לפני כחמישה חודשים, הוגשה תלונה במשטרת באר שבע על ידי נערה בת שבע עשרה בגין אונס. לטענתה, בעל פאב ידוע בעיר שיכר וסימם אותה ובהמשך – אנס אותה בביתו יחד עם צעיר נוסף, בן שש עשרה בלבד.

לאחר מסירת התלונה, נעצר בעל הפאב והובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בבאר שבע. להגנתו, הכחיש את ביצוע האונס וציין שהנערה הציגה לו תעודת זהות מזויפת, שמעידה כי היא בת שמונה עשרה. כמו כן, במהלך המשפט הוצגו סרטונים של הנערה מאותו ערב שלטענת עורך דינו של הנאשם, מוטי יוסף, ממחישים כי מדובר בנערה "מופקרת ושקרנית". 

אין תמונה
עו"ד מוטי יוסף

עורך הדין יוסף, החליט לא להביע חרטה על המילים הקשות ובהמשך, הוגשה נגדו תלונה על ידי המרכז לסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית במחוז הדרום של לשכת עורכי הדין. "לעורך הדין אין שום סמכות לכנות מתלוננת 'מופקרת', בעיקר כי במהלך האונס הייתה מסוממת ושיכורה", צוין בתלונה. "דבריו גרמו לה להתמוטט נפשית והעצימו את הפגיעה בה ובבני משפחתה. בעיקר כשמדובר באדם שאמור להתנהל באופן אחראי יותר".

וכך אנחנו שוב עדים למקרה בו הקורבן מואשמת במתירנות בבתי המשפט. מבחינת עורך הדין יוסף מדובר בלא יותר מהגנה ראויה על הלקוח שלו, כפי שמצופה ממנו. כמובן שהטענות של המרכז לסיוע נדחו על ידו, "מדובר בלא יותר מחציית קווים אדומים וניסיון להלך אימים על לשכת עורכי הדין. זו תלונה שמבוססת על חצאי שמועות", הוא מסביר ומדגיש שלא מדובר בעבירה אתית.

למרבה הצער, אך לא למרבה ההפתעה – יו"ר וועדת האתיקה, עורך הדין רון אלטמן קבע בהחלטתו, כי מילותיו הקשות של עורך הדין יוסף, הן חלק מדיון משפטי, במהלכו מנסים הסנגורים להגן של שמו הטוב של הנאשם ולהביא לשחרורו ובאותה עת לשמור על כבודה של נפגעת העבירה, וכי לא "מוגדר" קו גבול בין טענה לגיטימית או פוגענית. "התבטאות כזו בין כותלי בית המשפט לא מהווה עבירה אתית". גם האשמת קורבן מסתבר.