אישה אוכלת (צילום: Aldo Murillo, Istock)
תאכלי, השיער שלך רעב | צילום: Aldo Murillo, Istock

השיער שלך הוא התוספת המושלמת לטוטאל לוק, או שהוא מחריב לך אותו כל פעם מחדש? אם במקרה שלך האופציה השניה היא השלטת ועדיין לא הצלחת לאלף את הסורר - אנחנו מציעות לך להעביר את המאמץ המלחמתי מהמקלחת אל המטבח. כן, כן, מה שקראת. הניחי לקרמים, למוסים ולמרככים, והתחילי להזין את השיער במאכלים שיהפכו אותו לחזק ובריא.

למרות שהשיער הצומח מתוך הראש שלך מת, זקיק השיערה חי ובועט. אם אוכלים תזונה לא מאוזנת, הזקיקים לא יקבלו את החומרים להם זקוקים והשיער שלך ישלם את המחיר: מרקם שיערה גס, דקיקות שיער וקצוות מפוצלים. אבל לפני שאת קופצת לקנות לו מנת פלאפל, דעי שהשיער הוא אנין טעם; ערכנו רשימת מזונות ספציפים שהוא צריך, ויאהב אותך לעד אם תאכילי אותו בהם.

מזון אורגני

כל מוצר עם הכיתוב "אורגני" עולה כפול שתיים, אבל כדי לשמור על בריאות השיער צריך לעיתים לשלם יותר. קני פירות וירקות אורגניים, בייחוד כאלו שלא צריך לקלף כמו תפוחים, ענבים, אפרסקים, חסה ועגבניות. לא צריך לחשוש מחומרי ההדברה בהם משתמשים על פירות וירקות רגילים.
כמו כן, כדאי לקנות מוצרי בשר וחלב אורגניים ונטולי הורמונים ואנטיביוטיקות, בהם משתמשים בחקלאות בקנה מידה רחב. הגוף עלול לספוג את ההורמונים הללו, ועם הזמן הם הופכים את השיער לעמום וחסר חיים.

שום, בירה ותרד לחיזוק השערה

איכלי מזונות עשירים בחומצת אמינו בשם ציסטאין. הציסטאין היא החומצה העיקרית הפועלת לייצור קרטין (ממנו צומחת השיערה). חומצת האמינו קיימת בעוף, ביצים, פלפל אדום, שום, בצל, כרוב ניצנים, מוצרי חלב, שיבולת שועל וברוקולי.
הקפידי לאכול מספיק ברזל ואבץ. אבץ חיוני לייצור קרטין, ואנשים עם רמות נמוכות של אבץ עלולים לסבול מנשירת שיער. אנמיה עקב חוסר ברזל היא אחד הגורמים השכיחים ביותר של שיער דליל, בעיקר אצל נשים. ברזל ואבץ נמצאים בבשר אדום, כגון בקר או כבש, וגם בעדשים, בשר חזיר, בשר הודו ותרד. הקפידי לאכול אחד מהמאכלים הללו מדי יום.
בננות, אגוזים ושקדים גם הם מקורות נפלאים לאבץ ויתנו לכן מנת בריאות מעולה לשיער.
מזונות נוספים לחיזוק השיער מכילים ויטמין B - דגנים מלאים, שעועית ירוקה, ביצים ובירה מסוג ביטר (בירת איל מרירה).

קייט מידלטון בשמלת נשף (צילום: Chris Jackson, GettyImages IL)
הדוכסית מידלטון היא מודל של שיער שופע ומבריק | צילום: Chris Jackson, GettyImages IL

לא להגזים עם הדגים

דגים מהווים מקור חשוב של חלבון, ובראשם שוחה הסלמון. הסלמון נחשב לדג עם פוטנציאל עצום בהענקת חיוניות לעור ולשיער: הוא מכיל אומגה 3 וחומצות שומן אחרות, ויטמין B12 וברזל. מחסור באומגה 3 מייצר בעיות קרקפת, והשיער עשוי להראות יבש ושביר.
אבל זה לא אומר שצריך להתחיל להשתולל עם הדגים. רבים מהם עלולים להכיל רמות גבוהות של כספית, שמובילה לאובדן שיער. מה עושים? אוכלים במידה, פעמיים בשבוע זה מספיק. אגב, לצמחוניות שביננו, כף או שתיים ביום של זרעי פשתן טחונים תעשה את העבודה ותהווה תחליף מצוין עבור אומגה 3.

>> משחקי הצמות: השיער הקלוע חוזר לאופנה