נשים הנאלצות להיפרד משערן לקראת הליך רפואי שגורם לנשירה מחפשות בדרך כלל פיאה שתדמה כמה שיותר לשיער הטבעי שלהן. סלוני פיאות יודעים להתמודד עם הרצון הזה ומתאימים לנשים את הגוון וסוג השיער שהכי דומה לשיער שלהן שאבד – אבל חיה ברנפמן, בעלת הסלון החדש "חיה ברנפמן תוספות שיער", הבינה שזה לא מספיק.

"פנתה אלי אישה שרצתה פיאה ממש זהה לשיער שהיה לה", היא מספרת, "כלומר עם אותו הגוון, הנפח, סוג השיער והאורך. ואז עלה לי רעיון – למה שלא אעשה לה פיאה מהשיער שלה עצמה?" ברנפמן החליטה לנסות: "זה יצא מושלם, והלקוחה לא הפסיקה לומר כמה קלענו בול. הבנתי שיש פה צורך אמיתי והחלטתי לתת מענה רחב".

בימים אלה פותחת ברנפמן בירושלים מתחם חדש לטיפוח ועיצוב השיער בהשקעה של יותר משני מיליון שקל. המתחם מציע את כל טיפולי השיער והשירותים בתחום הפיאות ותוספות השיער, וגם את השירות הייחודי והראשון מסוגו בארץ, לדבריה – תפירת פיאה אישית מהשיער הטבעי של הלקוחה.

"זו הרגשה אחרת לדעת שזה השיער שלך", מספרת נטע סדן שהייתה אחת מהראשונות לקבל את השירות החדש. "אנשים סביבי לא מזהים שזה לא אמיתי, וזה ממש מעודד את הנפש בתוך התהליך הקשה הזה של המחלה. בקרוב שני אחיי מתחתנים, ואני אזכה להיות בחתונה שלהם מבלי להיראות חולה".

חיה ברנפמן  (צילום: יחסי ציבור)
נטע סדן לפני תחילת התהליך | צילום: יחסי ציבור
חיה ברנפמן  (צילום: יחסי ציבור)
שלב גזירת השיער | צילום: יחסי ציבור
חיה ברנפמן  (צילום: יחסי ציבור)
ועכשיו צריך לחכות | צילום: יחסי ציבור

חיה ברנפמן  (צילום: יחסי ציבור)
"אזכה להיות בחתונה מבלי להיראות חולה". נטע עם הפיאה החדשה | צילום: יחסי ציבור

ברנפמן מספרת שרגע הפרידה מהשיער הוא משמעותי וקשה מאוד לנשים, ורבות מהן בוכות תוך כדי התספורת. יש נשים שיושבות חצי שעה מול המראה לפני שהן נותנות לצוות המספרה את האישור להתחיל בגזירה. "השיער מסמל נשיות ועוצמה, והפרידה ממנו מטלטלת. הידיעה שהן הולכות לקבל את השיער שלהן בחזרה במקום פיאה משיער זר מרגיעה אותן", אומרת ברנפמן.

השירות עולה 3,500 שקלים, וכולל גזירה בשיטה מדויקת בשלבים ולפי איזורים על הקרקפת, במטרה להחזיר כל שערה למקומה הטבעי על הפיאה - כיוון ששערות העורף, לדוגמא, שונות משיער הפוני. את קווצות השיער הגזורות מניחים בתבניות לפי הסדר המדויק של הגזירה, ולוקחים מהלקוחה את מידות הראש שלה כדי שהפיאה תתיישב בצורה מיטיבית. תפירת השיער נעשית במכונת תפירה יעודית לשיער בשילוב עם עבודת יד, ולוקחת בסך הכל שלוש שעות. 

"הייתה לי לקוחה שחזרה הביתה, ובעלה כעס עליה ושאל למה היא לא עשתה את הפיאה כפי שסיכמו. הוא לא זיהה שהיא בעצם חובשת את הפיאה מהשיער שלה", מספרת ברנפמן בסיפוק. "לקוחה אחרת סיפרה שכשהגיעה לטיפול הראשון בבית החולים, ערכו לה הרופאים שיחה והכינו אותה לעובדה שהשיער שלה עומד לנשור. בשלב הזה היא גילתה להם שהשיער שעל ראשה הוא אמנם השיער שלה - אבל פיאה".