בחורה זוללת טוסט (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
פרוסת השוקולד קורצת לך? אנחנו מה זה מבינות | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

דיאטה היא סיפור חיינו. אפשר לקרוא לזה שינוי אורח חיים, הרגלים חדשים, שלום ירקות - להתראות פחמימות, אבל בפועל כל אלה אומרים דבר אחד בלבד: שכשעוגת שוקולד מונחת מולנו, ברור לנו שזה הדבר האחרון שהפולקעס שלנו צריכים בצהרי יום שלישי. מצד שני, ג'ינס אמיתי (ולא אחד סטרץ')  יכול לבוא עלינו ממש טוב בכל שעה של היום.
וואו, איך רזית: סיפורים מעוררי השראה

ממחר דיאטה: ומה עושים היום?

אז מה עושים? מחליטים על מהפך וחשוב מאוד שלא יהיה קיצוני. ובטח שלא דיאטת רעב של כרוב, קרח ומה לא. זו רק תעשה בנו נזק של ממש שלא יטיב עמנו לאורך זמן. אז רגע  לפני שאת מוציאה את כל המתוקים מהבית ונרשמת למכון הכושר הקרוב לביתך, יש כמה כללים בסיסיים שרצוי מאוד להנחיל כבר עכשיו.

"לשם ירידה במשקל ושמירה על משקל יציב לאורך החיים, מומלץ לסגל  מספר הרגלים ולהפוך אותם לטבע שני", אומרת לנו נורית רייכמן, דיאטנית קלינית וספורט ברשת סטודיו C. "כללים בריאים מאפשרים לנו שליטה ובקרה טובה יותר על התנהגות האכילה, ומובילים לירידה במשקל אפילו ללא ביצוע תפריט. יישום נכון יאפשר לנו למנוע אכילה שנעשית בהיסח דעת".

תאכלי באזור אכילה בלבד
"בין אם זה במטבח,ב פינת אוכל או בחדר אוכל. כדאי מאוד להימנע מאכילה בסלון או במיטה".

בחורה אוכלת במטבח (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
תאכלי בישיבה ובאיזור שמיועד לאכילה. זמן טוב לבהות ולחשוב על החיים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

בזמן האכילה הימנעי מביצוע פעולה נוספת במקביל
אכילה במקביל לקריאה, צפייה בטלוויזיה, עבודה מול מחשב, נהיגה וכולי. כל אלה הם הסחת דעת אחת גדולה ואת עלולה למצוא את עצמך אוכלת הרבה יותר ממה שתכננת. "כאשר את משקיעה את כל תשומת הלב שלך לארוחה עצמה, את מסופקת הרבה יותר מהאוכל ובוודאות אוכלת פחות".  

תאכלי מהצלחת
"תניחי את כל תוכן הארוחה על הצלחת. הימנעי מאכילת 'טיפין טיפין' שכן אכילה כזאת מובילה לכמות מזון  נצרכת שגדולה יותר ביחס להנחת כל  תוכן הארוחה בתחילה על הצלחת".

תאכלי רק צלחת אחת בכל ארוחה מרכזית
כלל השלוש הצבאי תופס גם כאן: "תחלקי את הצלחת לשלושה חלקים: שליש ירקות, שליש תוספת ושליש מנה עקרית. חלוקה כזאת תוביל להסתגלות של הגוף לכמות אוכל מופחתת ולאיתות שובע לפי נפח אכילה מופחת".  

נכנסת הביתה? אל תמהרי למטבח
"תקפידי לבצע מספר פעולות שונות למשך כעשרים דקות טרם הכניסה למטבח. למרבית האנשים יש נטייה לאכול באופן אוטומטי מכל הבא ליד. ההשהייה תוביל לאכילה מודעת יותר". מה את יכולה לעשות? תתרענני לפני המטבח: תשטפי פנים, תצחצחי שיניים, תחליפי בגדים. כל אלה יובילו לאכילה מופחתת ורגועה.  

אל תאכלי ישירות מהאריזה או מהסיר
"גם אם מדובר בטעימה קטנה בלבד, הימנעי ממנה ותאכלי רק מצלחת". ובאותה נימה: אל תגנבי אוכל. כלומר, אל תאכלי שאריות או ביסים. אמהות יבינו זאת היטב.

תאכלי בישיבה בלבד
"הישיבה תמנע אכילה בהיסח הדעת". שלא לדבר על המיתוס הוותיק שאכילה בעמידה מורידה את כל האוכל ישירות לירכיים.

תאכלי לאט ותלעסי היטב
"אל תבלעי ללא לעיסה מספקת. כך יתייעל תהליך העיכול ותעלה רמת השובע מן הארוחה". אנחנו יודעות שזה מבאס, אבל תחשבי על זה ככה: את יכולה להנות מהפיצה הלוהטת שנמצאת מולך הרבה יותר זמן.

בחורה זוללת סנדביץ' (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
תאכלי מהצלחת ואל תעמיסי. בואנהף, הסנדביץ' הזה נראה טוב | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תשתי כוס מים לפני כל ארוחה
"כך תגדל צריכת הנוזלים היומית בעיקר אצל אנשים שלא חשים תחושת צמא, ובנוסף תרד דרגת הרעב בגלל נוכחות הנוזלים במערכת העיכול".

בסיום הארוחה תמתיני כעשרים דקות ורק אז תשקלי אם לקחת תוספת
"תאפשרו לאיתות תחושת השובע להגיע ממערכת העיכול למוח".

תתעדי את האכילה למשך מספר ימים
"הרישום יהווה מראה של המציאות האכילתית וכך יאפשר לעקוב אחרי מוקדי הקושי של האכילה אם קיימים כאלה". זה לא שאנחנו מפקפקות בך חלילה, אבל אנחנו נוטות להאמין שתאתרי כמה מוקדי קושי במעטפת שוקולד אגוזים.

לפני כל ארוחה, תשאלי את עצמך: האם אני רעב/ה  והיכן אני חש/ה את הרעב בגוף?
"אם הרעב אינו ממוקם בבטן, המשמעות שזהו כנראה אינו רעב פיזי  אלא חשק, צורך או רעב רגשי". כולנו יודעות שברוב המקרים הרעב הוא בעיניים.

תרכשי מד צעדים ותתחילי להגביר את מספר הצעדים שאת מבצעת ביום
"10,000 צעדים ביום נדרשים על מנת לתמוך בתהליך ירידה במשקל". אנחנו מציעות שפשוט תתחילי ללכת.

>> בעירום מלא: מה קורה כשאישה אמיתית פוגשת בדוגמנית?