מאחורי הקלעים (צילום: רויטרס)
בעולם אידיאלי, היינו מפנקות אותו ככה | צילום: רויטרס

בכל חודש זה קורה: את נתקפת עצבים וחוסר ביטחון, ומעדיפה שלא לצאת מהבית. אנחנו לא מתכוונות ל-PMS, אלא למכה גרועה הרבה יותר – הפריזורה. שורשים מבצבצים, קצוות מתפצלים, שיער חסר צורה וברק ואין מנוס, חייבים לקבוע תור לספר. יש כאלה שמגיעות לשלב הזה גם פעמיים-שלוש בחודש.

כדי להבין את הסוד לתספורת, תסרוקת וצבע עם חיים ארוכים, גייסנו את מעצב השיער דיוויד פרץ מ"פיור", שמציע גישה רעננה למדי לכל ההתעסקות הזאת. "התפיסה שלי היא שהלקוחה לא צריכה להגיע כל שבועיים לפן, לצבע או לתספורת", הוא מצהיר. "היי-מייטננס לא תמיד נראה הכי טוב. לפעמים זה גורם לתוצאה ההפוכה – השיער נשבר ואת נהיית משועבדת אליו". 

1. שמרי את השמפו לאירועים מיוחדים

אם קראת בחייך מגזין נשים, את כבר בטח יודעת שעדיף לא לחפוף את השיער יום-יום, כי אז הוא מאבד מהברק ומההגנה שנותן לו השומן הטבעי של הקרקפת. תירגעי, אף אחד לא קרא לך שמנה. אבל את בטוח מכירה את התכונה המרתקת של השיער שלך להיראות טוב יותר ביום שאחרי הפן, נכון?

 "כל הדוגמניות שעושות קמפיינים לשיער כמעט לא חופפות אותו", אומר דיוויד. "יש כאלה שחופפות אותו בשמפו אחת לחודשיים-שלושה". חודשיים-שלושה?! בלעכס! אפילו אנחנו נגעלנו. אבל דיוויד מסביר שגם שטיפה במים חמים מספיקה כדי להוריד 70-80 אחוז מהלכלוך, ומה שנותר זה שומן טבעי ונקי ששומר על השיער בריא ומבריק. בקונדישנר אין בעיה להשתמש בכל שטיפה, כל עוד את מקפידה למרוח אותו על הקצוות ולא על הקרקפת.

2. תלמדי מרייצ'ל

לא פלא שמדורג אף פעם לא יוצא מהאופנה. קארה חד או תספורת ישרה פשוט דורשים המון תחזוק. זוכרת איך שפרה נראתה אחרי חודש בבית האח הגדול? אם את לא רוצה לעבור לגור במספרה לכי על תספורת מדורגת, שמרככת את השיער גם כשהוא גדל ומתארך, וגורמת לו להיראות פחות כבד ופריזי.
"מומלץ ללכת על התספורות הרכות יותר, ארוך מדורג וכל ה-wavy הטבעי", ממליץ דיוויד. "הן דורשות מינימום תחזוקה, בלי פן".

ג'ניפר אניסטון (צילום: ארכיון קשת)
היא בטח רואה ספר כל יומיים, ועדיין - יש מה ללמוד ממנה | צילום: ארכיון קשת

3. פוני קטן, היכן אתה פוני?

סליחה שאנחנו שוב נטפלות אליה, אבל שפרה מהווה פה דוגמה מצוינת, ואם את צריכה דוגמה אקטואלית יותר – שימי לב לריב של אלין ופותנה על הפוני העקום של סתיו. פוני קצר ישעבד אותך לפתחו של הספר, שזה מבאס, גם אם הוא מהנחמדים שמוכנים לעשות לך קיצוץ פעם בחודשיים על חשבונו. מה הפתרון? קודם כל, אל תנסי לגזור את הפוני לבד. עדיף לבקש מהספר מראש פוני שתוכלי לסרק הצדה או לצדדים, ואם את נראית כמו ג'ניפר אניסטון – אפילו לאסוף בסיכה. 

"אם את בכל זאת רוצה לגזור לבד את הפוני", מייעץ דיוויד, "השיטה הכי בטוחה היא לחלק את השיער למשולש מעל לאף, ברוחב של בין האף עד אמצע הגבות, ולקצר אורך של שניים-שלושה סנטימטרים מקו השיער, לא יותר. לא סתם לקחת את השיער קדימה ולגזור".

קחי בחשבון שפוני לא מתאים לכל אחת, ורמת התחזוקה עולה ככל שהשיער פחות חלק. "מי שיש לה שיער גלי יכולה ללכת על פוני עם פן. גם את הפוני מדרגים, ואז הוא יושב בצורה רכה יותר. אם את מתולתלת עדיף שלא תעשי פוני בכלל, או שתלכי לבעל מקצוע רציני, שיודע איך ליצור תספורת פאנקית ומבולגנת. זה בטח לא מתאים למתולתלות ששמות המון קרם ומסתפרות באורך אחיד". 

פוני 10- פנלופה קרוז בשמלה חומה ופוני על הצד (צילום: אור גץ, Reuters)
פנלופה קרוז. אם כבר פוני, שיהיה כזה שמסתרק הצדה | צילום: אור גץ, Reuters

4. שחורדיניות נהנות פחות

אנחנו לא מדברות אלייך, בעלת הגנים הגרועים שהעניקו לך שיער לבן בגיל 25. אלוהים יודע שלך אין ברירה. אנחנו מתכוונות לכל הבנות שקמות בבוקר ומחליטות להיות ג'ינג'יות, שחורות או בלונדיניות פלטינה וחושבות שמדובר במהלך הפיך או חד-פעמי. הרשו לנו לגחגך.

"חשוב נורא להבין שזה צריך להיעשות בהדרגתיות - החלקים שקרובים לשורש צריכים להיות גג שניים-שלושה טונים פחות מהגוון של השיער, כי ככה זה נראה טבעי", מסביר דיוויד. "חייבים להישאר באותן משפחות של צבעים: שחורה צריכה להיות גג שאטנית, חומה צריכה להיות שאטנית בהירה ושאטנית יכולה ללכת על בלונד כהה, וכן הלאה". רוצה בכל זאת שינוי דרסטי? תתחילי לחפש חתן עם מספרה. רק לפני שאת קופצת, כדאי שתדעי שאת דיוויד פרץ כבר תפסה אנה זאיקין.

5. דברים שלא סיפרו לך בסופרפארם

עכשיו הגענו אלייך. כן, את עם הגיר בשיער, זאת שצבע אצלה זה לא מותרות אלא כורח. צביעה של שיער לבן יכולה להתבצע גם בבית, אבל אם עדיין לא ניחשת בעצמך, יש הבדל בסיסי בין הערכות הביתיות לחומרים שבהם משתמש מעצב השיער שלך.

"כל מוצרי המדף שמוכרים בפארמים הם מוצרים שצריכים לעמוד על המדף חמש שנים מתאריך הייצור שלהם. כדי שהם יחזיקו מעמד שמים בהם דברים לא טובים, כמו אמוניה ועופרת. הפורמולה שבה אנחנו משתמשים היא שונה, למרות שיש מספרות שבהן משתמשים בפורמולות גרועות כמו אלה שעל המדף", אומר דיוויד. אגב, אותו כלל תקף לגבי חומרי העיצוב שנמכרים בחנויות – שמפו, קרמים וכן הלאה.

מתי צריך לצבוע וכמה? אם השיער מתחיל להלבין, מומלץ לפתוח בשטיפות שלא מכילות אמוניה ולא פוגעות בשיער כמעט. בשלב המתקדם יותר, ישנם צבעי סמי-פרמננט שמכילים מעט אמוניה ואחוז חמצן נמוך. הם עמידים יותר משטיפות אך עדיין לא פוגעים בשערה. הם מכסים כ-50 אחוז מהשיער הלבן ומחזיקים כשלושה שבועות עד חודש, תלוי בקצב צמיחת השיער. בשלב הסופי, כשיש לך מעל 70 אחוזי שיער לבן, אין ברירה – את חייבת לעבור לצבע פרמננטי. גם כאן, מומלץ לא להתפתות לעסקאות בשטח. "חד משמעית, עדיף לקנות מוצרים תוצרת חו"ל, שעברו ביקורת של ה-FDA. ואגב, מי שחושבת שחינה יותר בריאה מצבע, טועה. יש מרכיבים בצמח שהם הרבה יותר חריפים ומרוכזים מחומרים כימיים".

אם צבעת בחינה, מומלץ ליידע את הספר שלך לפני שאת עוברת לצבע רגיל. יש חומרים טבעיים שנוגדים את הכימיה המדויקת של המוצרים הקוסמטיים, או במילים אחרות – את עלולה לגמור עם שיער ירוק ושורשים אדומים.

נינט (צילום: עודד קרני, 2 mako)
נינט בימים סגולים יותר. כנראה לא ידעה שאסור לצבוע אחרי חינה | צילום: עודד קרני, 2 mako
6. לכי על נטורל, בלי פורמולה

בכל מה שקשור לקרם לחות לשיער, עדיף לשמור על מינונים נמוכים. מאוד. "לחלקות לרוב לא כדאי בכלל, אם השיער בריא ומבריק", מזהיר דיוויד. "לחלקות הצבועות הייתי ממליץ למרוח רק טיפות סיליקון בקצוות. טיפה אחת בלבד תספיק. לגליות - אם השיער הוא בריא וטבעי, מקסימום שתי טיפות סיליקון. אם השיער צבוע ופגום, עדיף קרם שומני ולא סיליקוני, שסוגר את הסיבים וגורם לשיער להיראות יותר בריא ומבריק".

7. שחקי אותה בקהאם

השיער שלך דק וחסר צורה? אולי זה בגלל שאת דבקה באותו שביל ישן נושן, שמלווה אותך מהתיכון? בין תספורת לתספורת נסי לשחק עם השביל – פעם בצד, פעם באמצע, העיקר לבלבל את האויב ולזכות בנפח טבעי בלי תוספת פן או בייביליס. כמו שדיוויד אומר, "תספורת טובה נועדה שישחקו איתה".

8. יותר מדי טיפוח? יש דבר כזה

מסתבר שהמפתח לתחזוקה נמוכה של השיער לאורך זמן הוא, ובכן, תחזוקה נמוכה של השיער. דיוויד מסביר: "אם את קונה מסכה לשיער, אל תשתמשי בה בכל חפיפה או אפילו פעם בשבוע – ובטח אל תישני איתה. השיער מקבל אוברדוז שיכול לגרום לו לפעולה ההפוכה. שיער שעבר גוונים לא צריך לקבל יותר מפעם בשבוע מסכה. אותו דבר לגבי אמפולות – לא לקנות אותן ולהשתמש בכל חפיפה, אלא רק פעם בחודש במסגרת טיפול במספרה. המגע יוצר פנטזיה שהשיער הוא רך ונעים, אבל זה ביג נו-נו".

>> כן, תתרגלי לנעליים האלה? שקרים שאנחנו מספרות לעצמנו בשופינג