אין תמונה
רוצות כמו של ג'ניפר

בואו נצא מנקודת ההנחה שמה שטוב לג'ניפר אניסטון, טוב גם לנו; ומאחר והאקס שלה והנוכחי של אנג'לינה ג'ולי, בראד פיט, הוא לא אופציה כרגע, נאלץ להסתפק בדיאטה שלה. דיאטת "אנרזון", הדיאטה שאניסטון אימצה לאחרונה - לצד שלל כוכבות הוליוודיות אחרות – מגיעה בימים אלו לארץ, והופכת לזמינה גם לבנות ישראל.

הדיאטה, שכבר קנתה לה לא מעט חסידים מוכרים בעולם וביניהם דמי מור, אל מקפירסון, מדונה, סנדרה בולוק, שרה ג'סיקה פארקר, בן סטילר, סידני קרופורד ואחרים, סחפה גם בארץ סלביות כמו טל מן, ליהיא גרינר ועוד. השיטה מתיימרת לקחת אתכן הכי קרוב שתוכלו לבראד פיט - ואם לא אליו ספציפית, אז לפחות לגוף כזה שיגרור מבטים מבחורים שנראים כמוהו – והיא פותחה על ידי ד"ר סירס, מומחה עולמי בחקר השומנים.

יש, מותר רביולי ארבע גבינות! (NOT)

איך דיאטת הזון עובדת? היא לא מבוססת על ספירת קלוריות, אלא על תוצאות הורמונליות של התזונה. הרעיון של הדיאטה הוא חלוקת כל אחת מארוחות היום לפי 30%-30%-40%, כאשר 40 אחוז מהערך הקלורי של הארוחה יגיע מפחמימות, 30 אחוז מחלבונים וה-30 הנותרים משומנים. מי מכן שמבינות בדיאטות יטעו לחשוב שמדובר באידיליה: הרי לפי החלוקה החלק העיקרי של כל אחת מהארוחות הוא פחמימות, חלומה של כל דוגמנית. אבל אל תמהרו למדף הפסטות בסופר - כשד"ר סירס מדבר על פחמימות, הוא מוציא ומבודד את כל הפחמימות הלבנות מהמדף (אורז לבן, לחם לבן, תפוח אדמה, פסטה ועוד), שעל פיו אינן יכולות להיכלל בחלק הפחממתי של 40 האחוז, ומדבר על ירקות. לא תאמינו, אבל יש ירקות שנחשבים לפחמימה, כמו עגבניה, גזר, פלפל אדום, בטטה, תירס, שעועית ירוקה או סלק. בינינו, אלה הן לא ממש פחמימות. וגם אם אפשר לקרוא להן ככה, הן לא ממש מספקות או עונות על הצורך שלנו לתקוע פיתה או סיר ספגטי. על מי הוא עובד, הד"ר?

אוכל ומזלות-לובסטר על צלחת (צילום: אור גץ)
לובסטר נחשב לחלבון? | צילום: אור גץ

אם תשאלו את ד"ר סירס, דיאטת הזון שלו היא כלל לא דיאטה – אלא אורח חיים שלם, שמטרתו שמירה על משקל אידיאלי והימנעות ממחלות כרוניות ומפגעי הזקנה. אין ספק שזה עושה חשק לנסות, מה גם שמדובר על קצב ירידה של 2-4 קילוגרמים בחודש.

לשבור את הראש זה מרזה

אז נכון, בארץ אנחנו מורגלים יותר בספירת קלוריות או נקודות, ובהתחלה החלוקה של ד"ר סירס לא פשוטה לעיכול - מאחר וצריך להכיר את אבות המזון ולהבין לאיזה קבוצה משתייך כל מאכל - אבל אחרי שמתרגלים תקופה ומצליחים ללמוד את העיקרון, זה נהיה הרבה יותר קל ליישום.

החלוקה חשובה עד כדי כך, שאם חטאתן ואכלתן פרוסת עוגה (פחמימות + שומנים) – אין צורך להילחץ, אלא מיד לאזן אותה עם חלבונים (לדוגמא, לאכול חצי גביע קוטג' רזה), שזה כבר נחמד. הכוונה איננה שתתחילו לטרוף עוגות שוקולד בשלושה צבעים ואחריהם גביעי קוטג', ותתפלאו שאתן משמינות; כמו בכל הדיאטות, גם בזו צריך לשמור על תפריט מאוזן ומבוקר, ולא לעלות על 1100- 1400 קלוריות ביום (לאישה).

עוגת שוקולד ואגסים (צילום: Gregi69, Istock)
קיבינימט, נגמר הקוטג' | צילום: Gregi69, Istock

אם השתכנעתן לקחת חלק בהיסטריה העולמית, הדיאטה מגיעה לארץ בימים אלו - ותשווק בלעדית בסופר פארם. התפריטים בספר הדיאטה הותאמו לישראל על ידי התזונאית ד"ר הגר שפר, ומתוגברים במוצרים המותאמים לדיאטה, כמו חטיפי אנרגיה, חטיף צ'יפס אפוי, קרקרים, גרנולה ועוד.

לסיכום, כאמור, אם זה עובד בשביל ג'ניפר אניסטון – זה יכול לעבוד גם בשבילנו. אבל בינינו, למי יש זמן וכוח לכל החישובים והאחוזים ושבירת הראש הזו? מצד שני – רק מהמחשבה עליהם אנחנו נהיות רזות. יכול להיות שזה הסוד?

>> כמה עולה להיות רזה בישראל? שוק הדיאטות, כל המחירים