על חומצה היאלורונית בשפתיים כבר שמענו, אבל מה עם הזרקות לאיברים האינטימיים? האם טיפולים אסתטיים בוואגינה מוצדקים בריאותית, או שמדובר בעוד טרנד שמעודד אידיאל יופי בלתי אפשרי?

"הטרנד קשור בעובדה שנשים וגברים רואים סרטים פורנוגרפיים", הבהירה ד"ר דניאלה מזור, מטפלת מינית מוסמכת מטעם איט"ם בתכנית "פאולה וליאון", "בחשיפה מאוד מוקדמת לפורנוגרפיה נחשפים לאיזשהו מודל של איבר מין, ובכלל של גוף מאוד מאוד אסתטי, סימטרי, מאוד מסוים. זה נראה שאנחנו במגמה עצובה של צמצום הגיוון האנושי".

>> הרופא ששומר עליך: למה את לא צריכה לעשות אצלי ניתוח לשינוי הפות

>> אחת ולתמיד: האם הפות שלך נורמלי?

לעומתה, ד"ר פאני בר-לוי, גניקולוגית מומחית שעוסקת באסתטיקה ואגינלית, מחזיקה בדעה שטיפול אסתטי באיבר המין הולך יד ביד עם העצמה נשית. "כל אחת עושה מה שנוח לה", הבהירה ד"ר בר-לוי, "אני מרגישה שאני מובילה דרך, מרגש אותי שפתאום השיח הזה קרה. כרופאת נשים וכאחת שיש לה אינטגריטי מקצועי, מאוד חשובה פה היכולת של הנשים לבחור. אתה עושה את זה בשביל עצמך. וכל יפי הנפש האלה, רבותיי, אנחנו נשים חזקות וזכותנו לשנות".

ד"ר מזור לא הסכימה עם העמדה הזו, ושאלה: "מה זה בעצם העצמה נשית? כל פעם לעשות עוד שינוי זה מעצים אותי?". לטענתה, רוב הנשים ניגשות לבצע הליך כזה לא מטעמים רפואיים מוצדקים אלא מלחץ של משטור הגוף. "ראיתי מחקר מאוד מדאיג בקנדה, שמעל 30 אחוז מהנערות בנות 15 הלכו להתערבות גניקולוגית לא בגלל סיבה רפואית. אני פוגשת בתסכול אצל נשים לא רק בגלל איבר המין שלהן - אלא בגלל השדיים, הישבן ומבנה הגוף, זה נראה כאילו צריך עוד שיפוץ ועוד שיפוץ במרדף אחר אידיאל היופי. אני לא אגיד לאף אישה כן או לא לעשות, כי הדיון הוא רחב יותר".

הדיון הרחב צריך להיות, לדבריה, סביב אידיאל היופי המצומצם והדיכוי החברתי של כל גוף שלא עומד בסטנדרטים הנוקשים שלו. "כל אחד הוא שונה, לכולנו יש מבנה אחר. אנחנו כגוף מקצועי נעלה את המודעות לזה, נשב עם אותן בנות צעירות ואפילו נראה להן תמונות שבהן גוף שנראה אחרת, וזה בסדר".