנים הפכנו להיות נשים שיודעות טוב טוב מה אנחנו רוצות: בעבודה, בבית ובטח שגם במיטה. אנחנו הרבה יותר ליברליות, מתנסות ובגדול עושות כל מה שגבר עושה. בערך. ועדיין – יש כמה שטחים אפורים שאנחנו מפשלות בהם. וחבל, כי אנחנו אלה שמשלמות על הטעויות האלה בסוף. לרגל היום הבינלאומי לאמצעי מניעה שחל החודש קיבלנו מספר נתונים שמראים לנו כי מחלות המין חוגגות גם מבלי שהוזמנו, ורוב הפעמים אנחנו בכלל לא יודעות על קיומן עד שהן כבר מתפתחות. והמחלות? או – מדובר בליברליות במיוחד שכן לא מזיז להן גזע, מין או מצב סוציו אקונומי, הן פשוט מתפשטות לכל עבר. אז מה עושים? קוראים, לומדים, ובעיקר עושים אהבה בחוכמה. או לא עושים בכלל.

נשים בסיבוב השני פשוט שכחו מה זה קונדום

אז מה קורה באזור הדמדומים של הסקס, תחום  שרובינו מעדיפות להתעלם ממנו מתוך המחשבה הנאיבית ש"לנו, זה לעולם לא יקרה"?  "המחלות הנפוצות בישראל הן נגיף הפפילומה אשר גורם ליבלות או קונדילומות (יבלות באיבר המין), ולעתים נדירות אף לסרטן צוואר הרחם. חיידק ה"קלמידיה" וחיידק ה"אוראפלסמה"- הגורם לדלקת בחצוצרות שעלולה להסתיים בעקרות. מחלות נדירות וחמורות יותר שרואים בישראל הן איידס, הרפס, זיבה (גונוריאה), עגבת (סיפיליס) והפטיטיס (דלקת ,נגיפית של הכבד) מסוג B", אומר לנו פרופ' דניאל זיידמן, מומחה ברפואת נשים ופריון באגף הנשים במרכז הרפואי שיבא, יו"ר החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית.

עם זאת, כל המילים הגדולות האלה והמחלות המפחידות לא אומרות שאנחנו צריכות לסגור את הבאסטה בחגורת צניעות, זה כן אומר שידע הוא כוח. בעידן של סקס חופשי, ניתן היה לחשוב שרמת המודעות כלפי מחלות מין תעלה, אך האמת היא שלא כך הדבר. לפי זיידמן, מגיפת האיידס אכן העלתה את הנושא ביתר שאת, אבל כל הנושא של מין בטוח נדחק הצידה. "כיום, רמת המודעות למחלות המין היא בינונית. באופן תיאורטי קיימת מודעות, אבל בזמן מערכת יחסים חדשה וסוערת רמת המודעות צונחת. נרשמת גם מודעות נמוכה מאוד מצד נשים בשנות הארבעים שלהן שנמצאות בסיבוב שני, וחוזרות להיות פעילות מינית עם בני זוג חדשים וכבר שכחו את חשיבות הקונדום ובדיקת בן הזוג".

ולא רק: היקף קבוצות הסיכון הינו רחב ביותר: מבני נוער שאינם מודעים לסכנות, אנשים המקיימים יחסי מין עם פרטנרים רבים, ועד סווינגרס (מחליפים בני זוג לשם קיום יחסי מין), הומוסקסואלים, והרשימה עוד ארוכה. רק כדי לסבר את האוזן, סקר הסקס שערכה חברת דורקס שנה שעברה מצא כי 41% מהישראלים קיימו יחסי מין לא מוגנים עם שותף שלא ידעו את ההיסטוריה המינית שלו.

איך תדעי שנדבקת במחלה?
אז הבנו שקל להידבק במחלת מין, אפילו קל מאוד, אך לצערנו קשה מאוד לאתר אותה בשלבים הראשונים. לאילו תסמינים בכל זאת אפשר לשים לב כדי להתחיל לחשוד שנדבקת במחלה? "לרוב המחלות אין בהתחלה סימנים מובהקים. מה שכן, במידה ויש הפרשה חריגה, פצע באברי המין או צריבה עקשנית, חשוב מאוד לפנות בהקדם לבדיקת רופא". ישנם אנשים שחוששים כי נדבקו אך מתביישים לשאול ולקבל ייעוץ, וייתכן שבזמן שאלה יושבים ומחבקים ידיים, המחלה מתפתחת. פרופ' זיידמן דוחק במי שחוששת, להתגבר על הפחד ולפנות ללא היסוס לקבלת ייעוץ וטיפול במרפאות המתמחות בטיפול במחלות מין, הפזורות ברחבי הארץ, לפני שהמצב יחמיר.

אנג'לינה ג'ולי (צילום: Frazer Harrison, GettyImages IL)
נשים בסיבוב שני שוכחות את הקונדום | צילום: Frazer Harrison, GettyImages IL

איך תימנעי ממחלות מין? יש כמה אמצעים שכדאי להכיר, להפנים וליישם. לפי פרופסור זיידמן, הקונדום הוא "מלך המיטה", שכן מדובר באופציה הזמינה ביותר לשימוש. גם הקונדום הנשי עושה את העבודה שכן הוא מציע יותר הגנה, אבל ניתן להשגה רק דרך האינטרנט.

ולא נשכח גם את ההריונות הלא רצויים באמצע החיים. ובכן, מלבד הגלולה המוכרת, את מוזמנת להכיר גם את הטבעת. אם כי לא זאת שאת מייחלת לה מגיל חמש. הכירי את ה" נובה רינג": טבעת שעשויה מחומר פלסטי דק וגמיש בקוטר חמישה ס"מ. הטבעת מוחדרת לנרתיק, ונותרת שם למשך שלושה שבועות, לאחר הפסקה בת שבוע מוחדרת טבעת חדשה. הטבעת מכילה את אותם הורמונים שנמצאים בגלולות הרגילות (אסטרוגן ופרוגסטרון), רק שהם מוחדרים ישירות לנרתיק. הטבעת משחררת באופן רציף רמות קבועות ונמוכות של ההורמונים, וישנו פחות דמם בין מחזורי בהשוואה לגלולות. 
לעוד אמצעי מניעה נגד הריון

>> עוז זהבי הוא הגבר הסקסי של השנה