אחד מהריטואלים היומיומיים שלנו (ואצל המחמירות אף הדו יומיים) עוד מינקות הוא המקלחת. בדיוק כמו בשאר הטקסים בחיינו, גם בחדר הרחצה אנחנו פועלות כמעט בעיניים עצומות: אותה הטמפרטורה, אותו סדר פעולות; הכול על אוטומט בזמן שהטייסת מפליגה במחשבות על דברים אחרים. אבל האמת היא שהמקלחת היא למעשה פינוק יומי שמתחיל או מסיים את היום, ואם תתנו לה את הטוויסט הנכון היא תהפוך ממהלך בלתי מורגש לאירוע מכונן בשגרה שלכן.

מה גורם לך לתחושת רעננות מושלמת? שתפי אותנו כאן ואולי תזכי ב-2000 ש"ח לבזבוזים!

לסגור את המים החמים

בחורף זה מפנק מאוד לפזר על עצמך זרמים חמים ששולקים אותך ומנמרים לך את הגוף בכתמים אדומים, אבל אם את יכולה לוותר על המים החמים בקיץ, כדאי לך. המים החמים לא מוסיפים בריאות לעור שלך אלא בעיקר יובש. נסי מים פושרים במקום, ובסוף המקלחת איזה זיץ קצרצר של מים קרים לרעננות ובריאות.

לכבות את האור

יצא לך פעם להיות במקלחת בזמן הפסקת חשמל? מעבר לתחושת הלחץ, בטח שמת לב שיש בזה משהו מיוחד. האמיני לנו שאם תכבי את האור ותכנסי למקלחת חשוכה באופן יזום, בלי אלמנט ההפתעה המלחיץ, תגלי עולם ומלואו של רוגע וחיבור עם עצמך, בלי ציניות. הכיני לך מראש את המגבת במרחק הושטת יד, כדי שזה לא יגמר במעידה לא רצויה.

לוותר על הסבון

תתפלאי, אבל הסבון לא ממש חיוני ובטח שלא הכרחי למקלחת, ודאי לא כזו על בסיס יומיומי. גם כאשר מדובר במוצר ממש עדין, הסבון מסיר מהעור שלנו את השמנים הטבעיים שלו ומותיר אותו יבש, מתוח ולעיתים גם מגרד. אפשר להסתבן אחת ליומיים (אחרי הכול, אנחנו לא כורות פחם) או להשתמש בסבון ללא סבון, המיועד לעור רגיש או לעור של תינוק.

לחפוף במקומות הנכונים

אנחנו מורחות את השמפו לאורכו של השיער שלנו, אך עדיף למקד את החפיפה והשמפו בקרקפת, בשורשי השיער ובאזור העורף, המקומות שבהם לכלוך ושומן מצטברים. באותה הזדמנות, עדיף להימנע משימוש יתר של שמפו על קצוות השיער, הנוטים להתייבש ולהתפצל.

להתקלח חמש דקות

נכון שמקלחת ארוכה מרגישה כמו פינוק אמיתי, אבל כדאי לשמור אותה למקרים באמת נדירים. מקלחת קצרה של לא יותר מ-5 עד 10 דקות היא מאוד יעילה: כך גם תחסכו כמויות עצומות של מים (במצטבר) ותתרמו לסביבה בשמירה על משאבי הטבע, וגם תשמרו על העור שלכן מיובש וגירוד.

בחני את עצמך: האם את זקוקה לשינוי?