רופאים המתבקשים לערוך בדיקת בתולין לנשים צריכים לסרב לבקשה - כך טוענים היום מומחים אמריקאים לרפואה ומוסר. על פי כתבה שפורסמה ברויטרס, הבדיקה - שנערכת במדינות רבות ברחבי העולם כדי להבטיח שהכלה ראויה לנישואין, אינה מכבדת את זכות האישה על גופה, אינה מקדמת צדק ואף יכולה לפגוע במטופלות. יתרה מכך, הבדיקה לא נחוצה במקרים בהם נשים נולדות בלי קרום בכלל. 

אך למרות הטענות הללו, עבור נשים רבות הבדיקה ותוצאותיה יכולות להשפיע על מהלך חייהן. בעוד שרוב הנשים החילוניות מקיימות יחסי מין לפני החתונה ואינן נדרשות להוכיח שהן כן או לא "טהורות" - נשים דתיות, יהודיות, נוצריות ומוסלמיות יכולות להיפגע על ידי הקהילה אם לא שמרו על חוקי המסורת. עבור נשים אלו, ניתוח לשחזור הבתולין הוא האפשרות היחידה לצאת מתסבוכות כאלה ואחרות.

אישה מחזיקה את הראש (צילום: juanestey, Istock)
קרום בתולין - לא לכולן יש | צילום: juanestey, Istock

לא לכולן יש

קרום הבתולין הוא רקמת עור דקה, עדינה וגמישה הממוקמת בפתח הנרתיק וחוסם חלקית את הכניסה אליו. הקרום אינו אטום ולכן מתאפשר מעבר של דימום בזמן הוסת או הפרשות. בניגוד לתפיסה הרווחת - לא כל הנשים מדממות בזמן יחסי המין הראשונים, ויש עוד מספר נתונים שאולי יפתיעו אתכן:

1. אחת מכל אלף נשים נולדת ללא קרום בתולין.
2. כ40% מהנשים לא מדממות בעת ביתוק קרום הבתולין
3. ישנן נשים עם קרום בתולים גמיש שאינו נקרע בקלות גם לאחר קיום יחסי מין מלאים.
4. קרום הבתולין עלול להבתק ולהקרע גם עקב תאונה, רכיבה על אופניים או סוסים ולא רק בעת קיום יחסי מין מלאים.

מי הנשים שרוצות לשחזר?

לדברי ד"ר ברר מיכאל מדובר בהליך רפואי נפוץ למדי. כצפוי, מרבית הנשים שבוחרות לשחזר את קרום הבתולין לקראת החתונה. מדובר בנשים ששייכות למגזר הדתי שכבר קיימו יחסי מין והן פונות לרופאים כדי לשמור על שמן הטוב. אך הן אינו היחידות. 

לעתים, גם נשים שעברו התעללות מינית או אונס שבעקבותיו נקרע הקרום בוחרות לעתים לעבור את הניתוח כחלק מתהליך הריפוי הנפשי. מלבדן, יש נשים שפשוט רוצות להיות שוב בתולות עבור בן הזוג החדש.

מי שמעוניינת לעבור את ההליך צריכה לפנות לרופאים לפחות חודש לפני החתונה - או כל אירוע אחר המוביל אותן לבחור בשחזור. למרות שמדובר בהליך פשוט יחסית - עדיין מדובר בניתוח והאישה זקוקה לזמן החלמה. עלות הניתוח, למי שמתעניינת, הוא 7,500 שקל.

מזל טוב (צילום: jupiter images)
לפני החתונה עוברים אצל הרופא? | צילום: jupiter images

איך עושים קרום?

חצי שעה: זה הזמן הנדרש כדי לשחזר או לאחות את הקרום, וזה נעשה בשתי שיטות. האחת - תפירה של הקרום. חותכים את שולי הקרום ותופרים אותו מחדש. הרופא ימליץ על פעולה כשאת אם הקרום נקרע בפעילות אלימה או פתאומית: אונס, התעללות מינית או תאונה שקרעה את הקרום. מדובר בהליך קצר שמתבצע באישפוז יום ומצריך מספר שעות של מנוצה בלבד שלאחריהן תשוחרר האישה לביתה.

השיטה השנייה היא ייצור קרום חדשמעברים נימיים לרקמות הסמוכות או שימוש בקפסולה רירית שעשויה מחומר מלאכותי הדומה במרקמו לדם. ניתוח זה יעשה לרוב מסיבות קוסמטיות כאשר האיזור לא עבר טראומה כלשהי. חותכים חלק קטן מקירות הנרתיק ומשחזרים את הקרום. כך כאשר אותה אישה תקיים יחסי מין בשנית היא תדמם כמו בפעם הראשונה שנבתק קרום הבתולין ולא יהיה ניתן לדעת שמדובר בקרום משוחזר. הניתוח הזה  מיועד בעיקר לנשים שלא ילדו לידה טבעית בעבר או שהן בהריון כרגע. 

כאשר תקיים האישה יחסי מין בשנית לאחר שחזור הקרום יתרחש ביתוק מחודש של הקרום ודימום ובן הזוג לא יוכל להרגיש שמדובר בקרום משוחזר או לדעת שהאישה עברה את הניתוח.

מה קורה לאחר הניתוח?

כאמור מדובר בהליך קצר ויחסית פשוט שמתבצע באישפוז יום. לאחר כמה שעות של התאוששות משוחררת האישה לביתה למנוחה. זמן ההחלמה הוא כחודש אך במהלכו לא אמורה האישה לחוות תופעות לוואי. במקרים נדירים עלולה האישה להרגיש כאבים או אי נוחות באיזור אך ניתן ליטול משככי כאבים על מנת להתמודד. אין לקיים יחסי מין או להשתמש בטמפון בזמן ההחלה. סיבוכים לאחר הניתוח הם מינימאליים ונדירים- יכול להיות מצב של זיהום מקומי או דימום קל לאחר ניתוח, במצב כזה על האישה לחזור לרופא המנתח לקבלת טיפול רפואי