בנות, נא להתעורר. החורף חלף הלך לו, ולנו אין ברירה אלא לחזור ולהשתעבד לפולחן הגזיזה. רגע לפני שאת גונבת לחבר שלך את ג'ל הגילוח והסכין, הציצי ברשימה שהכנו עבורך והתעדכני בכל השיטות הקיימות בשוק הסרת השיער. הרשימה ארוכה, ואת מוזמנת לבחור מתוכה את הדרך שהכי מתאימה לך.

בחורה בחלוק לבן מגלחת את רגליה באמבט (צילום: jupiter images)
מה את מבסוטה? מחר יהיו לך רגליים דוקרניות | צילום: jupiter images

חד וחלק: גילוח

גילוח הוא אולי לא הדרך האלגנטית ביותר, אבל יש לו את היתרונות שלו: אפשר לגלח בכל רגע נתון, לא צריך להאריך את השיער מראש, זה לוקח דקה ואפשר לעשות את זה בכל מקום. אממה? בטווח הארוך מדובר בקנס רציני - זיפים לא מחמיאים, פצעונים ועור יבש. חסרון בולט נוסף של גילוח היא העובדה שחיתוך השערה מעודד את צמיחתה – רגליים מגולחות יצמיחו עם הזמן שיער עבה, כהה וקשה יותר ויותר.

עלות: בין 20 שקלים לשלישיית סכינים פושטיות ועד 100 שקלים ומעלה לסט סכינים ארגונומטריות ומתוחכמות (כוללות "מחסניות" להבים להחלפה, מכילות חומרי הרגעה ועוד).
יעילות: 100% מהשיער נעלם והעור נותר חלק  ליומיים, בהנחה שהסכין חדשה וחדה מספיק.
כל כמה זמן: תוך יומיים שלושה כבר מופיעות נקודות כהות של השיער הצומח.
כמה כואב: לא כואב כלל.  

הקרם דה לה קרם: קרם, משחה או ספריי

פעילות הקרם להסרת שיער זהה לזו של הסכין: הוא מסיר את חלקה של השערה הנמצא מעל פני העור, מבלי להשפיע על השורש שלה. הקרם מהווה פתרון למי שחוששת מסכינים, או לאוכלוסייה הדתית הנשמעת לציווי שלא להעביר תער על הגוף. הצעקה האחרונה בתחום היא קרם ספריי של Veet (ניסינו אותו). אריזת הספריי נוחה וקלה יותר לשימוש, ואין צורך במגע יד על מנת למרוח את הקרם על העור. מתאים להסרת שיער מהידיים, הרגליים, בית השחי וקו הביקיני בלבד.

עלות: 49.99 שקלים לספריי של Veet.
יעילות: 100% מהשיער נעלם והעור נותר חלק.
כל כמה זמן? תלוי בקצב צמיחת השיער. כעיקרון, משך כפול מזה שבהסרת שיער באמצעות סכין גילוח.
כמה כואב: לא כואב כלל.

לעקור מהשורש: שעווה

אימא מספרת שפעם היו מורטים שערות בעזרת רצועות בד וסוכר. היום יש שיטות מעט פחות מלכלכות, אך ככל הנראה עם אותה רמת כאב. את השעווה אפשר לעשות במכון ולתת לקוסמטיקאית מנוסה למרוח, לתלוש ולהרגיע, או לעשות לבד בבית: אפשר לרכוש בפארמים שעווה שמצריכה חימום במיקרוגל, ולמרוט לבד בעזרת רצועות המיועדות לכך; אפשר לקנות רצועות שכבר מרוחות בשעווה ומוכנות לשימוש (בדקנו אותן) או להיעזר במכשיר רון-און חשמלי, המורח את השעווה בצורה אחידה על העור.
סביב השעווה יחוגו לנצח מחלוקות שלא יביישו את בית שמאי ובית הלל: מחנה אחד טוען כי המריטה גורמת לוורידים ברגליים לצאת החוצה, בשל פעולת התלישה, בעוד המחנה השני גורס שהשעווה מדללת את כמות השיער בשימוש ממושך.

עלות: שעווה אצל קוסמטיקאית – 30-150 שקלים, תלוי באזור בגוף. שעווה בקופסא - 39.99 שקלים. רצועות שעווה עם לשונית אחיזה של Veet - 39.99 שקלים. מכשיר רול און - 99.99 שקלים.
יעילות: מסיר את השיער מן השורש, במידה והצלחת למרוט את כל הסוררות הקטנטנות.
כל כמה זמן: מותיר את העור חלק בין שבועיים לחודש, תלוי באישה ובגנים.
כמה כואב: כואב, כואב.

הסרת שיער בשעווה אצל קוסמטיקאית (צילום: realsimple.com)
בבית או אצל מורטת. שעווה | צילום: realsimple.com

יש חשמל באוויר: מכונה ביתית

בקטגוריה זו נמצאים מסירי שיער חשמליים המיועדים לשימוש ביתי (סילק אפיל, אפיליידי, סופט אנד איזי) ונותנים, למעשה, תוצאות דומות לאלו של השעווה. המכשירים החדשים ביותר פועלים באמצעות דסקיות נלחצות, ונחשבים כואבים פחות מהדור שקדם להם: הקפיצים הספיראליים. יש להשתמש על עור יבש מקרמים או מים.

עלות: בין 115 ל-400 שקלים למכשיר (לא כולל חשבון חשמל). אחריות לשנה.
יעילות:
פחות מלכלך משעווה, ומסוגל למרוט שערות קטנות ביתר קלות. מצד שני, חלק מהשערות נקרעות ולא נתלשות, מה שיוצר שכבות לא אחידות של גדילה.
כמה כואב: כואב, אבל פחות (משעווה).
כל כמה זמן:
בין שבועיים לחודש.

אישה מורידה שערות עם מכונה (צילום: istockphoto)
בלי טינופת. מכונה ביתית להורדת שיער | צילום: istockphoto

השערות סומרות מפחד: הסרת שיער לצמיתות

מי שמאסה בכאב המריטה, בזיפי הגילוח ובטינופת של הקרם, יכולה לבחור  בין מספר אופציות המגיעות מתחום האסתטיקה הרפואית. הכירו את הלייזר, האינפרא והאפילציה - שלוש טכניקות העובדות על הרס פרמננטי, כלומר קבוע, של שורש השערה. אמנם אף אחת מהשיטות לא יכולה להבטיח הסרה של מאה אחוז, ועל אף ששינויים הורמונליים עשויים לגרום לתחייה מחודשת של שורשי שיער שכבר מתו - השיטות הללו משיגות את התוצאות הטובות ביותר.

לייזר

תהליך הסרת השיער מתבצע על ידי קרן אור הנספגת בפיגמנט שבזקיק השערה ומעכבת את צמיחתו מחדש. הטיפול בלייזר מתאים לאזורים נרחבים, והמטופלים האידיאליים הם בעלי עור בהיר ושיער עבה וכהה, שלא סובלים מבעיות הורמונליות או ממחלות הפוגעות ביכולת הריפוי של העור (ויטלגו, סוכרת, ויטליגו וכו') - ולא מתכוונים להיכנס להיריון או להניק.

עלות: טווח המחירים משתנה ממכון למכון. איזור בית השחי יעלה בסביבות 1,000 שקלים, רגליים מלאות - 5,000 שקלים, בטן תחתונה - 1,500 שקלים. קופות החולים מעניקות טיפולים מסובסדים עד 70% הנחה.
יעילות: כ-85 אחוזים מהשיער מוסרים לצמיתות. יתר השיער הופך דליל ופלומתי.
כמה כואב: מעקצץ וצורב. חומרי קירור, הרגעה ומשחות אילחוש מושמים בכל טיפול. במכון להסרת שיער NOVA משתמשים במכשיר החדש Gentle Lase Pro, שאחד מיתרונותיו הוא הפחתת הכאב. הוא עושה זאת באמצעות מערכת קירור דינמית אשר מתיזה באופן מבוקר תרסיס קירור בפרקי זמן קבועים מראש לפני פולס הלייזר, והתחושה היא של מעיין דיאודורנט קר על הגוף.
כל כמה זמן: סדרת טיפולים כוללת כעשרה מפגשים, מפגש אחת למספר חודשים. סדרה אמורה לחסל את השיעור בגוף לצמיתות – בפועל צריך לשוב לטיפולים משלימים, אבל לעתים רחוקות מאוד.

אין תמונה
שלום שיערות, ולא להתראות? הסרת שיער בלייזר

אפילציה

הסרת שיער באפילציה עובדת על הרעיון שכאשר מונעים משורש השערה את אספקת הדם שמעבירים לו הנימים, הוא פשוט מת. בשיטה הזו, מחט חשמלית דקיקה מוחדרת אל השורש של כל שערה ושערה והורסת את הנימים הקטנים שמספקים את הדם, באופן שלא פוגע בתפקודים חיוניים של יתר התאים בסביבה.

עלות: 20-40 שקלים לחמש דקות טיפול.
יעילות: יעיל כטיפול משלים לשיטות אחרות של הסרת שיער לצמיתות, או לאזורים קטנים.
כמה כואב: מעקצץ.
כל כמה זמן: אמור להחזיק לכל החיים.

אינפרא

גם הסרת שיער בשיטת IPL או בקרן אור אינפרא אדומה עובדת על הרס שורש השערה, ובדומה ללייזר גם כאן אורך הגל נקבע בהתאם לפיגמנט ולצבע השיער לעומת צבע העור. בעבר היה יתרון מובהק למכשירי האינפרא בכך שניתן היה להתאימם גם לבעלי עור כהה ושיער כהה, אך היום ישנם מכשירי לייזר שיכולים לעשות את אותה העבודה, לעתים בפחות טיפולים.

עלות: 500 שקל ומעלה לאזור קטן.
יעילות:
לרוב מדובר על הסרה של כ-80% מהשיער לצמיתות.
כמה כואב:
לא נעים.
כל כמה זמן:
כמו בלייזר - הטיפול בנוי מסדרת מפגשים, עד להשגת התוצאות המובטחות.

אין תמונה
במכונה, בקרם, בספריי, ברצועות. מוצרים ביתיים להסרת שיער

מכשירים ביתיים להסרת שיער: 1 - טיפול אפירפי; 2 - מכשיר להסרת שיער לצמיתות; 3 - מכשיר רול-און ביתי לשעווה; 4 - מכשיר לייזר ביתי; 5 - ספריי להסרת שיער; 6 - רצועות שעווה מוכנות לשימוש

ההכלאה: מכשיר ביתי להסרת שיער לצמיתות

הסרת שיער לצמיתות נשמע כמו טיפול מיוחד שמצריך מכון, דוקטורים ותרכובות סודית שיצליחו להסיר מכן את השערות לעולם. אז מסתבר שלא, אפשר לעשות את הקסם הזה גם בבית. מכשיר mē מבית Syneron Medical מבוסס על טכנולוגיה המשלבת הבזקי אור (IPL) וגלי רדיו (RF), ובעברית: חדירה לשכבת הדרמיס, חימום וטיפול בזקיק השערה (ניסינו אותו). את הראש המייצר את הפולסים הללו יש להחליף אחרי כל 80 דקות (בערך ארבעה טיפולי רגליים מלאים).  מכשיר I-Light מבית Remington מבוסס אף הוא על טכנולוגיית ה-IPL, ובעל נורה המאפשרת כ-1,500 פולסים (שווה לטיפול גוף שלם). מכשיר ה-Silk’n SensEpil עושה שימוש בטכנולוגיית האינפרא להסרת השיער ומכשיר ה-No-No עושה שימוש בטכנולוגיית חום הנקראת LHE, המשבשת את תפקוד שורש השערה.

עלות: מכשיר mē עולה 2,290 שקלים. מכשיר I-Light של רמינגטון- 2,490 שקלים. Silk’n SensEpil במבצע אביב - 1,000 שקלים. מכשיר ה- No-No עולה כעת 1,099 שקלים.
יעילות: המכשירים מבטיחים דילול שערות לאחר ארבעת עד ששת הטיפולים הראשונים.
כמה כואב: לא נעים.
כל כמה זמן: במכשיר הmē - בארבעת הטיפולים הראשונים יש לשמור על הפרש של שבועיים בין טיפול לטיפול. אם יש צורך בטיפולים נוספים לאחר מכן, יש לעקוב אחר הוראות המדריך אודות תדירות השימוש. במכשיר הNo- No מומלץ להשתמש בתדירות של פעמיים שלוש בשבוע לאורך ארבעת עד ששת השבועות הראשונים, ולהפחית את תדירות השימוש בהדרגה. חשוב לציין: במכשיר הSilk’n SensEpil ובמכשיר I-Light יש לגלח את השיער לפני השימוש. במכשיר הmē קיים גם ראש להסרת שיער מיידית, כך שאין צורך לגלח את השיער לפני וניתן לעשות זאת במקביל. מכשיר הNo-No  עושה בעצמו את העבודה - השיער צריך להיות באורך של 1 מ"מ לפחות, ולכן מומלץ לא לגלח את השיער לפני השימוש במכשיר.

פיתוח ישראלי חדש: Epilfree

הטיפול מתוצרת כחול לבן בשיטת EpilFree נחלק לשלושה שלבים: הסרת שיער יסודית בשעווה, מריחת תכשיר המרחיב את פתחי תעלת השיער ומרגיע את העור והחדרת החומר הפעיל לתחתית תעלת השיער באמצעות עיסוי. כל טיפול נמשך כ-10 דקות והוא לא מוגבל לבעלות צבע עור או שיער מסוים.

עלות: פנים - 60-350 שקלים עם מכשיר ה-Epilclear המיוחד לעור הפנים; גוף - 360-100 שקלים; אזורים אינטימיים - 130-60 שקלים.
יעילות: מספר הטיפולים הנדרש לאזור עומד על 10-15 טיפולים. אנחנו ניסינו את הטיפול ומצאנו אותו די מוצלח.
כמה כואב: לא כואב בכלל, ואפילו כולל עיסוי נעים.
כל כמה זמן: מעל חודש בין טיפול לטיפול.

* יעוץ בהכנת הכתבה: אתר אסתטיקה

>> מסיכות פנים: המדריך המלא