התוצאות המוצגות הן על פי סקר שנערך ע"י המרכז הבינתחומי בשיתוף סופר-פארם. נוסח השאלות והתשובות שונה.
בסקר השתתפו כ-34,000 נשים בגילאי 18-84. המשיבות לסקר:
מצב משפחתי: 44% רווקות, 31% נשואות ו-17% בזוגיות
השכלה: 58% בעלות השכלה תיכונית ו41% מחזיקות בתואר אקדמי.
מהמחקר עולה שהרוב המוחלט של הנשים (95%) מחזיקות בדימוי גוף שלילי.

הסקר בוצע במסגרת תוכנית everyBody - חלק ממחקר שמובילה ד"ר שירי שדה שרביט, פסיכולוגית קלינית מבית הספר ברוך איבצ׳ר לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי הרצליה, בשיתוף סופר-פארם. "במהלך המחקר אנחנו מנסים לעזור לנשים עם דימוי גוף שלילי", מסבירה ד"ר שדה שרביט. "מרבית הנשים הללו לא פונות לטיפול כדי לשנות את חווית הגוף שלהן, אלא מתנהלות בחייהן כשהן מרגישות רע עם עצמן. אנחנו רוצים להקל עליהן באמצעות הנגשה של הטיפול ושל האפשרויות העומדות בפניהן באופן דיגיטלי".

ד"ר שדה שרביט מספרת כי על אף שהכירה את הקשיים שחוות נשים בישראל סביב דימוי גוף בריא, היא הופתעה מהעניין הרב לו זכה הסקר בישראל. "במחקרים שערכנו בסטנפורד, לקח לנו בערך ארבע שנים לגייס כ-4,500 נשים למלא את השאלון ולקבל בהמשך תוכניות התערבות ממוקדות", אומרת ד"ר שדה שרביט. "לכן אני ושותפיי בארה"ב התרגשנו לגלות כמה נשים היו מעוניינות לקבל פידבק על דימוי הגוף שלהן ולהבין באיזו מידה הן עוסקות בהתנהגויות לא בריאות. קיבלתי הרבה פידבקים מאנשים ששמעו נשים וגברים מדברים על הפרסומות ועל השאלון, והעירו זו לזו כשהתייחסו לגוף בצורה שיפוטית". הנתונים שנמצאו בתוכנית, היא מספרת, דומים לממצאים של מחקרים אחרים על חווית גוף שלילית של נשים במדינות מפותחות אחרות.

התוכנית שפונה ל-כ-ו-ל-ן

"כשתוכנית everyBody עלתה לרשת אף אחד לא חשב שכל כך הרבה נשים ירצו לקחת בה חלק", מספרת גלי ברגר, ראש מערך תקשורת ותוכן בסופר-פארם, "אבל מרגע שהתוכנית יצאה לדרך – עשרות אלפי נשים נרשמו לאתר והתנסו בשאלון, וסביב התוכנית נוצר הד ציבורי ותקשורתי רחב".

ההיענות הגדולה הוכיחה לכל המעורבים שלא מדובר בתופעת שוליים אלא בתופעה רחבה שדורשת מענה, וזו הסיבה שבסופר-פארם החליטו כעת להתאים את התוכנית לקהל הרחב ולפתוח אותה לכלל הנשים בישראל – כדי לאפשר לכמה שיותר נשים נגישות לכלי טיפולי שעשוי להיטיב עמן ועם דימוי הגוף שלהן.

>> רוצות לקחת חלק בתוכנית everyBody לדימוי גוף בריא בשיתוף סופר-פארם?

כמו במחקר הקודם, גם התוכנית הנוכחית תיבדק באמצעות מחקר שינוהל במרכז הבינתחומי. נשים המעוניינות לקבל את התוכנית ללא עלות, תתבקשנה להשיב על מספר שאלונים קצרים. ממצאי השאלון יישמרו באופן חסוי על ידי חוקרים במרכז הבינתחומי בלבד, וישמשו לשיפור תכניות עתידיות לנשים בישראל ובעולם.